Samsung Galaxy S4 Aldım
-
byhewal bunu yazdı
Eyvl hocam, bencede iphoneden çok daha kaliteli. İphone 4 kullanıyordum, şuanda sahipsiz bir şekilde çekmecemde duruyor. Okadar midemi bulandırdıki görmek dahi istemiyorum. İOS 7 nin gelmesi telefonu resmen öldürdü.
Size sormak istediğim hocam, şuanda telefon ilk şarjında. içindeki şarjı bitirdim, şarja tak uyarısı geldi ve taktım. Kaç saat durdurmamı önerirsiniz şarjda?Selamlar.
Hocam Androidlerde telefon çeyrek şarjla gelir tak ve kullan gibi. 15-16 saat sarjda bekletme olayı yok artık. Şarj Doldu uyarısı gelecektir %100 olduğunda. Çıkarıp kullanabilirsin. yaklaşık 1 saatte tam doluyor zaten. istiyorsan 3-4 saat beklet ama bişey farketmez :) Zaten şarj dolu uyarısını aldığın anda cihazın şarjı otomatik kesmiş demektir, periyotlar halinde azaldıkça geri doldurur %100'de dengelemek için.
mfatihbodur tarafından 05/Ara/13 20:23 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
s4 kurcaladım epey ama beklediğim gibi bir telefon çıkmadı.
özellikleri ile kasma yapmaz demiştim bayağı kasıyor telefon.
belki ya arkadaşın teli sorunluydu yada geneli böyle. hatta wifi açıp nete bakayım dedim wifi kitlendi mk fabrika ayarlarına döndük en sonunda :F
Hacı bende s4 var hiç kasma yapmıyor. Bi kaç özellikte, rehber arama kaydı filan açılırken tepki süresi uzun. 1 - 2 sn bekletiyor bazen o kadar.
Onun dışında Iphone 4s le Galaxy S4 ün arasındaki fark saymakla bitmez naptınız hocalar siz?
Ben ikisini de kullanmış biri olarak söyleyim. Ip 4s i aldım 1 ay kullandım kullanmadım Draenei müride sattım hemen.
Bluetooth yok, sd card yok, batarya sökme değiştirme yok, oyunlarda armut gibi kasıyor, en basit bi subway surf oyunu 4s te oynayamıyorum o kadar kalitesiz geliyor ki grafikleri bana o ekranda. 512mb ram 'e karsılık samsungda 2 gb ram. Bunun farkını uzaktan bakan bile anlar. iphone 4s te 1000 Mhz cortex a9 çift çekirdekli işlemci varken Galaxy S4 te 4 tane 1.4 Ghz + 4 tane de 1.2 Ghz 8 çekirdek var. Cihaz ya 1.4 üzerinden 4 çekirdek kullanıyor, yada 1.2 lik 4 çekirdeği. O an ki performans ihtiyacına göre. aynı kullanımda 4s' te 18 saat şarj dayanırken, galaxy s4 te kullanımım değişmemesine, hatta artmasına ragmen 24 saati aşıyor, hemde ekran ışığı en son seviye ve güç tasarrufu açık değilken (sensörlerin bir çoğu kapalı)
bunlara ek olarak IOS da bir çok uygulama paralı az bi kısmı ücretsizken, Androidde tam tersi, bir çoğu ücretsiz. ücretli olanlarda crackleniyor ve kullanılıyor. Ama IOS da bi jailbreak belası var o işi yapıp saçma saçma tasarımlı uygulamalar kullanacağıma hiç yapmam adam gibi uygulamaları paramla alırım.. Kamera özelliklerinden bahsetmiyorum bile.
S4 performans telefonu ama Iphone prestij telefonu. Çıkart masaya at havan olsun.
Hocam genel kullanımdan bahsettim ben. Günde kaç kere bluetooth kullanıyorsun merak ediyorum. Ha bide yok demişsin bluetootht var dosya gönderme dışındaki bütün bağlantıları yapabilirsin. Ha jailbreak yaparsan dosya gönderme alma da yapabilirsin.
Sd kart yok derken evet o belki bir handikap olabilir ama yıllardır sd kartlı telefonlar kullanmış biri olarak sd kartsız bir telefon bana hiçbir şekilde dezavantaj getirmedi.
Batarya sökme değiştirme yok evet o belki telefon çöktüğünde falan sökmek gerektiğinde sıkıntı yaratabiliyor onun dışında sabah akşam batarya mı söküp takıyon?
Subway surf oyunu bal gibi de çalışıyor 4s te sen çakma çün malı telefon almış olmayasın?
Appstoredaki bütün uygulamalar iphone ile en iyi şekilde çalışacak biçimde piyasaya sürülür. Play marketteki gibi sevdiğin bir oyunun "bu uygulama cihazınızda desteklenmiyor" gibi bir ibare ile karşılaşman ip3gs veya artık yeni yeni ip4 kullanmıyorsan imkansız.
