folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Renk Körleri Memur Olabilir Mi?

Renk Körleri Memur Olabilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

bu arada basvurular ne zmaan başlıyıp ne zmana bitiyor..

Diğer bir konuda hocam renk körlüğü nasıl birşey..yani bilimsel olayını sormuyroum.

Mesela dünyayı benim gördüğümden nasıl bir farkla görüyorsun

Aynen bunu soracaktim. Bi de ilk ne zaman farkettin. Cocuklukta ilk okulda falan sknti cektin mi. Mesela kirmiziya yesil dedin ama yesilin kirmizi olduğunu nasil anladin. 

7 sinde başlıyor.

Renk körlüğü şöyle birşey hocam mesela kırmızı ve yeşili bilmiyorum örneğin mavi pembe birşey gördüğümde biliyorum ama yeşil görünce tonu hangi renge yakınsa onu diyorum örn. fosfor yeşilini sarı görüyorum kırmızıyı biliyorum az çok ama yeşili hiç bilmiyorum baktığımda rengini bilmiyorsam yeşil diyorum düz mantık olarak :) 

ilk okulda hoca resim çizdirirdi yeşil çizeceksiniz işte çimeni flan diye bende hep arkadaşlarıma sorardım yeşil kalem hangisi diye dalga geçerlerdi o zaman bilmiyordum ama meğersem renk körüymüşüm böyle anılarım kaldı mesela :)

siz nasıl görüyorsunuz bilmediğim için tek şunu biliyorum size göre etrafı daha soluk görüyorum o yüzden kırmızı ve yeşilden nefret ederim.

Siyahı çok severim yakışsa da yakışmasa da siyah birşey giydiğin zaman renk körü insan onun kendisine çok yakıştırır

GoldenWorld tarafından 03/Tem/14 15:11 tarihinde düzenlenmiştir

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    Nvidia bunu yazdı

Normal bir insan olamaz Ama dayısı olan biri değil renk körü iş yapamaz raporu dahi olsa olur

Şekil A da görüldüğü gibi Nvidia saçmalamış...

Gelelim sorunun cevabına...

Sorunun cevabı http://www.memurlar.net/haber/147970 adresinde yazıyor.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    GoldenWorld bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

Diğer bir konuda hocam renk körlüğü nasıl birşey..yani bilimsel olayını sormuyroum.

Aynen bunu soracaktim. Bi de ilk ne zaman farkettin. Cocuklukta ilk okulda falan sknti cektin mi. Mesela kirmiziya yesil dedin ama yesilin kirmizi olduğunu nasil anladin. 

7 sinde başlıyor.

Renk körlüğü şöyle birşey hocam mesela kırmızı ve yeşili bilmiyorum örneğin mavi pembe birşey gördüğümde biliyorum ama yeşil görünce tonu hangi renge yakınsa onu diyorum örn. fosfor yeşilini sarı görüyorum kırmızıyı biliyorum az çok ama yeşili hiç bilmiyorum baktığımda rengini bilmiyorsam yeşil diyorum düz mantık olarak :) 

ilk okulda hoca resim çizdirirdi yeşil çizeceksiniz işte çimeni flan diye bende hep arkadaşlarıma sorardım yeşil kalem hangisi diye dalga geçerlerdi o zaman bilmiyordum ama meğersem renk körüymüşüm böyle anılarım kaldı mesela :)

siz nasıl görüyorsunuz bilmediğim için tek şunu biliyorum size göre etrafı daha soluk görüyorum o yüzden kırmızı ve yeşilden nefret ederim.

Siyahı çok severim yakışsa da yakışmasa da siyah birşey giydiğin zaman renk körü insan onun kendisine çok yakıştırır

E hocam benim de mavinin bir tonuna yeşil diye tutturmuşluğum var. Belki milyon kişiyle bu konuda tartıştık bu yeşildir bu mavidir diye. Yanılan da benmişim. Bu da beni renk körü mü yapar? Mesela bu alıntılanmış mesaj bana bildiğin yeşil görünüyor. Ben de mi renk körüyüm acaba :D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    GoldenWorld bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    swordfish bunu yazdı

7 sinde başlıyor.

Görsellerden buldum bunu. Yani bu ikisini aynı mı görüyosun?

The-ExTaCy tarafından 03/Tem/14 15:50 tarihinde düzenlenmiştir

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

memurlarin renkle bir alakasi yokki hocam alt tarafi evrak alip imzalayip veriyorsun. arkadaşlarin dediği gibi polislik askerlikte sorun olablir

In every job there is a no
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

renk körleri neden olamasın insaniyetini kaybetmemişse muhakkak bir kadro bulunur heleki akıl özürlüleri ülkemizde millet vekili olurken 

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Hacı taktığın şeye bak. Ne bakar körler, işlemeyen demirler, esrarkeşler, doğuştan kütük olanlar var ki bu devlette onların yanında pırlanta kalırsın. 

Sağlık raporunu kendin istediğin yerden alıyorsun, memur olmak için istenen rutin evraklardan biri olarak personel arşivliyor o kadar doğruluğunu bile kontrol edeceklerini sanmam, ihtimal vermiyorum ama sağlık raporunu bir yerden alamazsan başka yerden adam bulur yine alırsın. Sorun çözülür.

Çok spesifik alanlarda polis,asker,pilot olma hevesin varsa olamazsın tabiki oraları unut.

AnaMuhalefet tarafından 04/Tem/14 00:18 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

bende polis akademisi sınavlarına girerken renk körlüğü tespit edilmişti. bu yüzdende elemişlerdi.

ama şimdi başka bir sektorde memurum yani sıkıntı olmaz.

sadece polislik askerlik gibi durumlarda sıkıntı çıkarır...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam, yapacağın işi etkilemiyorsa olabilirsin.

bende de kısmi renk körlüğü var, renkleri ayırabiliyorum da şu rakam testlerindeki sayıların bazılarını okuyamıyorum ama 7 yıldır savcılıkta çalışıyorum, sıkıntısız.

LynXMaSTeR tarafından 04/Tem/14 02:13 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    The-ExTaCy bunu yazdı

Görsellerden buldum bunu. Yani bu ikisini aynı mı görüyosun?

Aynen hocam bende renk körüyüm ve ilk bakışta arada bir renk farkı göremiyorum uzun uzun baktım anca o zaman sanki bi ton farkı varmış gibi gördüm ama ikisi farklı diye kendimi şartladığım içinde öyle görmüş olabilirim

Renk körlüğü yani kısmi renk körlüğü ilginç bir durum gündelik hayatımı hiç etkilemiyor lisede cat5 çakarken kabloları çok zor ayırt ediyordum o zamanlar bi şüphelendim sonra polislik mülakatında öğrendim renk körü olduğumu 18 yaşımda falan o zamana kadar farketmemi gerektirecek kadar etkilemiyordu beni yani

Toplam Hit: 4677 Toplam Mesaj: 22