folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Rakip Ve Yerinden Olma Fobisi

Rakip Ve Yerinden Olma Fobisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WitchKing
    WitchKing's avatar
    Erkek

başkan çok doğru bir tespit fakat beklediğin tepkiyi alamamanın tek sebebi bi sonuca bağlamaman havada kalması yoksa yanlış şeyleri konuşmuyorsun.

Güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

kaba yerlerinizden element uydurmayın. yok öyle bir fobi. karakter bozukluğu desen eyvallah. mesela bizim işyerinde de var öyle birisi. adam her sikime muhalefet. o yüzden tartışmaya girmiyoruz.

Triumph tarafından 22/Şub/13 16:58 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

güzel tespit beğendim, ben de böyle düşünüyorum yani insanları çok görüyorum, genelde kendi yaptığı işi zor olarak göstermek ister. yurtdışında

yaşayanlar da orada güzel bir hayat sürmelerine karşın ya burası çok zor sakın gelmeyin derler..  

ben tam tersini yapıyorum, çok insana yazılım konusunda umut aşılıyorum, inanıyorum ki, azcık beyni olan herkes öğrenebilir :) o yüzden kimsenin

hevesini kırmak istemeden bu sektöre adam girmesini istiyorum. çünkü çok geri kalmışız. ben kimseyi rakibim olarak görmüyorum problem yok :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

Kolay iş yokki bence bu yüzden bu söylemler.Ben ona bağlıyorum.Ha o programı kurdurtmayan adam gibi insanlar görmedim de değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı

Yazın çok eksik kalmış.

Psikolojik bir tespit yapmak istemişsin iyi gidiyordu ama sonra çat diye kesmişsin konuyu.

Dediğin konu bu haliyle yoruma hayli açık. Belkide gerçekten elektrik mühendisliği zordur onunda uğraşmasını istemiyordur kaygı demek doğru değil.

Ama çoğu insanda çoğu durumda geçileceğim ezileceğim aman Allah ım egom ezilecek korkusu yaşar bunun için ego üzerine makale yazı kitap vs okumanı tavsiye ederim.

Sonra gelir güzel bir yazı hazırlarsın daha iyi olur :)

Sen anlamışsın en azından neden bahsettiğimi.Evet yazı çok kısa olmuş ama burda 3-5 satırdan fazla yazınca "özet yok mu" falan türü yorumlar yazılıyor milletin okuyası gelmiyor diye çok uzatmadım.

Çok uzatmamak ayrı mesele çat diye anlamsız yerde yazmak ayrı mesele.

Bu yazdığın bütün psikoloji veya felsefe kitaplarında zaten sözü geçen bir davranış biçimidir.

Hadi bunu paylaşmak istedin diyelim. ee ? konu nereye gidiyo ?

bende konu açiyim kafanızı kaldırın gök yüzüne bakın orda yıldızlar var yazıp noktayı koyayaım. eee ??

Bİde gelip sen anlamışsın demiş.

Merak etme hacım bu davranış psikolojisini ilk sen bulmadın. İlk okuyanda sen değilsin.

Ya adam gibi konuyu açıp bi yere bağla görüşünü belirt yada özet yokmu felan yazanlara aldırış edeceksen hiç açma.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

şampiyonlar sakin ol çekmişler olmazsa olmaz.

Hocam senin bu söylediğinin aile içindeki haline Oidipus Kompleksi diyor Freud ama senin basbaya aşırı kibir ve belki kendini mesleğin konusunda fazla geliştirmediğinden (varsayım) olabilir.Kibrini yenmeye çalış.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Böyle bi düşünceye sahip kişi mühendis olamaz müh. Diploması alsa bile kişiliği müh. olmaya müsait değil. 

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Çok desteksiz yazmışsın :) ama fobi yerine EGO demek sanki daha doğru olur.

Hatta Freud gibi bakarsak, belki kendi işinden olma korkusu İd ve Ego trafaında sayabileceğimiz içgüdüsel savunma mekanizmasıyla böyle yapmış diyebiliriz belki verdiğin örneklerde. Adamın çatışıcak süperegosu da yoktu galiba :)

Edit: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0d,_ego_ve_s%C3%BCperego

SpArK tarafından 22/Şub/13 17:34 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

cem yılmaz bence onu espri anlamında söyleyerek neşeli bi anlatışla yapıyor.. yetenek işide olduğu ayrı tabi bi kıskançlık yada arkamdan gelen rakibim olmasın diye düşünerek söylediğini sanmam.. adam atıyorum; 40 yaşında 20 yaşındaki rakibi ona yetişene kadar emekli olur hayattan belkide.

mühendis arkadaşın ise kafası bozuk bence.. ego meselesine katılıyorum.. bu iş çok zor yapamazsın vs demesi rakipten korkmasından çok kendini övmesi ve egosunu tatmin etmekle alakalı, kendini yüceltmekle alakalı olarak düşünüyorum.

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Kutikula bunu yazdı

şampiyonlar sakin ol çekmişler olmazsa olmaz.

Hocam senin bu söylediğinin aile içindeki haline Oidipus Kompleksi diyor Freud ama senin basbaya aşırı kibir ve belki kendini mesleğin konusunda fazla geliştirmediğinden (varsayım) olabilir.Kibrini yenmeye çalış.

Bana nie öğüt veriyon aga onu anlamadım?

Diğer arkadaşlarda benim belirttiğim şeye yakın linkler vermişler.

Toplam Hit: 2607 Toplam Mesaj: 28