folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Programlama Dilleri Hakkında

Programlama Dilleri Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arsizkofte
    Arsizkofte's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

Fakat ne olursa olsun c/c++ öğren.Bu dil kaç senedir hala kullanılıyor.Tahminimce bir 20 yıl daha kullanılması muhtemel.pascal, delphi, java, asp... Bunlar gelip geçici.

Dostum sen bu işlerden gerçekten anlamıyormuşsun.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:

memleket programcı web tasarımcı doldu hocam senin mesleğin nedir ya onu yapsana artık bakkal manav bile programlamaya dadanacak : |

sahi bakkal kendi ticari yazılımını kodlasa ne gülerim :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Arsizkofte bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

Fakat ne olursa olsun c/c++ öğren.Bu dil kaç senedir hala kullanılıyor.Tahminimce bir 20 yıl daha kullanılması muhtemel.pascal, delphi, java, asp... Bunlar gelip geçici.

katılıyorum malesefki.

The king is bleeding.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

konu dışı olacak ama bir soru sormak istiyorum. (konuyu açan arkadaşım hakkını helal et lütfen:( )

#  javanın sahip olduğu platform bağımsızlığı özelliği, c++'ta  yapılabiliyor mu ?/kazandırılabiliyor mu ?

#  javanın hızlanması için mevcut birkaç proje duydum.(adı aklıma gelmiyor şuan).bu projelerin sağladığı hız, c# kadar olabiliyor mu?

# javanın çevrildiği  sanal kod olan bytecode'ların temeli, makine kodu mu acaba?
    oluyo r ya hani çeşitli cihazlarda kullanılabiliyor olması aklıma getirdi..  mesela bir   buzdolabı,dijital saatler,tost makineleri vs.. sistemi   java olduğu kadar, assembly de kullanılıyor.. bundan dolayı merak ettim.

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Felony bunu yazdı:

konu dışı olacak ama bir soru sormak istiyorum. (konuyu açan arkadaşım hakkını helal et lütfen:( )

#  javanın sahip olduğu platform bağımsızlığı özelliği, c++'ta  yapılabiliyor mu ?/kazandırılabiliyor mu ?

#  javanın hızlanması için mevcut birkaç proje duydum.(adı aklıma gelmiyor şuan).bu projelerin sağladığı hız, c# kadar olabiliyor mu?

# javanın çevrildiği  sanal kod olan bytecode'ların temeli, makine kodu mu acaba?
    oluyo r ya hani çeşitli cihazlarda kullanılabiliyor olması aklıma getirdi..  mesela bir   buzdolabı,dijital saatler,tost makineleri vs.. sistemi   java olduğu kadar, assembly de kullanılıyor.. bundan dolayı merak ettim.

Java eskiden hantaldı, artık yavaşlığı hissedilmeyecek kadar hızlandı. Ayrıca işlemci ve bellek hızları her geçen gün daha da arttığı için performansdan ziyade taşınabilirlik daha ön plana çıkmaya başladı. Ama performans isteyen işlerde tabi ki C/C++ ya da Assemby olsa daha hoş olur.

Bytecode'lar ise platform bağımsızlığını sağlayan yapılar. Java kodları(.java) bir kez derlenip bytcode'a çevrildiğinde artık bu bytcode'lar (.class) JVM (Java Sanal Makinesi)'nin olduğu her platformda çalışır. Ama bunlar makine kodu değildir. Her JVM'nin anlayabileceği, makine dili olmayan, java da olmayan ara bir dildir. Her JVM diye bir ifade kullandım peki o nedir? Her işletim sistemi için (aslında her platform için) ayrı JVM vardır. Örneğin GNU/Linux için ayrı, Windows için ayrı, Mac için ayrı vs.

Java'nın sahip olduğu bu platform bağımsızlığı C++'ya kazandırılabilir mi? En basitinden şöyle bir örnek vereyim. Windows'ta yazıp derlediğin bir C++ kodu çalıştırılabilir bir dosyaya(.exe) dönüştürülür ve bu dosyaya çift tıklayarak çalıştırabilirsin. Ama bir GNU/Linux dağıtımında .exe yoktur.

Ayriyetten şu yukarda yazdığım her şey hayal ürünüdür ve gerçekle alakası yoktur.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek

salihcan38 bunu yazdı:

İnternetten baktığım kadarıyla c++  önemli bir dil bu dil hakkında  kitap önerisi iolucak olan varsa iyi olur bide bu kitapların korsanı istanbulda nerden alınır beyaztta var mıdır?

Teşekürler

C++ primer plus   başlangıç için çok güzel bir kitaptır.  beyazıtta bulabilirsin muhtemelen ama orijinalini tercih ederdim. eğer bişeyde uzmanlaşmak istiyosan usulüne göre yap; en azından orijinal kitaplar al ki, o kadar emek ve para harcadığın için sıkıldığında kolayca bi kenara atamayacağın bişey olsun.

The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

Arsizkofte bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

pascal,asp ve javayı  nasıl aynı cümlede kullanabiliyorsun

asp nin devrinin bittini zaten microsoft destedigini cekerek gösterdi

pascalıda programlamaya başlicak öğrenciler için temel olsun diye gösteriliyor günümüzde

java ...

ayrıca biri web programlama digerleri masaüstü oyüzden buyondende aynı kefeye koyamazsın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

The_FCN bunu yazdı:

Arsizkofte bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:

pascal,asp ve javayı  nasıl aynı cümlede kullanabiliyorsun

asp nin devrinin bittini zaten microsoft destedigini cekerek gösterdi

pascalıda programlamaya başlicak öğrenciler için temel olsun diye gösteriliyor günümüzde

java ...

ayrıca biri web programlama digerleri masaüstü oyüzden buyondende aynı kefeye koyamazsın

Java mı masaüstü programlama? (Ayrıca o ne demekse)

Sen hiç kaval çaldın mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

bende ajax derim hocam

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arsizkofte
    Arsizkofte's avatar
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:

bende ajax derim hocam

-----------------------------,

Ben de AJAX bir programlama dili değil, teknoloji derim.

Toplam Hit: 3686 Toplam Mesaj: 21