Rakip Ve Yerinden Olma Fobisi
-
başkan çok doğru bir tespit fakat beklediğin tepkiyi alamamanın tek sebebi bi sonuca bağlamaman havada kalması yoksa yanlış şeyleri konuşmuyorsun.
-
kaba yerlerinizden element uydurmayın. yok öyle bir fobi. karakter bozukluğu desen eyvallah. mesela bizim işyerinde de var öyle birisi. adam her sikime muhalefet. o yüzden tartışmaya girmiyoruz.
Triumph tarafından 22/Şub/13 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
güzel tespit beğendim, ben de böyle düşünüyorum yani insanları çok görüyorum, genelde kendi yaptığı işi zor olarak göstermek ister. yurtdışında
yaşayanlar da orada güzel bir hayat sürmelerine karşın ya burası çok zor sakın gelmeyin derler..
ben tam tersini yapıyorum, çok insana yazılım konusunda umut aşılıyorum, inanıyorum ki, azcık beyni olan herkes öğrenebilir :) o yüzden kimsenin
hevesini kırmak istemeden bu sektöre adam girmesini istiyorum. çünkü çok geri kalmışız. ben kimseyi rakibim olarak görmüyorum problem yok :)
-
Kolay iş yokki bence bu yüzden bu söylemler.Ben ona bağlıyorum.Ha o programı kurdurtmayan adam gibi insanlar görmedim de değil.
-
u235 bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Yazın çok eksik kalmış.
Psikolojik bir tespit yapmak istemişsin iyi gidiyordu ama sonra çat diye kesmişsin konuyu.
Dediğin konu bu haliyle yoruma hayli açık. Belkide gerçekten elektrik mühendisliği zordur onunda uğraşmasını istemiyordur kaygı demek doğru değil.
Ama çoğu insanda çoğu durumda geçileceğim ezileceğim aman Allah ım egom ezilecek korkusu yaşar bunun için ego üzerine makale yazı kitap vs okumanı tavsiye ederim.
Sonra gelir güzel bir yazı hazırlarsın daha iyi olur :)
Sen anlamışsın en azından neden bahsettiğimi.Evet yazı çok kısa olmuş ama burda 3-5 satırdan fazla yazınca "özet yok mu" falan türü yorumlar yazılıyor milletin okuyası gelmiyor diye çok uzatmadım.
Çok uzatmamak ayrı mesele çat diye anlamsız yerde yazmak ayrı mesele.
Bu yazdığın bütün psikoloji veya felsefe kitaplarında zaten sözü geçen bir davranış biçimidir.
Hadi bunu paylaşmak istedin diyelim. ee ? konu nereye gidiyo ?
bende konu açiyim kafanızı kaldırın gök yüzüne bakın orda yıldızlar var yazıp noktayı koyayaım. eee ??
Bİde gelip sen anlamışsın demiş.
Merak etme hacım bu davranış psikolojisini ilk sen bulmadın. İlk okuyanda sen değilsin.
Ya adam gibi konuyu açıp bi yere bağla görüşünü belirt yada özet yokmu felan yazanlara aldırış edeceksen hiç açma.
-
şampiyonlar sakin ol çekmişler olmazsa olmaz.
Hocam senin bu söylediğinin aile içindeki haline Oidipus Kompleksi diyor Freud ama senin basbaya aşırı kibir ve belki kendini mesleğin konusunda fazla geliştirmediğinden (varsayım) olabilir.Kibrini yenmeye çalış.
-
Böyle bi düşünceye sahip kişi mühendis olamaz müh. Diploması alsa bile kişiliği müh. olmaya müsait değil.
-
Çok desteksiz yazmışsın :) ama fobi yerine EGO demek sanki daha doğru olur.
Hatta Freud gibi bakarsak, belki kendi işinden olma korkusu İd ve Ego trafaında sayabileceğimiz içgüdüsel savunma mekanizmasıyla böyle yapmış diyebiliriz belki verdiğin örneklerde. Adamın çatışıcak süperegosu da yoktu galiba :)
Edit: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0d,_ego_ve_s%C3%BCperego
-
cem yılmaz bence onu espri anlamında söyleyerek neşeli bi anlatışla yapıyor.. yetenek işide olduğu ayrı tabi bi kıskançlık yada arkamdan gelen rakibim olmasın diye düşünerek söylediğini sanmam.. adam atıyorum; 40 yaşında 20 yaşındaki rakibi ona yetişene kadar emekli olur hayattan belkide.
mühendis arkadaşın ise kafası bozuk bence.. ego meselesine katılıyorum.. bu iş çok zor yapamazsın vs demesi rakipten korkmasından çok kendini övmesi ve egosunu tatmin etmekle alakalı, kendini yüceltmekle alakalı olarak düşünüyorum.
-
Kutikula bunu yazdı
şampiyonlar sakin ol çekmişler olmazsa olmaz.
Hocam senin bu söylediğinin aile içindeki haline Oidipus Kompleksi diyor Freud ama senin basbaya aşırı kibir ve belki kendini mesleğin konusunda fazla geliştirmediğinden (varsayım) olabilir.Kibrini yenmeye çalış.
Bana nie öğüt veriyon aga onu anlamadım?
Diğer arkadaşlarda benim belirttiğim şeye yakın linkler vermişler.