Recm ( Taşla Öldürme )
-
islamda bu tür saçmalıklar yoktur vardır diyen ler yobaz beyinlerdir.
-
Normalde çok hümanistimdir ama façabukta, haş5 te göğüs dekoltesi verip üsten fotoğraf çeken tipik kaşarları hep daşlamak istemişimdir, bana çok zevk verir. Düşünsenize kaşar bi emoyu tribe sokacaksın, böyle göğüs dekoltesi falan, gömecen toprağa, "yoharı bah fotoğrafyanı çekecem" deyip daşı kafaya indirecen :D. Umarım birgün bunu yapmak bana nasip olur xD. ----------------Konuya gelirsek; eğer kuran'da belirtilmişse vardır, gerisi beni bağlamaz.
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------onlar taşla öldürür sen* kafasına sıkarsın yada 48 yerinden bıçaklarsın...degişen ne?
*ikinci tekil kişi
-----------------------------
Recm haklı bi sebeb yani sana göre öylemi hocam yok art niyetim cidden soruyorum (:
-
Valla İslamiyette bu varmıdır yok mudur bilemeyecem o kadar dini bilgim yok ama mantıken yoktur.
-
hocam böle bir olgu islamda nasıl olabilir ki? hatırladığım kadarıyla Allah "Kuluma verdiğim canı ben veririm ben alırım, benden başka kimse hayat veremez ya da alamaz" demiyormuydu ya da buna benzer bişey... şimdi ölüm Allaha mahsus bişeyse bu olay nedir? bu bağlamda düşünecek olursak böle bir olay islamda yoktur eğer varsa islam kendi ile çelişiyor demektir...
-
bir insanın ölüm kararını vermeye hiçbir başka insanın hakkı yoktur, kimsenin kimsenin yaşamını sonlandırmaya hakkı yoktur, yaşama hakkı insanın en temel hakkıdır..
recm tarzı bu uygulamalara lanet olsun
bir insanın yaptığı bir şey kendisinden başka birine zarar vermedikçe sadece kendini ilgilendirir.
bir de böyle iğrençlikleri islamla bağdaştırmaya çalışanları gördükçe sinirlerim iyice bozuluyor..
allah ile kul arasına girmek değil midir bu ? cezasını kesmek onlara mı kaldı ?
zina yaptı ise cezasını allah verir size ne ? zebani mi kesildiniz ? belki kadın müslüman değil ya da inanmıyor o taşlayanları ne ilgilendirir ?
din-vicdan özgürlüğüne ne oldu ?
lanet insanlar, lanet düzen... -
crafty bunu yazdı:
hocam böle bir olgu islamda nasıl olabilir ki? hatırladığım kadarıyla Allah "Kuluma verdiğim canı ben veririm ben alırım, benden başka kimse hayat veremez ya da alamaz" demiyormuydu ya da buna benzer bişey... şimdi ölüm Allaha mahsus bişeyse bu olay nedir? bu bağlamda düşünecek olursak böle bir olay islamda yoktur eğer varsa islam kendi ile çelişiyor demektir...
+1 hocam. aynen katılıyorum..
-
insanmı lan bunlar yuhh hayvan oglu hayvanlar bide bunlar cıkıp bız muslumanızmı dıyor..
Bunların muslumanlıgı 5 para etmez tövbe haşa allahım affet sen beni bunlara akıl ihsan eyle...
Allahın verdiği canı allah alır sadece bunlar abartmıs olayı....Her ne yaparsa yapsın sonucta o da insan bee kafasına o kadar tası vuran adamda hicmi insaf yok yuh ya
i
-
İslamiyyet'teki 4 evlilik hususu bunu engeller niteliktedir ( zina )..
Bilindiği gibi erkekler; cinsi münasebetlerde farklılık ararlar ( her akşam da aynı yemek yenmez ki a.G. diyen dingil ve hain dümbükler ) ve diğer yandan da kadın bu manada yıpranan bir varlıktır..
İşte İslam tek eşlilik ile sınırlandırmayıp aralarında adil olmak koşuluyla 4 eşe kadar evlenmeyi tavsiye etmiştir ki dışarıya göz gitmesin..
Kişi evli iken başkasıyla zina ediyorsa ki burada düşünmeniz gereken şudur : evlisiniz ve eşiniz başkasıyla cinsel münasebette bulunuyor. Siz domuzlar misali kıskançlık vasıflarından kendinizi ilga edip insani karakterinizi yitirmiş olabilirsiniz, bu sizin zihni ve nefsi çöküntünüzün eseri olarak ortaya çıkmış şahsiyetsiz bir şahsiyet ürünüdür.. Bu sizin meseleniz..
Ki zaten bu husus için Fıkha göre İslam bu işin yapıldığına dair 4 şahit veyahut 3 kez üst üste itiraf ettiği takdirde uygular bu da toplumsal ahlakın çöküşünü engellemek ve ibret içindir.. He bazıları bu metodu kabul etmezler, mantıksız, çağdışı, akılsızlık diye nitelendirirler, ancak Hz. Muhammed ( s.a.v. ) böyle uygulamıştır.. ( Mü'minler aralarında verilen hükme işittik ve itaat ettik derler, müslümanlar ise teslim olanlardır.)
Bugün Şeriat'ı uygulayan bir ülke yok, Suudi Arabistan da İran da..
Hiç biri İslam ülkesi değildir dolayısıyla bu ülkelerde özünden sapmış bir şekilde uygulanan ve İslami usüllere göre olduğu iddia edilen bu takım uygulamalar İslam'a mal edilemez..
-
hocam Allah bize kitabı yollamış peygamberi yollamış ama akıl da yollamış kullan şunun üçünü birden! şeriat, şeriat diyorlar. madem herkes şeriat istiyor herkes onun kurallarına göre davransın illa yazılı mı olması gerekiyor! ayrıca islam dininde yazılan herşey mantıklı olarak düşünülerek de bulunabilecek şeyler! yalan söleme başkasının hakkını yeme şu bu! alkol alma diyo neden diyo sapıtıyon oraya buraya saldırıyon zarar veriyon die! ama şarap kalbe fln iyi geliyor bu tıbben kanıtlanmış! o zaman napacaksın içeceksin ama kendini bileceksin bir kadeh içeceksin ağır geliyorsa sulandırıp içeceksin kafayı cekmek için değil sağlık için içeceksin! yalan söleme! şimdi üç kişilik bir senaryoda size soruyorlar vereceğiniz cevaba göre karşıdaki ölecekse yalan sölenir! kul hakkı yemeyeceksin diyo! zina yapmayacaksın dio bunlarda yanlış olan ne bunları zaten şuanki sistem de yasaklıyor! zinaya da mantıklı olarak yaklaşmak lazım! sen yapmazsan o yapmazsa ortada orospu kalır mı! tecavüz zaten edemezsin bu bizde de yasak! 4 kişi şahit olursa samanlık seyran oluyo :D ! 4 kişinin yalan sölemeyeceği ne malum? bizde şeref namus üstüne yemin edip de aksini yapan yalan söyleyen siyasetçiden çok ne var? insanlar ya ne istediklerini bilmiyor ya da koyun gibi sürekli başlarında bir çoban istiyor...