folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Saatler 1 Saat İleri Alındı 2013

Saatler 1 Saat İleri Alındı 2013

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek

03.00 itibari ile saatler bir saat ileri alındı

şuan saat : 04.10

---------------------------------------------------------

Gün ışığından daha fazla yararlanılması amacını taşıyan, saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin, 31 Mart 2013 Pazar günü saat 03.00'dan itibaren bir saat ileri alınması, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'dan itibaren de bir saat geri alınması kararlaştırıldı.

SAATLERİN NEDEN İLERİ VE GERİ ALINIR?

Geçmişi birkaç asır öncesine dayanan yaz ve kış saati uygulaması fikrini, ilk olarak 1784 yılında, Amerikalı politikacı ve fizikçi Benjamin Franklin öne sürmüştür. Fakat, bu fikrin uygulanması, 1916 yılı Birinci Dünya Savaşı dönemine dayanmaktadır.

Birinci Dünya Savaşı süresince birçok ülke saatlerini yılın belli aylarında yeniden ayarlamaya başladı. Bunun amacı günün aydınlık saatlerini, insanların uyanık oldukları zamana uydurmak, dolayısıyla evlerde ve sokaklarda yanan lambalar için gerekli enerjiden tasarruf sağlamaktı.

Bugün de aynı uygulamaya devam edilmekte, nisan ayının ilk pazar gününde saatler bir saat ileri, ekim ayının son pazar gününde ise bir saat geri alınmaktadır. Diğer bir deyişle, ilkbaharda size kaybettirilen bir saat, sonbaharda geri verilmektedir.

İleri saat uygulaması aydınlatma, ısıtma, soğutma ve enerji tasarrufu açısından önem taşıyor.

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

dedim noluyor amk iyi dedin saolsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

Şu hayat ne çabuk geçiyor arkadaş. Daha 10 dakika önce saat 3'ü gösteriyordu.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Aklımdan çıkmış saatlerin ileri alındığı. 45 dakikalık diziye başladığımda 02.17 'ydi. Dizi bitti saat 04.03 dü.  Dedim noluyor :D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

benim anlamadığım saati DOĞA nasıl algılıyor amk 1 saat ileri atıosun gün daha uzuo eskiye nazaran ve havanın kararması süresiide aynı geri alın saati bu seferde ters olur :<

hea birde her sene çıkar bundan böle saatler ileri geri alınmıcak bakanlar kurlu kararı die amk bi kerede uygulayın lan :P

ArmadA tarafından 31/Mar/13 04:21 tarihinde düzenlenmiştir

Living Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

bende 1 oyuna girdim çıktım saat 4.30 olmuş vay arkadaş dediydim :/

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

1 saat kaybettik iyi mi :)

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cok sükür Saat farkimiz 3 saate düstü. Artik burdan tv izleyebilecegiz. en azindan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    nisan ayının ılk pazarı diyo daha marttayiz nasıl olucak

ilk pazar son pazardan çok belli bi saat farkı var galiba arada mesela saat ileri alındı 100239 saat sonra 1 saat geri alinicak gibi sistemmi var acaba bilgisayarlar nasıl aliyo otomatik

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı

Cok sükür Saat farkimiz 3 saate düstü. Artik burdan tv izleyebilecegiz. en azindan

bizde daha fazla çalışıcaz hocam

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

saat uygulaması bu yıldan itibaren uygulanmayacak diye bir haber duymuştuk. yalanmışmış acep ?

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
Toplam Hit: 1667 Toplam Mesaj: 18