Programcı Olmak..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Arkadaşlar sürekli birşeye atlıyorum hepsinde yarım bırakıyorum etkisiz eleman oluyorum.Php,delphi,c#,c++,python bunlara örnek.hiç birini tam bilmiyorum hiç birinle tam birşey yapamıyorum.Nerde yanlış yapıyorum ne yapmam gerek?

Örnek delphiyi az çok biliyorum ancak en büyük programım uyduruktan webbrowser yaptım mp3 player var ama kodlarını bşaka yerden aldım.Delphi, c++, python dillerine başladım tekrardan widnows kurdum.Kararlıyım önce c yada c++ delphi python öğrenicem.

Şimdi değişkenler, döngüleri öğrenicem.Daha sonra ne yapmalıyım enrde nasıl kullanıcam bir çok sorun var.Ufak çapta güzel programlar yapmak istiyorum neler yapabilirim geçrek anlamda size soruyorum.

Çünkü gerçekten hepsinden az bilgim olmaktansa 1 tanesini tam öğreneyim ama yapıyorum yapıyorum sonra tıkanıyorum.Değişken mesela delphi;

var
    ad:=ShortString;
    begin
    ad:='zumsuk'
    Form1.Caption:=ad;
    end

Bunu yazdık tamam iyi hoş nerede kullanıcam ne yapabilirim?Yani bunları tam bilmyorum değişkenleri öğrensemde birşey olmuyor.Bir fikir :) şu programlama işinde mürid yol göstersin bune abicim ya vallahi hayatımdan sıkılmaya başladım yarım yamalak yapamayınca bırak.Ama uğraşıyorum olmuyor yapamıyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek
    neye tam olarak yükleneceine karar ver önce =) delphi ise git bi kitap al doru dürst baştan ögren başka bişiye atlama=)) birz zaman gectkten sora kendn ufak caplı progralar yaptktan sora zevkini aldın için gerisini getirrsin zati=)

" ' "
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

delphi zirvedeki beyinler 5 var ama tam oturup okumadım çünkü düşünüyorum delphi mi c++ mı c# mı python mu pythonu kesin öğrenicem c yide ama c++ ta delphi gibi button vs.. gibi güzel programlar yapabilecek miyim ?c# ada geçmek istemiyorum.

kafam kitlenmiş durumda.Sanırm delphiye tekrardan başlıyıcam.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek
    hmm ben c# la çalışıyorum gayet memnunum=) da burda tabi senin hangi dile daha sıcak karşıladınn=)) walla en iyisini yaparsın herşeyi az bilmektense deddinn gibi delphide güzel güzel saglam proglar yazmak cok daha iyidir...

" ' "
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    salla linux e dön sen, veya boşver ya windows da takıl. yok yok linuxe geç sen .
    hoca aklımda böle yer edindin sen hiç bişide tam durmuonki
    ünlü büyük türk düşünürü selma teyzenin dedigi gibi daldan dala daldan dala... 

Selam ve dua ile...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

vegapc bunu yazdı:
    ----------------------------- salla linux e dön sen, veya boşver ya windows da takıl. yok yok linuxe geç sen .
    hoca aklımda böle yer edindin sen hiç bişide tam durmuonki
    ünlü büyük türk düşünürü selma teyzenin dedigi gibi daldan dala daldan dala...  -----------------------------

aynen öyle oldu bunu yenmek için windowsta oturucam python c++ yada c kesin öğrenicem c# düşünmüyorum sanırım şöyle bir yol izliyicem

delphi > c  sonrada linuxa mı damlarım yoksa oturupta c demi kalırım bilmiyorum ama gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek
    delphiye devam et derim hoca şimdilik ufacık pısık programlar yaparsın sonra delphi ile access kullanırsın database kullanarak programlar yazabilirsin db kullanmaya başlayınca sqle girersin işte ne biliyim sütunları toplatırsın kaç kayıt var yazdırırsın yanii edit1.text:='zumsuk'; le sınırlı kalma derim delphi ile büssürü bişey yapabilirsin hayal gücüne bağlı ama ben delphiyi öneririm sana ve devam et derim döngülü birşeyler yaz

meselaa hımm :
    kullanıcı 3 kere şifre girme hakkı olsun
    doğru şifreyi blince program açılsın
    bilemesse program kapansın
    tabi burda önemli olan 3ü saydırabilmen döngü ile :) bence delphiye devam et derim

sırıtma la.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek
    hocam sen kafanda kur mesela yarın başla kitaba baştan tamamen bi kap delphiyi sonra izliycen yola bakarsın(bence) tabe delphi konusunda eminsen=)

" ' "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

delphide devam edim madem.Yarın oturup sıfırdan başlarım.

3mr3 bende istiyorum öyle sğalam birşeyler yapim ama neyi nerede kullanıcam bilmiyorum kitabı okuduktan sonra umarım birşeyler olur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Öncelikle yolun yanlis degil, Kimse 1 ayda programcı çıkmadı çıkamaz.

1) kendine basit hedefler seç,  webbrowser yada mp3 player gibi procelerden kaçın... Bunlar zor proceler, sen esek kadar high level componentlar kullandigin için kolay yapiorsun. ondan sonra degiskeni nerde kullanicam dersin tabi :) ama ama onsuz mp3 player bile yaptim dersin...

2)Ben pek yapmasamda başka kaynaktan kodu copy paste etmeye karşı değilim. fakat sen öğrenmek istediğin için şunu yapmanı öneririm... Copy paste yapma... gerekirse 10 kere baskasinin koduna bak, ama kendi pencerene kendin yaz... okudugunun aynisini yaz demek istemiyorum... kendi verdiin isimde bi deiskenle yap, fonksiyonlara böl , bi ozellik ekle yada çıkar ama copy paste edersen öğrenemezsin.

3) kodlarını güzel arşivle. mümkün olduğu kadar fonksiyonlara böl ve fonksiyonları uygun kod dosyalarından include et ki ilerde hem baştan yazma hemde aradığında kolay bul.

4)Delphide koda ctrl+click, c# da goto definition olayını çok kullan.

5)Gerçek programcılığa giriş için sana birkaç mission veriyim... Faktöryel bulma, 1 den 100 e kadar asal sayı bulma ve daha sonra bir text dokumanina bir klasorun agacini cikarma olaylarını dene.. bu sana algoritmalar hakkinda cok sey ogretecektir. for while yada if den başka bişey kullanmadan hepsini yapabilirsn

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

saolasın yarın sıfırdan önerileri dinleyerek başlıyorum delphiye.

Aslında delphiyi 1 yıl kadar uğraştım ama baktığımda bir kaç component kullanmak harici birşey yapamıyorum.O yüzden bu konuyu açtım sonuçta 1 yıl gibi bir süre mantığı ve edit1 deki tesxti labe1 e yazdırmayı vs. öğrendim.Zama delphiyi 5 gün kullandım 3 ay bıraktım.

Sistemli çalışıcam daha dikkatli çalışıcam.Mümkün olduğu kadar kendim yazmaya çalışıyorum ama çok fazla kodları oluyor esela bir programın vermişler onları c/p yapıyorudm baktım ki birşey öğrenememişim.

Hayırlısı bakalım ne yapabilicem.Teşekkürler herkeze.Umarım bu topic aynı zamanda programlama başlayanlarada birazcık örnek olur.

Toplam Hit: 3683 Toplam Mesaj: 30