Psikolojik Yönü Güçlü Dizi Arıyorum
-
şimdiye kadar bu tarz iki dizi izledim ikisinin de benim için yeri özel: biri six feet under biri de şimdi bitirmek üzere olduğum the sopranos. bence ikisinin de senaryosunu dahi adamlar yazmış, insanda bu kadar güçlü hisler uyandırabilen başka ne film gördüm ne de dizi gördüm. dizide olağan akış var ama bir yandan karakterlerin psikolojik tahlilleri yapılıyor tarafsız olarak.çok duygusal bir sahneden normal hayat akışına geçebiliyor bir anda dizi ya da tam tersi olabiliyor. normal hayata çok yakın yani.
şimdiye kadar birçok dizi izledim birçoğunu ilk sezonda bıraktım başka dizi bulamazsam six feet under'ı tekrar izleyeceğim o derece seviyorum yani. :) başka bildiğiniz normal hayat akışı da olan psikolojik diziler varsa önerirseniz sevinirim.
-
Breaking Bad ?
-
Citizen bunu yazdı
Breaking Bad ?
bitirdim ama aynı formatta değil hocam. her ne kadar drama olsa da dizide hep bi aksiyon havası var. belki kamera da etkilemiştir, eski dizilerde ve filmlerde görüntüde mistik bi hava var kameradan dolayı, o da çok etkiliyo bu tarz şeyleri. yeni çekilen filmlerde ve dizilerde pek kullanmıyorlar, en son tarantino'nun djangosunda görmüştüm o da muhtemelen eski hissi yaratmak için kullandı.
-
başlığı görünce sopranosu önermeye gelmiştim :)
-
Dexter,
Criminal minds,
Death note (anime)
-
baracuda81 bunu yazdı
Death note (anime)
-
baracuda81 bunu yazdı
Dexter,
Criminal minds,
Death note (anime)
death note'u bitirdim fena değil ama bunlardan çok farklı formatta bence o.
dexter izledim sarmadı.
criminal minds'ın bikaç bölümünü sıraya koydum izleyeceğim onu da.
edit: death node'u yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum izleyeli 5 sene oldu, ama benim dediğim psikolojik tahlil death note'daki rakibini alt etmeye yönelik bişey değil, daha çok hayatın içinden şeyler. bi psikolog seansı, ölüyü görüp onunla sohbet etme, flashback yaşama veya kendi kendine konuşma ile sağlanabilecek türden yani.
Buremba tarafından 25/Nis/13 20:03 tarihinde düzenlenmiştir -
x files hocam kesinlikle paranormalite telekinezi psikokinezi ne ararsan varr eski ama çok iyi bir diziydi bir arra fx te çıkıyordu
-
house 10 numara ya . psikolojini bile bozar o derece.
-
shameless :))
-
Dexter
HannibalAslında Hannibal'ı daha çok tavsiye ederim fakat hızlıca izleyeceğini tahmin ettiğimden dolayı Dexter çıkan bölüm sayısı fazla.