Şu anda abartısız appstoredaki bütün oyun ve uygulamaları en ufak bile bir takılma olmadan oynayabiliyorum.
Kağıt üzerinde evet samsung galaxy s4 her türlü önde ama sana benden bir soru o zaman, şu ana kadar mobil için 64bit uygulama yazıldı mı ki 8 çekirdek kullanıyorsun?Ram konusunda 4s te alta aldığın anda uygulama uyku moduna geçtiği için ram sıkıntısı yaşamadım ve yaşayan daha görmedim. Samsung galaxy s4 te real racing 4 açıkken bi facebook a girmeye kalk bakalım telefona noluyor, bide iphone 4s te gir bakalım nasıl giriyor. Bak 5s ten bahsetmedik hiç.
Şarjın az gitmesi evet bir handikap, tam gün s4 kullanmadığım için tam karşılaştıramıyorum.
Şimdi hocam son market olayında sıçmışsın resmen.
appstore da çoğu uygulama paralı demişsin hani o kadar değil de öyle diyelim, birçok androidde paralı olan oyun-uygulama da appstore da ücretsiz.
Şimdi ücretli olanlar da cracklenip kullanılıyor demişsin ama ihpne un jailbreak ine saçma saçma tasarımlı uyuglamalar kullanacağıma demişsin burada bir çelişki var sanki?
Hani duyan da jailbreak yaptığında telefondaki uygulamalar şekil değiştiriyor zannedecek, aynı androiddeki gibi crackli uygulamanı internetten indirip telefona kurabilirsin ekstra "şaçma sapan tasarımlı"! bir şeye ihtiyacın yok.
Hani direk android fanboyu gibi yazmışsın biraz daha bilgili bir biçimde eleştirseydin güzel bir tartışma yapabilirdik.
Hatta ben senin yerine andoridin güzel taraflarını ios un eksik kaldığı yerleri yazayım:
androidde işletim sistemi gereği direk kernele müdahale edebilirsini bu da birçok optimizasyon, çoğu low level uygulama kullanabilmeni sağlar.
Ayrıca linux tabanından ve açık kaynak olmasından dolayı herhangi bir android sürümünün derlenmesi, herhangi bir uygulamanın editlenmesi çok kolay. Bunları nhiçbirini ios ta yapamıyorsun beni en deli eden şey bu. Biraz daha kapalı bir sistem olduğundan sistem dosyalarına hiçbir müdahaleyi kabul etmiyor. Öyle birşey olsaydı şuan birçok ip5s uygulaması ve özelliğini ip4 e bile getirebilirlerdi developerlar.
Ayrıca bağlantı noktası olarak android telefonların usb kullanması çok büyük avantaj. Her yerde uyumlu kablo bulabiliyorsun. Ama iphonelarda hele şimdi yeni küçük konnektör de çıktı çantamda kablo taşıyom amk.
-
s4 ü bende kullandım kalite olarak hoşuma gitmedi. google play store çok zayıf geldi tamam ücretsiz ama dogru düzgün bişey bulamadım. sonra s4 ü sattım gittim 5s aldım bunda 8 tane çekirdek yok tek çekirdek 1.3 ghz ama s4 den 10 kat daha hızlıdır ve bunun yanı sıra kullanım rahatlıgı ve applestore u saymıcam bile ohh be dedim telefon buymuş :D ayrıca s4 ün kamerası iphone 3gs ile aynı kalitede çekiyor benimde ondan midem bulandı verdim geçtim
-
torpedo_XL bunu yazdı
Sd kart yok derken evet o belki bir handikap olabilir ama yıllardır sd kartlı telefonlar kullanmış biri olarak sd kartsız bir telefon bana hiçbir şekilde dezavantaj getirmedi.
Appstoredaki bütün uygulamalar iphone ile en iyi şekilde çalışacak biçimde piyasaya sürülür. Play marketteki gibi sevdiğin bir oyunun "bu uygulama cihazınızda desteklenmiyor" gibi bir ibare ile karşılaşman ip3gs veya artık yeni yeni ip4 kullanmıyorsan imkansız.
Ram konusunda 4s te alta aldığın anda uygulama uyku moduna geçtiği için ram sıkıntısı yaşamadım ve yaşayan daha görmedim. Samsung galaxy s4 te real racing 4 açıkken bi facebook a girmeye kalk bakalım telefona noluyor, bide iphone 4s te gir bakalım nasıl giriyor. Bak 5s ten bahsetmedik hiç.
Şarjın az gitmesi evet bir handikap, tam gün s4 kullanmadığım için tam karşılaştıramıyorum.
