folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Rusyaya Nükleer Tesis İçin Girilecek Sınava Seçilmişim

Rusyaya Nükleer Tesis İçin Girilecek Sınava Seçilmişim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anlsmsk
    anlsmsk's avatar
    Erkek

hocam ösym yerleşme puanın  kaçtı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

Nükleer mühendisi gibi birşey olacaksın. İki ülke arasında ikili anlaşma var. Kötü yanı mecburi okuma ve hizmet yükümlülüğü var. Çalışmada da var, okurkende var. Okulu yarıda bırakırsan masrafları isteyecekler. Mersinde senelerin geçermi, İzmiri bırakıp gitmeye değermi diye düşünmelisin. Ayrıca fizik, çekirdek fiziği dersleri ne saç bırakır nede sosyal hayat. Derslerde rusca. Önce rusca öğretecekler. Herşeyi rusca olan bir bilim adamı olacaksın.

Peki sana neyi öğretecekler? Dünyanın en geri nükleer teknolojilerinden birini öğreneceksin. Adamların santrallleri güvensizlik konusunda liste başı. Ömründe fransada yana abd de patlayan sızan kaç nükleer kaza haberi duydun? Peki ya rusyada? fransa elektriğinin önemli miktarını nükleerden üretiyor ama ben hiç fransada gümleyen nükleer reaktör haberi okumadım. En son ermenistan ve bulgaristandaki rus teknolojisi reaktörler için kapatın biz zararınızı karşılayacağız diye ab başta olmak üzere birçok ülke teklifte bulundu. sıkıntılı bir nükleer teknolojileri var.

İşyerinde yani mersinde patronun ruslar olacak. Devlette işe girmiyorsın. Karşıdaki fırında çalışan ocakcıyla sen aynı iş kanununa tabi olacaksın.Aranızdaki tek fark sen ondan birkaçmilyon kat daha fazla ısıyla çalışacaksın. Anlaşma şartlarından biri belli oranda rusya personelininde olacağı ve patronunun rus olduğu biryerde azınla nötrüno tutsan kesinlikle ikinci sınıf personel olacaksın.

Bildiğim kadarı ile rusya bu tür bir işe ilk kez kalkışıyor. Yani elektrik satmak için demirbloğu dışındaki bir ülkede ilk kez santral kurup işletecek. Ruslar için önemli ama tecrübe edinme turlarını biz Türkler ve güzel Vatanım üzerinden yapacaklar.

Nükleer reaktörlere karşı biri olarak ben gitmezdim. O santral Türkiyede, eninde sonunda kaza olacak ve ilk g.te gelenler sizler olacaksınız.

OlgunIşık olaya çok kara yönünden bakmış...

Ben bu düşünceye katılmıyorum...

Zeybekustası için ise tavsiyem o sınava girsin.

Rusyada eğitim görüp Atom Mühendisi olacaklar ve Türkiye ye döndüklerinde işleri hazır olacak..

Bence güzel fırsat..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Türkiye’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde piyasa ücreti alacaktır.

Rusyadaki eğitim görmek için ible gidilebilitesi var. Hele bir sınava girelim bakalım.

Sınav 12 Mayıs 2013 Pazar günü Saat 13.30’da Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapılacaktır.

Burayı bulmam lazım...

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    splintercell
    splintercell's avatar
    Erkek

geç kaldın :D

yoöö öyle bakmayın, delirmiş falan değilim

splintercell tarafından 08/May/13 15:08 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

gitme hacı 6 bacaklı çocuğun olucak sonra

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

git la emeklilik garanti iş işte ne istiyon allahtan belanımı ?

GİTTTTT

Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Türkiye’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde piyasa ücreti alacaktır.

Rusyadaki eğitim görmek için ible gidilebilitesi var. Hele bir sınava girelim bakalım.

Sınav 12 Mayıs 2013 Pazar günü Saat 13.30’da Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapılacaktır.

Burayı bulmam lazım...

Hocam otobüsle geliyorsan Aşti'den Ankaray'a biniyorsun, Kurtuluş durağında iniyorsun 2 dakika yürüme mesafesinde Siyasal Bilgiler Fakültesi. Eğer yine bulamam diyosan yardımcı olabilirim.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

yardır git sorduğun hata amk. nükleer mühendis olcan. İlk santrallerde çalışcan vs vs...  torununun amcası senden bahsediyor olacak... git heç durma.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Başvuruya seçilen arkadaşlar geri bildirim bekliyorlarmış...

yorum yazan akradaşlara teşekkürler.

Değerli Aday,

Eylül 2013 tarihinde başlayacak akademik dönemde Rusya’daki Moskova MEPhI Üniversitesinde eğitim almak üzere gidecek öğrencileri belirlemeye yönelik yapılacak olan yazılı sınava katılmak üzere seçilmiş bulunmaktasınız. Sınava katılım konusunda sizden herhangi bir dönüş sağlanamamıştır. Yazılı sınava katılım konusunda 10.05.2013 saat 12:00 tarihinde kadar kesin kararınızı belirtmediğiniz taktirde adaylığınız katılım listesinden silineceğini belirtmek isteriz.

Tel: 0312 442 6000

zeybekustasi tarafından 09/May/13 22:46 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 9631 Toplam Mesaj: 70