PTT'ye Dava Açmak..

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Polonyo'dan kız arkadaşıma doğum günü hediyesi kolye satın aldım ptt ile gelmesi gerekiyordu.. Kargo 07/09/2015 tarihinde Bursa'ya gelmiş görünüyor anca Bursa'da kargonun çuvaldan çıkmadığı söyleniyor.. Anlayacağınız benim kargo kayıp büyük ihtimalle çalışan birisi (ç)aldı. Yazılı ve sözlü olarak defalarca şikayette bulundum site, müşteri hizmetleri, facebook, twitter, sikayetvar.com vs.. 15 gündür hiçbir şekilde bilgilendirme, geri dönüş vs yok.. Yeni hediye aldım kız arkadaşıma.. Şimdi bu mağduriyetimden dolayı PTT'ye dava açmak istiyorum nasıl bir yok izlemeliyim bilgisi olanlar var mı?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Arkadasimin metro turizmde bavulu kaybolmus, ortada yok hic bi sekilde, tuketici hakem heyetine basvurup saglam para almisti. Yalniz ptt sanirim sigorta yapiyodu diye hatirliyorum pahali bisey yolluyosan. Yaptirmismiydin hocam ?


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Hediyenin maddi değerini gösterir herhangi bir fatura dekont var ise maddi tazminat için dava açılabilir. Manevi tazminat teorik olarak mümkün ama yermi bence zor. Bu arada taşıma sözleşmesi varmı varsa orada bir sigorta bedeli vs varmı onuda bulmak gerek.


    Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Takip no yollar mısın.


    The Beginning and The End.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    sigorta vs var mı biliyorum.. Paypal ile ödeme yaptım oranın çıktısını alabilirim.. Polonyodan kargoya verildi Türkiye'ye girince PTT alıp evime teslim etmesi gerekiyordu.. İstanbuldaki dağıtım merkezinden kargoya verildiği yazıyor ancak Bursa'dan çıkmadığı söyleniyor.. Maddi ve manevi zararım var..

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Kargolar ziynet eşyası ve 2. el elektronik ürünlerde sorumluluk kabul etmiyordu ?


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    ziynet eşyası değerli mücevher olmuyor mu yani altın, pırlanta vs gibi? benim kolye gümüş kaplamaydı 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sandman02
    sandman02's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2012
    Erkek

    manevi zararım var diyerek manevi tazminat açamazsın.Kişilik haklarına müdahale lazım ama maddi den gömçürürsün elinde yeterli kanıt varsa 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    kız arkadaşımın doğum günü için istediği özel bir hediyeyi satın aldım.. Hediyesi ulaşmadığı için üzüldü bu manevi olmuyor mu? Onu mutlu edebilmek için tekrar hediye almam gerekti bu da maddi :)

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek
    mavii bunu yazdı

    kız arkadaşımın doğum günü için istediği özel bir hediyeyi satın aldım.. Hediyesi ulaşmadığı için üzüldü bu manevi olmuyor mu? Onu mutlu edebilmek için tekrar hediye almam gerekti bu da maddi :)

    Hevesim kursağımda kaldı, maddesi var mı, Öğrenmek gerek. Geçmiş olsun.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DNA-X
    DNA-X's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2013
    Erkek

    Emsal karar var adam 10 yıl uğraşmış ama sen okadar uğraşmassın.Aç davayı arkana yaslan.

     

     Üniversite eğitimine Kanada’ya giden Emre Bahçıvan, kayıt için Ankara’daki annesi Müesser Bahçıvan’dan lise bitirme belgesini istedi. Anne Bahçıvan, belgeyi 21 Mart 2001’de, 2999 sayılı APS makbuzu ile PTT’nin Mesa şubesinden oğluna gönderdi. Ancak belge ve mektup kayboldu. Oğlunun mağdur olduğu iddiasıyla zararının giderilmesi için PTT’ye başvuran anneye, “Size 90 TL öderiz” yanıtı verildi. 

     

     

     

    Hürriyet'in haberine göre, konuyu yargıya taşıyan aile, avukat Erendiz Önal’a başvurdu. Önal’ın 2002’de PTT aleyhine 100 bin TL maddi ve manevi tazminat istemiyle açtığı dava, Ankara 17’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nce 22 Şubat 2006’da reddedildi.

     

    10 yıl süren mücadele

     

    Rötar nedeniyle Devlet Demir Yolları’nı tazminata mahkum ettiren avukat Önal, kararı temyiz etti. Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi, 11 Şubat 2008’de, ‘zararın karşılanması gerektiği’ hükmüyle yerel mahkeme kararını bozdu. Bunun üzerine yerel mahkeme, 12 Şubat 2009’da, PTT’yi 9 bin 77 ABD doları maddi, Bahçıvan’ın okuluna 1 yıl geç başlaması nedeniyle duyduğu üzüntüyü gidermek için de 3 bin TL manevi tazminata mahkum etti. Tazminat için 2001’den itibaren yasal faiz işletilmesine de hükmedildi.

     

    PTT itiraz etti

     

    Ancak bu kararı da PTT’nin avukatları temyiz etti. Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi 31 Mart 2011’de yerel mahkemenin kararını onadı. PTT’nin avukatları bu kez de karar düzeltme yoluna gitti. Ancak Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi, 23 Eylül 2011’de kararı yeniden onayıp PTT’ye haksız yere karar düzeltme talebinde bulunduğu için 185 TL ceza verdi. Avukat Önal, yasal faiziyle 1 Kasım 2011’de PTT’den 47 bin 812 TL tahsil etti. 

     

     

     


    Hâla çömez.
Toplam Hit: 3011 Toplam Mesaj: 19
dava ptt kargo kayıp teslim