Programcı Olmak..
-
Basit örneklerle başlayabilirsin veya pc'de yapmayı sevdiğin şeyleri kendin yazabilirsin. misal: hesap makinası; aç calc'ı nerde nasıl yapmış az çok anlarsın. kodunu kendin yazınca onu kullanmak daha bi hoş. kendin pişiri kendin ye misali ;) yalnız en büyük erdemi sakın unutma. sabır sabır sabır.
-
holy hocam olayı bitirdi gene ...
zumsukcum sana şöle bi kaç basit örnek yazmaya çalışıyım* if yapısını nerde kullanırsın şartlarda
ne dersin örencinin notu giriliyo 50 den düşükse kaldı mesajı versin yüksekse geçti desin
bu programı nasıl yazarız mesela
orencinin girdi notu bir degiskene atarız mesela zumsukun Z si olsun
şartı nasıl kurarız if z>=50 then showmessage('geçtin') else showmessage('kaldın')
napmış olduk eğer değişken 50 den büyükse geçtin mesajı ver ELSE değilse şunu ver gibi... -
ok programları yapmaya başlıyım direk paylaşcam :).Hepiniz saolun.
-
sen yinemi windows a geçtin :D:D:D harbi daldan dala
-
herseyi ogreneyim dersen zaten hic bir sey ogrenemessin yarim yamalak ogrenirsin.acikcasi zumsuk ne zaman bu topici acacaksin diye bekliyordum :) forumu yakinen takip ediyorum pek yazmaya firsatim olmasada.bence basit dillerde once algoritma ogrensen programlama mantigini gelistirmek icin qbasic pascal vs gibi daha sonra diger dilleri ogrenmende kolay olur ogrenmek istedigin dilin syntaxina biraz goz atip uzerine dusersen cok daha faydali olur diye dusunuyorum...
-
sunyy2003 bunu yazdı:
----------------------------- sen yinemi windows a geçtin :D:D:D harbi daldan dala -----------------------------Geçirdim :D
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------sunyy2003 bunu yazdı:
----------------------------- sen yinemi windows a geçtin :D:D:D harbi daldan dala -----------------------------Geçirdim :D
-----------------------------
muahahha :D bi git ya geçirdim deme barim.Kendi isteğimle geçtim baskı yoktu. -
yine mi sistem değiştirdin?
Sende don değiştirir gibi sistem değiştiriyorsun.
slkfjsfjlskdfj =)
-
Buraya yazan insanların cogu kadar programlama bilgim olmadıgını dusunsem bile şahsi fikrim programlama yetenegının tanrı vergısı bir dusunme tarzı oldugunu dusunuyorum... Ve programlamanında syntaxları yerlestırmeden baska bir zorlugu olmadıgına ınanıyorum acıkcası...
Mesela HolyOne ın ilk odevi faktoryel olayını ele alalım...
Syntaxların bır onemı yok su an için...
Dil olarak da C++ yı secelım kendımıze:
int n;
int islem=1;
long int sonuc=1;cout>>"Sayı girin";
cin<<n;if(n>=islem)
{
sonuc*=islem;
++islem;
}
else(cout>>"Hassiktir lan olmaz o sayının faktoryeli")return 0;
Burada bir dongu kullanarak yaptıgımız hesabı cok daha farklı bır yoldan da yapabılırız...
Yol 2:int n,islem;
long int sonuc;islem=1;
baslangıc
sonuc*=islem;
islem++;
while(islem<=n)goto baslangıc;
Return 0;Vs vs... Gibi cok farklı kodlar yazılabılır... Olay cok daha basite de indirgenebılır, bunun yanında olay abartılıp kodun basında Void le tanımlanıp kod boyunca kullanılabılır... Onemlı olan dusunmeyen bır varlıga ıslemı nasıl anlatacagınızı dusunmektır bence... Ne anlatması gerektıgını bılen bır ınsan ıcın dili cok ıyı bılmenın en onemlı sorun oldugunu sanmıyorum... Tabiiki dili bilmemek size acı verecek ve zaman kaybına ugratacaktır ama bence onemlı olan ıslemlerın nasıl yapıldıgını kafanızda kurmaktır...
Kodlara takılmayın ama işlemi kafanızda kurgulayabılıyorsanız, herhangıbır dil işinizi gorecektır, cok aşırı boyutlara kacmadıgınız surece nerdeyse her dille her işi yapabılırsınız... ( Aşırı boyut kavramım: Java ile işletim sistemi, C# ile virus, VB ile linux uygulaması vs vs ) Ufak kısıtlamalar vardır sadece dillerde...
Neyse akşam akşam dusuncelerımı yazıyım dedım...Anlatabılmısımdır umarım ne demeye calıstıgımı
-
faktöriyelin php örneği de benden
function faktoriyel($a){
$osman=1;
for ($i=1;$i<=$a; $i++){
$osman*=$i;
}
echo $osman;
}faktoriyel(5); //5 yerine 99999 da yazabilirsiniz tabi sonuçlarına katlanıyorsanız.
?>