Python / Java / C Tartışma Veya Sohbet
-
Üstadlarımın fikirleri çok iyi.
4. Sınıf biri var yazılım mühendisliğinde bi ara sormuştum Java da ne kadar iyisin diye uzmanım demişti ne biliyorsun dediğimde masaüstü her programı yapıyorum site yapıyorum çok rahat demişti. Bende iyimiş diyip geçtim. Belki adamın Java bilgisi benimkinin %20 si bile değil küçümseme amaçlı demiyorum türkiye'de mühendislerin durumu bu. Bana soruyorlar neyle uğraşıyorsun diye Android diyorum nasıl yapıyosun hadi ya hangi dille çok iyi misin diyorlar halbuki 2 button koyup 1 toast mesajı verdiriyorum herşey bundan ibaret oturup. Daha ram e odaklı birşey yapamıyorum. Yada ne bileyim sisteme etki edecek bi küçük Apk yazamıyorum bunları yapamıyor isem beginneri haşa geçememişim demektir bu güb eclipse yi yazan adamın ide sini kullanırken java biliyorum demem . Adam eclipse yi yapmış javayı yazarken onun yazdığı programı kullanarak yapıyorum. Eğer bir gün benim yazdığım şeyi programcılar kullanacak ise o gün uzman olmuşum demektir. Uzman olmak son kullanıcıya değil programcıya hitap eden şeyleri yazmaktır bence. Hangisinde uzman olayım derken şuan Türkiye deki piyasa durumunu öğrenmekdi amacım yani Türkiye de mobil oyunlar ile büyük paralar dönüyor olabilir yada adamlar e ticarete e önem gösteriyor dur teknolojiyi takip etme amaçlı idi aslında konu. Zaten 1 dille herşey yazılıyor. Java ile de masa üstü yazılıyor c# ile de. Önemli olan dil değildi teknoloji idi bide bu teknoloji en rahat Hangi dille yada mantık ile yazılıyor onu öğrenmek için
-
Bir programlama dilini iyi biliyorum diyen birinden beklenen aslında o programlama dilinde bir compiler bir dil tasarlaması olur gerçekten o zaman değişken nedir, pointer nedir, token, lexer, parser, semantic analiz bunları biliyor olur, yanılmıyorsam mühendislik de compiler tasarım dersi vardı bunları bilmeden de iyi programlar projeler yapabiliyordur ama bunları bilmenin çok artıları vardır çünkü biz öncelikle her yazdığımız koda bir şekilde compiler ile yorumlayıcı ile anlaşmak zorundayız onların nasıl çalıştığını bilmek bize her zaman fayda getirecektir.
-
Tamda değindiğim nokta o :) piyasa benden ne istiyorsun bu gün MhmdAlmz diye bi. İşletim sistemi yazsam bana ne gibi bi yararı olur yada bi. Hesap makinesi yapsam ne olur benden ne istiyorlar onu bilmek istiyorum aslında :)
MhmdAlmz tarafından 29/Şub/16 02:14 tarihinde düzenlenmiştir -
MhmdAlmz bunu yazdı
Tamda değindiğim nokta o :) piyasa benden ne istiyorsun bu gün MhmdAlmz diye bi. İşletim sistemi yazsam bana ne gibi bi yararı olur yada bi. Hesap makinesi yapsam ne olur benden ne istiyorlar onu bilmek istiyorum aslında :)
Aslında ben yeni başlayanlara az biraz hangi dil olursa olsun öğrendikten sonra cari,stok,fatura,kasa modüllerinden oluşan az biraz parametrik (kdv si fatura tasarımı, kullanıcı rol tanımı) olan acces filan değil herhangi bir RDBMS olur (postgresql, mysql,firebird gibi) veritabanlarından birinde uygulama geliştirsin istiyorum hemen abi ne varki yapılır deniyor ama bilmek le yapmak arasında bazen dağlar olabiliyor bu tip bir proje satıladabiliyor küçük orta çaplı bir firmaya satılabilir.
-
ibrahimhacker bunu yazdı
Bir programlama dilini iyi biliyorum diyen birinden beklenen aslında o programlama dilinde bir compiler bir dil tasarlaması olur gerçekten o zaman değişken nedir, pointer nedir, token, lexer, parser, semantic analiz bunları biliyor olur, yanılmıyorsam mühendislik de compiler tasarım dersi vardı bunları bilmeden de iyi programlar projeler yapabiliyordur ama bunları bilmenin çok artıları vardır çünkü biz öncelikle her yazdığımız koda bir şekilde compiler ile yorumlayıcı ile anlaşmak zorundayız onların nasıl çalıştığını bilmek bize her zaman fayda getirecektir.
