folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız

Saçma Sapan Bilgisayar Anılarınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Tüplü monitörün üstüne tutup bilgisayar çok ısındı diye kapatmak.

İlk aldığım pcnin markasının arçelik olması(oha)

İlk pc alırken adam pc den anlamadığımızı çakmasın diye adama bunun yedek parçası her yerde varmı diye sormak(yaş 11)

oyunları arşiv yapmak için kısayollarını diskete atmam çalışmayınca çok şaşırmam.

Pc ilk bozulduğunda kasaya sarılıp çalış diye yalvarmam akşama dayak var tabi :D

Babamın her install barı gördüğünde gene buna virüs mü girdi diye sorması

Metrobüste insanlara sağ tıklansa ne güzel olur diye hayal kurmak( yok eben)

Çok yakar diye lazerli mouse almamak(ışık varya altında hey allam )

طדṮ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

95 senesinde, milli eğitimden dos operatörlük sertifikası almak için gittiğim kursta, makinada dostan başka bişey olmayınca fazla kurcalardım.

daha sonra makinanın ilk açılışında press dell to setup yazısını görünce merak edip dalmıştım. önüme gelen yeri kurcaladım durdum. aklım sıra öğreniyorum. neyse esc ile çıkış için bastım. kaydediyimmi sorusuna default y de olduğu için enter deyip geçmiştim. sonra pc açılmadı. tabi ben salağa yatıp hemen makinayı değiştirdim. benden sonra oturan kişi, hocaya bu açılmıyo demişti. hoca oturdu 2 saat uğraştı beceremedi. sonuçta bir bios ayarları yüzünden o pc 1 ay teknik servis beklemişti.

böylede salak bir ilk bilgisayar anım var :)

tabi bu pc için olan commodore larla olan maceralarım başka.

gider oyun alırdık, sonra müzik setinde kopyalar, bu bozuk diye oyunu değiştirirdik.1 oyunparasına oyun arşivi yapmıştık desem yeridir.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

pc yi çözmeye çalışan bi arkadaşa şaka yaptık.çocuk başkasının bilgisayarı kullanıyo..dedim 5 dk bi maillerimi kontrol edicem dedim.tamam dedi verdi..amk ne maili masa üstünde screen aldık.d klasörüne attık.screen i masaüstü arkaplanı yaptık.burada çocuğu çapırdık.bak knka bişi yok sonra bişi olur bana suç bulma amk dedik..eyvallah dedi..sonra tüm kısa yolları silip pc yi kapadım amk.. :D

akşama beni arıyo ee tüm masaüstü var ama hiç biri tıklıyom açılmıyo.2 kere basıyom gene açılmıyo amk :D 

biraz insafsız olsam içini açar yaptım diye para da alırdım :D yok lan ben piç miyim amk

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Orta okulda cebimde disket le gezerdim hackerım diye gezerdim msn deki şekül şükül yazıları sinopta ilk kullanıp yayan şahsiyetim okulun kapısına gelirlerdi bizede öğret bizede öğret diye ne günlerdi  :D

Ben bu insanları anlamıyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

okulda site yarışması vardı.

microsoft publisher ile köprü şeklinde site yapmıştım

yarışmada 7-8 kişi vardı.

Hoca da okulun sitesine oy sistemi koymuştu.

Bende hırsımdan sabaha kadar kendime sürekli oy vermiştim

sonuç olarak 1.oldum ve pazardan alma bi saat kazanmıştım

hala saklarım o saati :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

google da google ı arayan adam var karşınızda :D 

+1

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

bilgisayarı temiz kullan lafını fazla ciddeye alan biris olarak anakartı, rami felan çamaşır suyunda güzelce yıkayıp sonra kurumasını beklemeden çalıştıran bir dingildim :D 850 ye aldığımız bilgisayarın tamiri 150 tutmuştu :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

