folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Psikoloji Okuyan Var Mı Aramızda ?

Psikoloji Okuyan Var Mı Aramızda ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hardening_Temp
    Hardening_Temp's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ArmadA bunu yazdı

aslında otomotiv mühendisi olmak istiyorum  git o zman bunu ol aga! 

psikoloji hayalimdi şimdi zikindirik bi işim var bla bla

TR de psiklog olmak zor iş ama dil filan ist,yorsan tabiki gendini geliştir, bunun yanında eski psikologları incelemen lazım ki saten okuldada ne yin neolduğunu öğrenin

Psikoloji okumadan önce dilini iyi bir şekilde kullanman gerekir,şekil A

Söyleyeceklerimin kifayesi yok...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sonuncu
    Sonuncu's avatar
    Erkek
    Hardening_Temp bunu yazdı
    ArmadA bunu yazdı

aslında otomotiv mühendisi olmak istiyorum  git o zman bunu ol aga! 

psikoloji hayalimdi şimdi zikindirik bi işim var bla bla

TR de psiklog olmak zor iş ama dil filan ist,yorsan tabiki gendini geliştir, bunun yanında eski psikologları incelemen lazım ki saten okuldada ne yin neolduğunu öğrenin

Psikoloji okumadan önce dilini iyi bir şekilde kullanman gerekir,şekil A

Kesinlikle hocam katılıyorum,dil kullanımı çok önemli zaten bilişsel psikoloji bunun üzerine kurulu,zaten onlarca da çalışma var dil kullanımının ruh halini yansıttığına dair.Ayrıca sadece Türkçeyle olmaz,hatta İngilizcesiz net olarak olmaz.

Sonuncu tarafından 24/Mar/14 01:32 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=7759&sa=164565704 bu kitabı öneririm. 10 numara 5 yıldız kitaptır.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam buna benzer bir konu daha önce açılmıştı. Biraz araştırırsan (yukardaki kitabı oradada yazdım diye hatırlıyorum, onun ismini aratabilirsin.) o konuyuda bulabilirsen faydalı olur.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Psikoloji öğrenmek için üniversiteye mi gidilir ? Üst komşun Hatice, alt komşun Emine ve hatta karşı komşun Ayşe de bu konuda uzmandır. Öğrenecek birşey yok. Ateş etrafına torunlarını dizip ataları hakkın atıp tutan bir kızıl deriliyi andırıyor o öğretim üyeleri. Yeni birşeyler yapmış olsalar zaten orada işleri olmaz, farklı platformlarda adları beyinlere nakil ediliyor olur.

Bana sorarsanız üniversitede görevli insanların birçoğu başarısız olmuş insanlardır. Yanılıyor olabilirim. Belki de münzevi bir yaşam şeklini seçmişlerdir. Sonuç olarak ardı bu kadar dolu bir branşı odalara kapanıp 45 dakikalık seanslarla anlatamazsınız. Olmaz. Bu konu ile ilgili olan insan gider ruh ve sinir hastalıkları ile ilgilenir. Lüks bir ofiste saati 200 tl'ye milletin derdini dinlemek tabii ki çok daha cazip geliyor. Zaten içten içe o bölüme kayıt olan arkadaşların aklında da bu keyfiyet var. Belki bu konuda da yanılıyorum. Belki onlar da münzevi bir yaşamı tercih ediyorlar.

Gelgelelim Felsefe veya Psikoloji gibi ana dallar dışarıda öğrenilir. İçine girerek. Birkaç dişi eksilmiş, garip alışkanlıklarına alışmak zorunda kalınan bir herifin ellerine kaderini teslim ederek değil.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sonuncu
    Sonuncu's avatar
    Erkek

Psikoloji Nedir?

İnsan davranışlarını ve zihin süreçlerini inceleyen bilimsel çalışmalar bütünüdür.

İzlediği yöntem ve amacı: öznel olmayan bilgilerin toplanması ve yorumlanması yoluyla hataları en aza indirmek ve yok etmektir

bu tanımlar yeni bir tanım yapma ihtiyacı doğuruyor ki o da davranışın ne olduğu.o da organizmanın çevresine uyum sağlamak için yaptığı,gözlemlenebilen hareketleridir.

Psikoloji bilim olarak sağlık bilimleri,sosyal bilimler ve biyolojik bilimlerin kesişim noktasında bulunur.

En genel hatları ve en basit açıklaması ile psikoloji budur.Tahiyle ilgili falan bilgileri konu açarak ekleme fikri doğurdu bu meraklar bana.Şimdi kısaca ders işlenişi ve konularıyla ilgili,stajla ilgili,piyasa durumuyla ilgili bilgilendirme yapacağım.Kitap önerilerinden ziyade değişik bir kaç durum ve deney sunacağım.

