Ramler Eşit Olmak Zorunda Mı?
-
Benim laptopda şimdi 4 gb 1333 mhz cl7 bir ram var mesela.
Ben başka bir model yine 4 gb 1333 mhz ama mesela c9 ve baska bir markanın bir ram alsam ne gibi bir dezavantajı olur? Daha önceki okuduğum makalelerde hep aynı model ramler kullanılmalı randıman almak için diye okumuştum.
-
Tam cevabı bilmiyorum güzel açıklama yapacak kişiler inşallah çıkacaktır.
Benimlaptop ta 2 GB 800 mhz ve 1 GB 667 mhz ram var iki senedir kardeş kardeş çalışıyor.
-
imlegend bunu yazdı
Benimlaptop ta 2 GB 800 mhz ve 1 GB 667 mhz ram var iki senedir kardeş kardeş çalışıyor.
o durumda 2 gb olanda 667 mhz olarak calısıyor diye biliyorum.
-
u235 bunu yazdıimlegend bunu yazdı
Benim bildiğimde öyle en düşük hangisi ise onun mhz si ile çalışıyor.
-
u235 bunu yazdı
Benim laptopda şimdi 4 gb 1333 mhz cl7 bir ram var mesela.
Ben başka bir model yine 4 gb 1333 mhz ama mesela c9 ve baska bir markanın bir ram alsam ne gibi bir dezavantajı olur? Daha önceki okuduğum makalelerde hep aynı model ramler kullanılmalı randıman almak için diye okumuştum.
Hiç fark etmiyor reiz, bildiğim kadarıyla ve e düşük birime göre çalışıyor tabiki ama mantıklı olan özelliğe sahip birimleri takmak.
-
iki farklı mhz de ram takarsan daha düşük olanın mhz inde çalışır ikiside tek şeritli yolda yavaş arabanın önden gitmesi gibi sike sike hızlı olanda yavaşlar
he pardon sen mhz olayını sormamışsın, marka model ne farkeder özellikleri mantıklı ve kaliteli olduktan sonra
Lotus tarafından 11/Tem/13 00:11 tarihinde düzenlenmiştir -
arnavutr bunu yazdıu235 bunu yazdıimlegend bunu yazdı
Benim bildiğimde öyle en düşük hangisi ise onun mhz si ile çalışıyor.
+1
-
Ya sistem farklı bellek birimlerine ayrı bir kontrolcü atayacak ya da takılan bellek birimlerinin izin verilen frekanstaki gecikme değerleri eşit olacak.
Yeni belleği taktıktan sonra MemTest86+ ile şöyle 3-4 saat test yapın, çökme olmuyorsa sorun da yoktur:)
YeniHarman tarafından 11/Tem/13 01:01 tarihinde düzenlenmiştir -
ramlerin mhz ini %100 doğru bir şekilde kasayı açmadan görebileceğim bir program varmı ? @edit everest kurdum
1333 mhz olması gerek , üstte de öyle yazıyor tek slot 4gb fakat bellek zamanları aşağıda niye düşük gözüküyor ?
PanxeR tarafından 11/Tem/13 03:07 tarihinde düzenlenmiştir -
cl'nin anlamı ; (cas latency) belleğe ait gecikme süresidir..
bu türevdeki kit ramlerde gecikme süresi ne kadar düşükse performans o kadar iyidir..
bu cl7 cl8 cl9 olayı, remlerin komuta tepki verme süresi ile ilgili numaralandırılmış performans düzeyleridir..remlerin çalışma prensibinde ki gecikme ve işlem süresi nano saniye cinsinden çok küçük zamanlarda gerçekleşir.
cl değerlendirmesi aynı frekans grubundaki remlerle yapılandırılırsa daha iyi sonuç alabilirsin hacım..
/ mesela 1333 mhz cl9 ve 1333 mhz cl7 iki adet rem var elimizde, cl7 tepki süresi daha kısa olduğundan dolayı daha iyidir.
ama 1333 mhz cl7 - 1600 mhz cl8 rem olduğunu düşünecek olursak, cl8 daha iyidir.. neden mhz hızı yüksektir.
işlem başına düşen veriyi nano saniye türünden daha hızlı iletirler.
hem de tepki süresi daha düşüktür.
aynı olması iyidir, olmasa zaten modül kendini anakartına bağlı olarak ayarlar. (:
edit : ram falan bakıyorsan pm at beraber bakalım. acele etmemeni de tavsiye ederim dolar aldı basını gidiyo :R
Amd-x tarafından 11/Tem/13 03:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Amd-x bunu yazdı
cl'nin anlamı ; (cas latency) belleğe ait gecikme süresidir..
bu türevdeki kit ramlerde gecikme süresi ne kadar düşükse performans o kadar iyidir..
bu cl7 cl8 cl9 olayı, remlerin komuta tepki verme süresi ile ilgili numaralandırılmış performans düzeyleridir..remlerin çalışma prensibinde ki gecikme ve işlem süresi nano saniye cinsinden çok küçük zamanlarda gerçekleşir.
cl değerlendirmesi aynı frekans grubundaki remlerle yapılandırılırsa daha iyi sonuç alabilirsin hacım..
/ mesela 1333 mhz cl9 ve 1333 mhz cl7 iki adet rem var elimizde, cl7 tepki süresi daha kısa olduğundan dolayı daha iyidir.
ama 1333 mhz cl7 - 1600 mhz cl8 rem olduğunu düşünecek olursak, cl8 daha iyidir.. neden mhz hızı yüksektir.
işlem başına düşen veriyi nano saniye türünden daha hızlı iletirler.
hem de tepki süresi daha düşüktür.
aynı olması iyidir, olmasa zaten modül kendini anakartına bağlı olarak ayarlar. (:
edit : ram falan bakıyorsan pm at beraber bakalım. acele etmemeni de tavsiye ederim dolar aldı basını gidiyo :R
güzel bilgilendirme olmuş.Demek ki önce mhz e sonra cl ye bakmak lazım.