Renk Körleri Memur Olabilir Mi?
-
livane bunu yazdıswordfish bunu yazdı
bu arada basvurular ne zmaan başlıyıp ne zmana bitiyor..
Diğer bir konuda hocam renk körlüğü nasıl birşey..yani bilimsel olayını sormuyroum.
Mesela dünyayı benim gördüğümden nasıl bir farkla görüyorsun
Aynen bunu soracaktim. Bi de ilk ne zaman farkettin. Cocuklukta ilk okulda falan sknti cektin mi. Mesela kirmiziya yesil dedin ama yesilin kirmizi olduğunu nasil anladin.
7 sinde başlıyor.
Renk körlüğü şöyle birşey hocam mesela kırmızı ve yeşili bilmiyorum örneğin mavi pembe birşey gördüğümde biliyorum ama yeşil görünce tonu hangi renge yakınsa onu diyorum örn. fosfor yeşilini sarı görüyorum kırmızıyı biliyorum az çok ama yeşili hiç bilmiyorum baktığımda rengini bilmiyorsam yeşil diyorum düz mantık olarak :)
ilk okulda hoca resim çizdirirdi yeşil çizeceksiniz işte çimeni flan diye bende hep arkadaşlarıma sorardım yeşil kalem hangisi diye dalga geçerlerdi o zaman bilmiyordum ama meğersem renk körüymüşüm böyle anılarım kaldı mesela :)
siz nasıl görüyorsunuz bilmediğim için tek şunu biliyorum size göre etrafı daha soluk görüyorum o yüzden kırmızı ve yeşilden nefret ederim.
Siyahı çok severim yakışsa da yakışmasa da siyah birşey giydiğin zaman renk körü insan onun kendisine çok yakıştırır
GoldenWorld tarafından 03/Tem/14 15:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Nvidia bunu yazdı
Normal bir insan olamaz Ama dayısı olan biri değil renk körü iş yapamaz raporu dahi olsa olur
Şekil A da görüldüğü gibi Nvidia saçmalamış...
Gelelim sorunun cevabına...
Sorunun cevabı http://www.memurlar.net/haber/147970 adresinde yazıyor.
-
GoldenWorld bunu yazdılivane bunu yazdıswordfish bunu yazdı
Diğer bir konuda hocam renk körlüğü nasıl birşey..yani bilimsel olayını sormuyroum.
Aynen bunu soracaktim. Bi de ilk ne zaman farkettin. Cocuklukta ilk okulda falan sknti cektin mi. Mesela kirmiziya yesil dedin ama yesilin kirmizi olduğunu nasil anladin.
7 sinde başlıyor.
Renk körlüğü şöyle birşey hocam mesela kırmızı ve yeşili bilmiyorum örneğin mavi pembe birşey gördüğümde biliyorum ama yeşil görünce tonu hangi renge yakınsa onu diyorum örn. fosfor yeşilini sarı görüyorum kırmızıyı biliyorum az çok ama yeşili hiç bilmiyorum baktığımda rengini bilmiyorsam yeşil diyorum düz mantık olarak :)
ilk okulda hoca resim çizdirirdi yeşil çizeceksiniz işte çimeni flan diye bende hep arkadaşlarıma sorardım yeşil kalem hangisi diye dalga geçerlerdi o zaman bilmiyordum ama meğersem renk körüymüşüm böyle anılarım kaldı mesela :)
siz nasıl görüyorsunuz bilmediğim için tek şunu biliyorum size göre etrafı daha soluk görüyorum o yüzden kırmızı ve yeşilden nefret ederim.
Siyahı çok severim yakışsa da yakışmasa da siyah birşey giydiğin zaman renk körü insan onun kendisine çok yakıştırır
E hocam benim de mavinin bir tonuna yeşil diye tutturmuşluğum var. Belki milyon kişiyle bu konuda tartıştık bu yeşildir bu mavidir diye. Yanılan da benmişim. Bu da beni renk körü mü yapar? Mesela bu alıntılanmış mesaj bana bildiğin yeşil görünüyor. Ben de mi renk körüyüm acaba :D
-
GoldenWorld bunu yazdılivane bunu yazdıswordfish bunu yazdı
7 sinde başlıyor.
Görsellerden buldum bunu. Yani bu ikisini aynı mı görüyosun?
The-ExTaCy tarafından 03/Tem/14 15:50 tarihinde düzenlenmiştir
-
memurlarin renkle bir alakasi yokki hocam alt tarafi evrak alip imzalayip veriyorsun. arkadaşlarin dediği gibi polislik askerlikte sorun olablir
-
renk körleri neden olamasın insaniyetini kaybetmemişse muhakkak bir kadro bulunur heleki akıl özürlüleri ülkemizde millet vekili olurken
-
Hacı taktığın şeye bak. Ne bakar körler, işlemeyen demirler, esrarkeşler, doğuştan kütük olanlar var ki bu devlette onların yanında pırlanta kalırsın.
Sağlık raporunu kendin istediğin yerden alıyorsun, memur olmak için istenen rutin evraklardan biri olarak personel arşivliyor o kadar doğruluğunu bile kontrol edeceklerini sanmam, ihtimal vermiyorum ama sağlık raporunu bir yerden alamazsan başka yerden adam bulur yine alırsın. Sorun çözülür.
Çok spesifik alanlarda polis,asker,pilot olma hevesin varsa olamazsın tabiki oraları unut.
AnaMuhalefet tarafından 04/Tem/14 00:18 tarihinde düzenlenmiştir -
bende polis akademisi sınavlarına girerken renk körlüğü tespit edilmişti. bu yüzdende elemişlerdi.
ama şimdi başka bir sektorde memurum yani sıkıntı olmaz.
sadece polislik askerlik gibi durumlarda sıkıntı çıkarır...
-
hocam, yapacağın işi etkilemiyorsa olabilirsin.
bende de kısmi renk körlüğü var, renkleri ayırabiliyorum da şu rakam testlerindeki sayıların bazılarını okuyamıyorum ama 7 yıldır savcılıkta çalışıyorum, sıkıntısız.
LynXMaSTeR tarafından 04/Tem/14 02:13 tarihinde düzenlenmiştir -
The-ExTaCy bunu yazdı
Görsellerden buldum bunu. Yani bu ikisini aynı mı görüyosun?

Aynen hocam bende renk körüyüm ve ilk bakışta arada bir renk farkı göremiyorum uzun uzun baktım anca o zaman sanki bi ton farkı varmış gibi gördüm ama ikisi farklı diye kendimi şartladığım içinde öyle görmüş olabilirim
Renk körlüğü yani kısmi renk körlüğü ilginç bir durum gündelik hayatımı hiç etkilemiyor lisede cat5 çakarken kabloları çok zor ayırt ediyordum o zamanlar bi şüphelendim sonra polislik mülakatında öğrendim renk körü olduğumu 18 yaşımda falan o zamana kadar farketmemi gerektirecek kadar etkilemiyordu beni yani