Random Gerçekten Random Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

c de yapıyoruz sistemin saatini saniyeye çevirip rasgele sayılar üretiyoz aynı mantık olsa gerek.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Erkek

sürekli değişen bir değer üzerinden yaparsın saat gibi.

http://goo.gl/0i2Fv
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

yukarıdaki yazılanlardan yola çıkarak,random bir sayıyı bazı hesaplamalar yaparak bulabiliriz değilmi?

dolayısıyla bilgisayardan yapılan çekilişlerin,veya şans oyunlarının sonucunu bilmek mümkündür diyebilirmiyiz?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Bilgisayar saatine göre diye biliyorum ben. Tecrübelerime dayanarak en kalas çalışanı windows host scripttir, bir .vbs dosyasıyla dene random çıktı al, aynı dakika ya da saniye tam hatırlamıyorum, aynı çıktıları aynı sırayla verir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    splintercell
    splintercell's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

c de yapıyoruz sistemin saatini saniyeye çevirip rasgele sayılar üretiyoz aynı mantık olsa gerek.

aynen, C de sistem saatini parametre olarak vermeyince aynı kod her çalıştırıldığında aynı sayılar çıkıyor

diğer dillerde Cdeki gibi bi işlem yapmaya gerek yok otomatik olarak sistem saatini kullanıyor zaten

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    erc bunu yazdı

teknik olarak bir makina değil random sınıfı veriyi anakartın üzerinde bulunan timer'dan alır bu timer sizin sistem saatinizin verilerinizi de içinde tutar ve siz random sınıfından metod çağırdığınızda timer bir tickten orada ki sayıyı alır ve matematik fonksiyonları  kullanarak sizin istediğiniz aralığa getirir bizde bu matematik fonksiyonlarını bilmediğimiz için bize rasgeleymiş gibi gelir. Bu konuyu yaklaşık bir yıl önce araştırmıştım üniversite hocalarıma falan da sormuştum beni tatmin açıklama üstte yazdığım gibiydi ve "Random diye bir sınıf yada fonksiyon yoktur. Yazan kişinin bildiği ama kullanıcının bilmediği formül vardır." Böyle de hoşuma giden bir söz söylemişti üniversite hocamız.

Bizim üniversitedeki hocamizda buna benzer bir açıklama yapmıştı. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

ha atmosferden veri toplamışsın, ha kameradan veri almışsın ha system clock'undan o anki değeri almışsın ne farkeder ki. sonuçta zamana yere göre değişen veriler işte teorik olarak hepsi.

bi de 0 ile 20 arasındaki sayıların ortalaması tabiki 10'a yaklaşacak,  yoksa 0 ile 20 arasındaki herhangi bir sayının gelme olasılığı 1/20 olmazdı.

. . .. . ... .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek

Gieger counter ile gerçek random üretildiğini duymuştum. İnsan beyni bile aslında random üretemez  ... gieger counter sadece random a en yakın üretendir diye biliyorum ...

İş kurma işi biraz uzun sürdü. ben askere gitmicem demedim ki lan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

bütün donanım ve yazılım ve özellikleri tamamen aynı iki eş sistem topladığımızda.

aynı yerden aynı saat güncellemesi aldıklarında ,

aynı anda random buton tıkladığında aynı sayıları vericektir o zaman ? 

gettickcount ^^ ?

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

ağzıma s*tı bu soru, algoritma üretmeye çalışıyorum bi saattir. Ama hep biyerden bi değer alıyorum, saatten tarihten ne bileyim kelime uzunluğu vs. ama bi türlü random üretemedim ak.

edit : hee zaten timerlaymış tamam boşuna kastım.

EnableTurk tarafından 23/Nis/13 03:44 tarihinde düzenlenmiştir

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
Toplam Hit: 3682 Toplam Mesaj: 29