Yeditepe üniversitesi psikoloji birinci sınıftayım,bizim öğretimimizin ilk yılı diğer sosyal bilimlere dair giriş dersleri alarak bir sosyal bakış açısı yaratmaktan geçiyor.Felsefe,sosyoloji,kültürel antropoloji,insanlık tarihi gibi.ki bu dersler bir psikolog adayı için olmazsa olmaz diye düşünüyorum.Topluma değişik,yorumlayıcı,sorgulayıcı ve herşeyden önce önyargısız bakmak bu bölümün ilk olmazsa olmazı.Ders işleyişi her bölümde olduğu gibi hoca sınıfa giriyor anlatmaya başlıyor.bizim okulda dersler genellikle slayt üzerinden gidiyor ama devlet üniversitelerinde hocalar girip anlatıyor çıkıyor kitaptan çalışıp öğrenci sınava giriyor.bize slaytları atıyorlar biz üstünden geçiyoruz ama ufak bir sıkıntı oluyor o da ingilizce.bazen soruları anlamadığınız oluyor.Burada şuna değinmek istiyorum psikoloji bölümü okumanın önyargısız olmaktan sonra ki ikinci olmazsa olmazı ingilizce.Psikoloji alanında malesef pek yetkin bir ülke değiliz ve kaynaklar da hep ingilizce bu yüzden şngilizcesi olmayan bir psikolog bence yarım yamalak bir psikolog.Matematik,istatistik dersleri yine bölümün olmazsa olmazı çünkü yaptığınız araştırmalar üzerinden istatistikler çıkaracaksınız ve bunlar gerçiği yansıtmadaki en önemli dostunuz olacak.Özeller net bir şekilde bu eğitimleri sağlama ve detaylandırma konusunda ek olarakta hoca öğrenci diyalogunu samimileştirme açısından çok önde ama bölüm için en iyi üniversite tabiki Boğaziçi Üniversitesi.Zaten biz onların öğretim üyelerinin çalındığı sistemlerinin de taklid edildiği bir psikoloji bölümüyüz.Bilgi Üniversitesi de hem kadro hem de sosyal etkinlikler bakımından adından oldukça söz ettiriyor.

Ders konularına gelince hemen hoş geldiniz arkadaşım size 20 saat psikoloji anlatacaz hemen hastalıklara geçeceksiniz diye bir şey olmuyor.İlk derste size yukarıda yazdıklarım anlatılıyor bunu yaklaşımlar ünlü psikologlar takip ediyor.Psikolojiye giriş dersi çok uzun soluklu ve tüm psikolojinin üzerinden hemencecik bir özet geçiyor ki bu en az bir yıl sürüyor.Öte yandan bu derste beyin,sinir,sinir hücresi,ve sinir hücresi arası iletim gibi konular da bulunuyor.bir çok şeyi yarımyamalak öğrendiğiniz ama hiç bir şeyi tam olarak öğrenemediğiniz bir derstir kendisi.zamanla sen kendi alanını seçmenle o alana yönelik dersler alıyorsun.

Piyasası çok karışık bir iş.geçen sene belki tanık olmuşsunuzdur psikologlar yasa istiyor diye bir hasthag vardı twitter da çünkü 500 saatlik dersler sonunda psikolog ünvanı malesef ki veriliyor ülkemizde onlarda çıkıp saçma sapan işler yapıyorlar.4 yıllık lisans eğitiminden sonra psikolog olabilirsiniz ama bir terapi merkezi alamazsınız çünkü bunun için klinik psikoloji yüksek lisansı yapmanız gerekir.Çoğu psikolog adayı bunun hayalleriyle yanıp tutuşur hesp yapar saati 200 liradan günde 7 saatten çalışsam oh uçtum falan.bu gerçekçi ama uzak bir hayaldir.öte yandan benim en büyük eleştiri konumdur ki psikolojik hastalıklar hiç birşeye benzemez adam zaten karşına yamulmuş bitmiş geliyor içini çürütüyorsun parası olmayana da kapıyı gösteriyosun çok acımasızcadır.ilaç yazma yetkisi YOKTUR.o yetki pskiyatrlarındır ama normal olarak danışman önce psikoloğa danışmalı psikolog durumun ciddiyetinin farkına varıp onu psikiyatra yönlendirmelidir.