anı 1; bilgisayarı ilk aldığımızda, eskort marka, geldiler aleti kurdular eve. bide benim odaya kurdular, bende bi bayram havası sanki ev almışız gibi :) ilkokuldayım bide daha, adamlar 2 saat kurdular bişiler anlattılar vs ben tabi dinlemiyorum peder dinliyodu, neyse açtılar bilgisayarı gösterdiler felan ben tabi masaüstünde "golf" yazan şeyi gördüm. anam bi heves bi heves. güç bela oturdum bilg bşaına aile fertleryile kavga edip , "golf"ü açtığımda kart oyunu çıktığında çok değişik duygular yaşamıştım :)

anı 2 ; eski şirkette çalışırken olan bişey bu. elde bitmiş proje var , devlet kurumlarına vs satılıyo işte. ankarada bi kuruma gittik, 3-5 personele programın eğitimini felan verdik. neyse sonra kurumun müdürü, yönetimden 3-5 eleman olan bi gruba toplantı salonunda projektörle ayrı eğitim veriyoruz. ötmesinler diyede ilkokul bebesine bilgisayar anlatır gibi yavaş yavaş anlatıyoruz. tabi giriş ekranından başlıyoruz, 3-4 tane yetkili kullanıcı tanımlamışız birbirine imzaya belge döküman vs yolluyoruz gösteriyoruz. kullancılardan birinin adı "admin" haliyle :) login ekranından admin yazarak giriş yapar yapmaz gruptan bi mühendis ilk soruyu sordu ; "memurlar.netteki admin siz misiniz" diye? memurlar.net vs de takılmadığım için anlamadım ne diyo la bu diye, şaka yapıyo felan sandımda gayet efendice "efendim" dedim, hatun açıkladı işte "memurlar.nette de bi admin diye biri var, o siz misiniz" diye. ben başta şaka sandıydımda hatun gayet ciddiymiş, yanımdaki şirketten arkadaşa baktım yani dudaklarım yanağım felan acayip kasıldı, kopucam kopamıyorum, gülücem gülemiyorum.. arkadaşta aynı durumda.. kaldım resmen öyle, kitlendim kaldım.. arkadaş "hayır o biz değiliz" dedi ciddiyetle, devam ettide. yani bi 15 dk karnım göğsüm her yanım ağrıdı, lan böyle trollük olurda nası gülemem hala içimde kalmış durumda. yani hani sokakta biri olsa anlıcamda, mühendislik mezunu kurumd açalışan bi insan evladı bu yani. 1hafta kuruam her gittiğimde güldüm sağolsun :) lan bak gene o sahne aklıam geldi gene kopuyorum kendi içimde :D

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoJetski
    whoJetski's avatar
    Erkek

2000 de ilk aldığımız bilgisayarı adamlar gelip kurmuştu ben de direk gittim fifa 2000 almıştım üst katta bi abimiz vardı ondan annem babam ben şimdi cdyı taktık nasıl olacak diye merak içindeyiz ve bi çal diye bişey çıktı bende bilmiyorum ya tıkladım çala meğerse o oyun cdsi değilmiş bildiğin p..noymus o günden beri arada sevgiyle anarım o abimi :)))

Hayat bir denklem...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

win95 zamanlarıydı, daha doğrusu benim pcde 95 yüklüydü. Yaşımda oldukça ufak, babama zorla oyun aldırırdım ama hiçbirini çalıştıramazdım sonra da cd ciye söverdim bozuk oyun satıyor diye:D Sonradan öğrendim ki çoğu oyunu benim pc kaldırmıyormuş bazıları da win98 oyunuymuş 95'e uyumlu değilmiş. Acemilik dönemimizde böyle cd satanlara söverek geçti işte. Bide 56k modemle internete gizli gizli girmeye çalışırdım tabi modemin bağlanma sesi bunu imkansız kılıyordu:D  Adsl filanda ilk çıkıtğında billboardlarda  km göstergesi vardı ibre sona vurmuş filan ahaha ne günlerdi ya şimdi 3mbite düşünce ttnete sövüyoruz:D

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 8544 Toplam Mesaj: 91