Hocam bilmiyorum başkaları nasıl düşünüyor ama ? PHP'yazan adamın compiler ile ne işi olur.Veya işte sistem programlama vs alanını seçmemiş insan için bence çokta bi önemi yok compilerın.Gurular hariç bence hiç bir zaman bi dili tam olarak bilemezsin.Doğal diller gibi düşününün sürekli devinim halinde o yüzden sürekli yeni şeyler öğrenmen gerekir bence.Yani evet belkide 1 gün boyunca tam öğrenmiş de olabilirsin ama diğer gün öğrenmemiş oluyorsun
-
Bilgisayar/Yazılım mühendisleri için genelde iki yol oluyor: Java veya C#.
En azından Türkiye için konuşayım, ne bilgisayar mühendisi gördüysem bu ikisinden birini biliyor. C++ bile bilmiyorlar. Bu iki dille de para kazanmıyorlar değil. Java EE bilen adam işsiz kalmaz kesinlikle.
Biraz daha bilimsel işler yapanlar -mesela öğretim görevlisi, prof, vs- R, Python kullanıyorlar.
Gömülü sistem olayına gelirsek yine Türkiye için, bu alanla uğraşanlar %99 elektrik-elektronik mühendisleri oluyor. Onların da çoğu C/C++ 'ı iyi derecede kullanabiliyorlar.
Aslına bakarsanız yurtdışındada gömülü sistemlerle uğraşanlar elektronik mühendisleri. Mesela bizdeki bilgisayar mühendisliği üç aşağı beş yukarı onlardaki "computer science" bölümüne denk geliyor. Bu bölümdede pek donanım dersi yok.
@MhmdAlmz;
Arkadaşlar demiş zaten alan seç diye. Doğru da söylemişler. Senin yerinde olsaydım mobil teknolojilere yönelir gerek Android, gerek iOS, gerek başkası, gerek de sıfırdan mobil işletim sistemi yazma konusunda bu alanda tek olmak için çalışırdım. Mobil hem heyecan verici hem de dünyayı değiştirecek güce sahip. Giyilebilir teknolojiler falan olsun.
Bu yazdıklarım %100 doğru bilgi içermemekle birlikte internet üzerinden okuduğum yazılardan edindiğim fikirlerdir.
-
Yapcağın işe göre dil seçersin, dile göre iş seçmezsin (çok saçma)
-
ozgunlu bunu yazdı
Ahanda tam da benim beynimin işleyiş biçimi 'D
-
MhmdAlmz bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Ahanda tam da benim beynimin işleyiş biçimi 'D
Nokta koymuş ozgunlu arkadaş yıllarca Python ile çalışıyorum halada öyle numpy kütüphanesi ile ara ara bilimsel uygulamlara bakıyorum django kütüphanesi ile web tarafını hallediyorum.
C programlama ile başladım bu işe eğer embedded bir uygulama yada projede çalışmak istersem tercihim kesinlikle C'dan yana olucaktır.
Bunların haricinde Java'yı olabildiğince tercih etmem sebebi ise basit bir probleme çok fazla kod yazılması birde işin içine expcetion halding girinçe kodu okumak yazmasından daha zor oluyor ve satırlar çoğalıyor kısacası Java'nın kendini ifade etmesi sıkıntılı.
-
JAVA'nın ipini çekiyorlar ufaktan ufaktan zaten. Hatta Bu FLASH vardı bi aralar ben lise zamanında iken makale okurdum herkes geleceğin en sağlam dili olacak işte animasyonlar falan yapılacak dendi. Adamı bitirdiler . IOS dedi ben seni istemiyorum o dedi istemiyorum. Bitti . JAVA 'da günden güne öldürülmeye çalışılıyor bence. GO'yu yükseltme amaçları var şirketlerin. Zaten bu Programlama dili hep şirketlerin elinde. Chrome Mozilla Dese ki JSP sitelerini çalıştırmıyorum Linux dese JAVA ile yazılanı çalıştırmıyorum Windows dese çalışma kardeşim Android dese işine bak . Java ile hesap makinesi mi yapcaz :D Ama Pyhton da Script muhabbetleri oluyormuş JavaScript den daha hızlı çalışıyormuş 1 satır kod yaz 50 satır koda bedel diyorlar ama bilmiyorum . Ama Türkiye de hangi şirketin ilanına baksam JAVA-PHP-.NET ağırlıklı istedikleri eleman kriterlerinde . Pyhton nadir yada bana denk gelmedi bilmiyorum. veya baktığım firmalar boş firma. Pyhton daha sağlam firmalarda kullanılıyor