Bir çok öğrenci okurken staj yapabiliyor çeşitli hastanelerde veya rehabilitasyon merkezlerinde ama buradaki en önemsiz olay para.para mara alabildikleri yok mezun olduktan sonra kapağı atsam diye bakıp koşturuyorlar bu uğurda.

Şimdi size benim meraklı olduğum alanla ilgili iki belgesel sunacağım.sosyal psikoloji de otoriteye uyum konusu ve sosyal rollerimizi oynamamız konusu.iyi seyirer diliyorum

Miligram Deneyi http://www.youtube.com/watch?v=_e1_-UpdzZ0

Zimbardo Deneyi http://www.youtube.com/watch?v=sZwfNs1pqG0

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

2 deneyide biliyorum insan psikolojisinin karmaşıklığına güzel örnek

ama Türklerde işe yaramaz. özellikle inançlı insanlarda.

futurist tarafından 25/Mar/14 13:59 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Psikolojinin uygulama alnlarından psikolojik danışma ve rehberlik okudum. Psikoloji alanınıda gösterilen derslerin %90ınını gördük. İnsan psikolojisi adına bireysel ve grupla danışmanlık eğitimleri aldım. Psikoloji alanında okuyan arkadaşlarım da var. İş alanları vs konusunda da bilgi sahibiyim. Merak ettiklerini sorabilirsin.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Hazır Psikoloji demişken , 
    Şu animeyi izleyin tavsiye ederim "Psycho Pass" Daha çok sosyolojikte sayılabilir aslında,  
    Ve şu kitabı kesin önerebilirim ilgililere ,  "Quirkoloji " uygulamalıpsikoloji deneyleri güzel bi uslub ile anlatılmış,  neden yalan söyleriz,  hile yapmaya ne kadar yatkınız ya da toplum ne kadar güvenilir tarzı  deneylere sahip. 

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sonuncu
    Sonuncu's avatar
    Erkek
    Cupofcoffee bunu yazdı

Hazır Psikoloji demişken , 
    Şu animeyi izleyin tavsiye ederim "Psycho Pass" Daha çok sosyolojikte sayılabilir aslında,  
    Ve şu kitabı kesin önerebilirim ilgililere ,  "Quirkoloji " uygulamalıpsikoloji deneyleri güzel bi uslub ile anlatılmış,  neden yalan söyleriz,  hile yapmaya ne kadar yatkınız ya da toplum ne kadar güvenilir tarzı  deneylere sahip. 

Quirkoloji gerçekten harika bir kitap üstelik çok da eğlenceli bende tavsiyeye katılıyorum. Psycho pass ı ilk defa duydum mesela bu alanda en çok bilinen dizi Lie to Me o da izlenene bilir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    Underground bunu yazdı
    my4 bunu yazdı
    Underground bunu yazdı

Uluslararası Ticaret Okuyan/okuduğu Tanıdığı Olan Var Mı?
    Konuyu Açan : my4, Açılma Tarihi : 6 Haziran 2013 (Persembe) 21:54

Ekonomi Okumak ?
    Konuyu Açan : my4, Açılma Tarihi : 15 Mayis 2013 (Çarsamba) 20:33

bu konudan sonra bence psikolojide okumazsın :D

bir çok ilgi alanım olması kötü mü? 12 yaşındayken programlama ile uğraşırdım  , c++ hesap makinesi yapmıştım . dhtml ile güzel sayfalar yapmıştım... ; geçen yaz forex'de 100 bin $ 'lık demo hesabı 2 milyon $ da  yapmıştım . uluslarla arası ticarette aslında ekonominin bir kolu . ve çok para kazandıracak bir kolu . ama psikoloji en baba bölümlerden biri . ben neredeyse tüm türkçe-matematik bölümlerini analiz edip . sentezini kağıda döktüm . yukarıdaki arkadaşın dediği gibi en akıllı seçim bu . çünkü insanların ne düşüneceği , nasıl davranacağını bu bilim açıklıyor . bir firmanın sermayesinin porföyünün ne kadar büyüyeceği ve küçüleceğini bu bilim söylüyor . bu bir insan bilimi değil çünkü . 

analitik bir bilim . neden sonuç ilkelerine dayanıyor . bütün soyut araçları bu bilimle açıklayabiliriz . ve benim çok işime yaradı . en çok para kazandıracak bu bölümdür . birde yanında  3,4 dil yaptın mı ?
    dünya senindir . zenginler kervanına hoşgeldin.

Merakla bekliyorum okulu bitirdiğinde özel hastan ilk ben olacağım.

Çizik

Psikatr olmak için Tıp okumak gerekiyor hocam. 

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
Toplam Hit: 3657 Toplam Mesaj: 31