folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ramler Eşit Olmak Zorunda Mı?

Ramler Eşit Olmak Zorunda Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Benim laptopda şimdi  4 gb 1333 mhz cl7 bir ram var mesela.

Ben başka bir model yine 4 gb 1333 mhz ama mesela c9  ve baska bir markanın bir ram alsam ne gibi bir dezavantajı olur? Daha önceki okuduğum makalelerde hep aynı model ramler kullanılmalı randıman almak için diye okumuştum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tam cevabı bilmiyorum güzel açıklama yapacak kişiler inşallah çıkacaktır.

Benimlaptop ta 2 GB 800 mhz ve 1 GB 667 mhz ram var iki senedir kardeş kardeş çalışıyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

Benimlaptop ta 2 GB 800 mhz ve 1 GB 667 mhz ram var iki senedir kardeş kardeş çalışıyor.

o durumda 2 gb olanda 667 mhz olarak calısıyor diye biliyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arnavutr
    arnavutr's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    imlegend bunu yazdı

Benim bildiğimde öyle en düşük hangisi ise onun  mhz si ile çalışıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Benim laptopda şimdi  4 gb 1333 mhz cl7 bir ram var mesela.

Ben başka bir model yine 4 gb 1333 mhz ama mesela c9  ve baska bir markanın bir ram alsam ne gibi bir dezavantajı olur? Daha önceki okuduğum makalelerde hep aynı model ramler kullanılmalı randıman almak için diye okumuştum.

Hiç fark etmiyor reiz, bildiğim kadarıyla ve e düşük birime göre çalışıyor tabiki ama mantıklı olan özelliğe sahip birimleri takmak. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

iki farklı mhz de ram takarsan daha düşük olanın mhz inde çalışır ikiside tek şeritli yolda yavaş arabanın önden gitmesi gibi sike sike hızlı olanda yavaşlar

he pardon sen mhz olayını sormamışsın, marka model ne farkeder özellikleri mantıklı ve kaliteli olduktan sonra

Lotus tarafından 11/Tem/13 00:11 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek
    arnavutr bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    imlegend bunu yazdı

Benim bildiğimde öyle en düşük hangisi ise onun  mhz si ile çalışıyor.

+1

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Ya sistem farklı bellek birimlerine ayrı bir kontrolcü atayacak ya da takılan bellek birimlerinin izin verilen frekanstaki gecikme değerleri eşit olacak.

Yeni belleği taktıktan sonra MemTest86+ ile şöyle 3-4 saat test yapın, çökme olmuyorsa sorun da yoktur:)

YeniHarman tarafından 11/Tem/13 01:01 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

ramlerin mhz ini %100 doğru bir şekilde kasayı açmadan görebileceğim bir program varmı ? @edit everest kurdum

yn6f.png%20%28601×282%29

1333 mhz olması gerek , üstte de öyle yazıyor tek slot 4gb fakat bellek zamanları aşağıda niye düşük gözüküyor ?

PanxeR tarafından 11/Tem/13 03:07 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

cl'nin anlamı ; (cas latency) belleğe ait gecikme süresidir..  

bu türevdeki kit ramlerde gecikme süresi ne kadar düşükse performans o kadar iyidir..

bu cl7 cl8 cl9 olayı, remlerin komuta tepki verme süresi ile ilgili numaralandırılmış performans düzeyleridir..

remlerin çalışma prensibinde ki gecikme ve işlem süresi nano saniye cinsinden çok küçük zamanlarda gerçekleşir.

cl değerlendirmesi aynı frekans grubundaki remlerle yapılandırılırsa daha iyi sonuç alabilirsin hacım..

/ mesela 1333 mhz cl9 ve 1333 mhz cl7 iki adet rem var elimizde, cl7 tepki süresi daha kısa olduğundan dolayı daha iyidir.

ama 1333 mhz cl7 - 1600 mhz cl8 rem olduğunu düşünecek olursak, cl8 daha iyidir.. neden mhz hızı yüksektir.

işlem başına düşen veriyi nano saniye türünden daha hızlı iletirler.

hem de tepki süresi daha düşüktür.

aynı olması iyidir, olmasa zaten modül kendini anakartına bağlı olarak ayarlar. (:

edit : ram falan bakıyorsan pm at beraber bakalım. acele etmemeni de tavsiye ederim dolar aldı basını gidiyo :R

Amd-x tarafından 11/Tem/13 03:33 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Amd-x bunu yazdı

cl'nin anlamı ; (cas latency) belleğe ait gecikme süresidir..  

bu türevdeki kit ramlerde gecikme süresi ne kadar düşükse performans o kadar iyidir..

bu cl7 cl8 cl9 olayı, remlerin komuta tepki verme süresi ile ilgili numaralandırılmış performans düzeyleridir..

remlerin çalışma prensibinde ki gecikme ve işlem süresi nano saniye cinsinden çok küçük zamanlarda gerçekleşir.

cl değerlendirmesi aynı frekans grubundaki remlerle yapılandırılırsa daha iyi sonuç alabilirsin hacım..

/ mesela 1333 mhz cl9 ve 1333 mhz cl7 iki adet rem var elimizde, cl7 tepki süresi daha kısa olduğundan dolayı daha iyidir.

ama 1333 mhz cl7 - 1600 mhz cl8 rem olduğunu düşünecek olursak, cl8 daha iyidir.. neden mhz hızı yüksektir.

işlem başına düşen veriyi nano saniye türünden daha hızlı iletirler.

hem de tepki süresi daha düşüktür.

aynı olması iyidir, olmasa zaten modül kendini anakartına bağlı olarak ayarlar. (:

edit : ram falan bakıyorsan pm at beraber bakalım. acele etmemeni de tavsiye ederim dolar aldı basını gidiyo :R

güzel bilgilendirme olmuş.Demek ki önce mhz e sonra cl ye bakmak lazım.

Toplam Hit: 2081 Toplam Mesaj: 13