Rusyaya Nükleer Tesis İçin Girilecek Sınava Seçilmişim
-
nükleer iyidir git bence
konuda bir arkdaş yazmış
çekirdek fiziği kafada saç felan bırakmaz diye
merak etme bişey olmaz yani en azından bizim okulda bir sıkıntı yok
bizde asıl sıkıntıyı elektromanyetik teori ve teorik mekanik dersleri verdi :D
sonuçta istihdam garantili diyorlar herkes türkiye herkes iş bulmak için üniversiteye gittiği için
sıkıntılı olmayacak
daha birinci sınıfın birinci günü hoca demiştiki
fiziği sevmiyorsanız tekrar hazırlanın sınava diye
muhtemelende göreceğin eğitim fizik bölümünün larciverti olacak diye tahmin ediyorum
ağır derslerin olur bazen aklının mantığının almadığı durumlar üzerinden yorum yapman gereken durumlar olabilir
(bknz: bir parcacığın aynı anda iki farklı yerde olması :D)
biraz mantığını kavrayınca aslında çok basit bir olayın sonucu olduğunu mantıklı olduğunu anlayacaksın
yapman gereken şey öğrendiği bir bilginin günlük hayatta neye karşılık geldiği anlamak gerisi çorap söküğü gibi gelir
hani okuyacağın şey matematiğin değil fiziğin bir dalı olduğundan dolayı herşey somut olacak yani doğada var olan birşeye denk gelecek (olmayan durumlarda var ama onlar daha sonra)
hee birde unutmadan
şu siktiğimin dersine iyi çalış
DİFERANSİYEL DENKLEMLER
-
Pc-ErrOr bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Türkiye’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde piyasa ücreti alacaktır.
Rusyadaki eğitim görmek için ible gidilebilitesi var. Hele bir sınava girelim bakalım.
Sınav
12 Mayıs 2013 Pazar günü Saat 13.30’da Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapılacaktır. Burayı bulmam lazım...
Hocam otobüsle geliyorsan Aşti'den Ankaray'a biniyorsun, Kurtuluş durağında iniyorsun 2 dakika yürüme mesafesinde Siyasal Bilgiler Fakültesi. Eğer yine bulamam diyosan yardımcı olabilirim.
Tamam hocam. Sağolasın :)
Numaranı versen fena olmaz hani. Otogardan inince Aşti ne oluyor ?
-
zeybekustasi bunu yazdıPc-ErrOr bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
Türkiye’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde piyasa ücreti alacaktır.
Rusyadaki eğitim görmek için ible gidilebilitesi var. Hele bir sınava girelim bakalım.
Sınav
12 Mayıs 2013 Pazar günü Saat 13.30’da Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapılacaktır. Burayı bulmam lazım...
Hocam otobüsle geliyorsan Aşti'den Ankaray'a biniyorsun, Kurtuluş durağında iniyorsun 2 dakika yürüme mesafesinde Siyasal Bilgiler Fakültesi. Eğer yine bulamam diyosan yardımcı olabilirim.
Tamam hocam. Sağolasın :)
Numaranı versen fena olmaz hani. Otogardan inince Aşti ne oluyor ?
Ankara Otogarı Aşti olarak geçiyor, otogarın içinden Ankaray'a binmek istiyorum dediğinde seni yönlendirirler ne taraftan bineceğin konusunda. Otogarın içinde zaten Ankaray. Yani Ankaray'a Aşti durağından biniyosun Kurtuluş durağında iniyosun, Siyasalın önündesin. Pm atıyorum yinede numaramı hocam.
Pc-ErrOr tarafından 10/May/13 18:33 tarihinde düzenlenmiştir -
bence durumun varsa yol parasını ver git tecrübe olur...
-
joe_black bunu yazdı
yardır git sorduğun hata amk. nükleer mühendis olcan. İlk santrallerde çalışcan vs vs... torununun amcası senden bahsediyor olacak... git heç durma.
Torunlarının amcası senden bahsedecek ama acaba iyimi bahsedecek yoksa kötümü? Öncelikle o kadar yıl rusyada kaldıktan sonra Türkiyeden biriyle yuva kurma ihtimalin halihazırda sevdan yoksa benim zıplayarak aya gitme ihtimalim kadardır. İnşaat firmasında özellikle elektrikci olarak epey tanıdığım var. Mühendisinden ustasına kadar 3-5 yıl kalanlardan rusyada yavrulamamış olanı çok az. Resmi, gayriresmi (burada bekleyen eş olduğundan) birliktelik yaşayan çok türk var. Onlara sırt çevirip türkiyeden evlenmek zor.
Torunlarına genetik miras olarak mutasyon görmüş gen bırakma ihtimalin diğer mesleklerden uzakara çok yüksek. Sonuçta ruslar bu teknolojiyi bomba yapmak için geliştirdi sonra baktılar ki elektrik de üretebiliyoruz devam edip gittiler. Adamların teknolojisi güvenli değil.
Aylık 2 bin tl civarı maaşa deymez. -
aynı şekilde bende seçilmişlerdenim gel gör ki başvuru yaparken çok heyecanlı olmama rağmen şu an bi 4 sene daha okumayı gözüm yemiyor. zaten diferansiyel ve elektromanyetik alan teorisini, elektromanyetik dalga teorisini bala göte geçmiş biri olarak (elektrik elektronik 4.sınıfım bu arada) hiç cazip gelmiyor :/
-
sir bunu yazdı
aynı şekilde bende seçilmişlerdenim gel gör ki başvuru yaparken çok heyecanlı olmama rağmen şu an bi 4 sene daha okumayı gözüm yemiyor. zaten diferansiyel ve elektromanyetik alan teorisini, elektromanyetik dalga teorisini bala göte geçmiş biri olarak (elektrik elektronik 4.sınıfım bu arada) hiç cazip gelmiyor :/
Ankaraya yakın olsam zerre düşünmeyeceğim aslında. Sırf izmirden Ankaraya gitmek beni yoruyor şuan. Yoksa geçebilecekmiyim belli bile değil.
Şu kredi kartı borçlarımı öğreneyim alacağım bileti inşallah. İnternette çıkan haberlerde 2 bin tl felan denmiyor zaten parası içi isteyen kim. Çok deli bir meslek rusya ve rusaça da cabası.
-
Bu ülkenin taşını toprağına kurban olayım buralar bırakılıpta gidilir mi ?
-
zeybekustasi bunu yazdısir bunu yazdı
Ankaraya yakın olsam zerre düşünmeyeceğim aslında. Sırf izmirden Ankaraya gitmek beni yoruyor şuan. Yoksa geçebilecekmiyim belli bile değil.
Şu kredi kartı borçlarımı öğreneyim alacağım bileti inşallah. İnternette çıkan haberlerde 2 bin tl felan denmiyor zaten parası içi isteyen kim. Çok deli bir meslek rusya ve rusaça da cabası.
ruslardaki kafa çekirdeği olduğu gibi kabuksuz ortaya bırakır türk'teki geliştirir süsler kabuk yapar.
Rus arkadaşın sözleri türk programmerların beyinlerine hastayım geliştirme konusunda
-
Devlet Memuru olan bir Mühendis en düşük 3 000 TL den maaş alıyor beyler...