Rusça Karakter Problemi
-
müridler bi inşaat firmasına site yapıyorum 3 dilli olacak Türkçe ingilizce rusça fakat rusçada sıkıntı var
1. admin panelinden rusça girilen blgielr veritabanına ?????? şeklinde kaydediliyor2. sayfada veritabanındna çektirmeden rusça bişeylerde yazsam ??? olarak çıkıyor
Çözümü bilen var mı ?charset iso-8859-5 falan yaptım ama olmadı
-
Content-Type: text/html; charset=koi8-r denedin mi
-
gamesbug bunu yazdı
Content-Type:text/html; charset=koi8-r denedin mi
denedim fakat sonuç aynı
-
УСЛУГИ yazıyorum veritabanına СЛУГИ olarak yazıyor, Siteye çekerkende ??????? şeklinde çekiyor
-
ascii yi utf-8 çevirip bastırman gerekiyor sitene veritabanına ascii yazmış çünkü.
-
siteyi yazarmısın bi bakalım bizde
-
veritabanında kolon tipini nvarchar yap varchar yerine. nvarchar kolonlar unicode bilgi tutabilir.
stringini kayıt ederkende parametre kullanabilirsin veya N'burası veri' şeklinde kayıt etmelisin
-
gamesbug bunu yazdı
ascii yi utf-8 çevirip bastırman gerekiyor sitene veritabanına ascii yazmış çünkü.
utf-8 denedm aynı, ama tuhaf olan şey admin paneline çekerken düzgün çekiyor index sayfasına çekerken ????? yapıyor
-
Webci58 bunu yazdıgamesbug bunu yazdı
utf-8 denedm aynı, ama tuhaf olan şey admin paneline çekerken düzgün çekiyor index sayfasına çekerken ????? yapıyor
siteni gönderirmisin hocam,
-
KodlayanAdam bunu yazdı
veritabanında kolon tipini nvarchar yap varchar yerine. nvarchar kolonlar unicode bilgi tutabilir.
stringini kayıt ederkende parametre kullanabilirsin veya N'burası veri' şeklinde kayıt etmelisin
access kullanıyorum onlarla ilgili bi sıkıntı yok sanırım ya, paneldeki sayfalarda utf-8 index sayfalarıda öyle.
localde çalışıyorum malesef ama atarım birazdan -
gamesbug bunu yazdıWebci58 bunu yazdıgamesbug bunu yazdı
siteni gönderirmisin hocam,
Edit : Link silindi :)
Webci58 tarafından 05/Nis/13 12:20 tarihinde düzenlenmiştir