SD kart çok büyük avantaj. Alırsın 32gblık sd card hdd gibi kulannırsın telefonu. Uzun yola gidenler için film video müzik gibi bir çok avantajı oluyor. Hele ki artık birçokulaşım firmasında koltuklarda şarj imkanı var. Samsungun ekranı paylaş özelliği ile gittiğiniz heryerde rahatlıkla telefonunuzdaki dizi film resim oyun gibi şeyleri büyük ekranda kullanabiliyorsunuz.
Appstore daki bütün uygulamalar çalışıyor çünkü telefonlar belli özaellikleri altyapısı herşeyi belli. Googleda böyle bir imkan yok android yüklenebilen sürüyle telefon var. Uygulama yaparken herkes belli bir kitleyi hedef alıyor haliyle bazı telefonlar için uyumsuz oluyorlar.
Ram konusunda dediğine katılamayacağım. Aynı anda hem gta vice ctiy hem most wanted hem de whatsapp, facebok gibi uygulamaları 0 takılmayla k.çıyla açıyor telefon.
Şarj olayıysa ben 1 kere şarj ediyorum iphone 5i olan arkadaşım o arada 2 kere şarj bitiriyor.Samsung'un en kötü yanı telefonun plastiği çok kalitesiz duruyor. Özellikle arka kapak çok kalitesiz ve güven vermiyor. Iphone da ise hme ön hem d arka yüz kırılabiliyor ayrıca düşürdüğünüzde ezilip yamulabiliyor çerceve.
Iphone'un en beğendiğim yanı dokunmatiği. Dokunmatiği ve dış camı nedense bana acayip kaliteli geliyor. Tepki süresiyle alakalı olup belki yazılımla samsung da öyle olaiblir ama ne bileyim 2 telefonu yan yana koyduğumda iphone un dokunmatiği beni daha çok etkiliyor.
-
iPhone u kullanamadıysan s4den ne hayır bekliyosun hacım ?
-
okadar LG G 2 al dedim dinlemedi.
-
RaAmLis bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
SD kart çok büyük avantaj. Alırsın 32gblık sd card hdd gibi kulannırsın telefonu. Uzun yola gidenler için film video müzik gibi bir çok avantajı oluyor. Hele ki artık birçokulaşım firmasında koltuklarda şarj imkanı var. Samsungun ekranı paylaş özelliği ile gittiğiniz heryerde rahatlıkla telefonunuzdaki dizi film resim oyun gibi şeyleri büyük ekranda kullanabiliyorsunuz.
Appstore daki bütün uygulamalar çalışıyor çünkü telefonlar belli özaellikleri altyapısı herşeyi belli. Googleda böyle bir imkan yok android yüklenebilen sürüyle telefon var. Uygulama yaparken herkes belli bir kitleyi hedef alıyor haliyle bazı telefonlar için uyumsuz oluyorlar.
Ram konusunda dediğine katılamayacağım. Aynı anda hem gta vice ctiy hem most wanted hem de whatsapp, facebok gibi uygulamaları 0 takılmayla k.çıyla açıyor telefon.
Şarj olayıysa ben 1 kere şarj ediyorum iphone 5i olan arkadaşım o arada 2 kere şarj bitiriyor.Samsung'un en kötü yanı telefonun plastiği çok kalitesiz duruyor. Özellikle arka kapak çok kalitesiz ve güven vermiyor. Iphone da ise hme ön hem d arka yüz kırılabiliyor ayrıca düşürdüğünüzde ezilip yamulabiliyor çerceve.
Iphone'un en beğendiğim yanı dokunmatiği. Dokunmatiği ve dış camı nedense bana acayip kaliteli geliyor. Tepki süresiyle alakalı olup belki yazılımla samsung da öyle olaiblir ama ne bileyim 2 telefonu yan yana koyduğumda iphone un dokunmatiği beni daha çok etkiliyor.
Hocam evet sd kart avantaj ona birşey demiyorum ama şu anda çok gerekli değil. Eğer uzun yolda kullanıyorsan şarj imkanı sunan bütün otobüslerde internet özelliği var. Gir internete bütün filmler ayağının altında stream olarak izle.
Appstore konusunda aynı şeyi söylemiştim zaten doğru diyorsun, zaten android olarak nexus falan iphone a tercih ederim çünkü donanımlar falan genelde tamamen uyumlu oluyor. Ama bana göre google ın acilen play store da uygulama sunmaya kural getirmesi lazım yoksa appstore a yetişecem diye çöplük olacak market.
Samsung un plastiği evet kalitesiz de ben yeni 5s lerin alüminyum tasarımını da beğenmedim keşke cam olarak devam etseydi. Sonuçta her türlü case takmak lazım yoksa herhangi bir sert düşüşte iki telefon da gümlüyor.
Dokunmatiği güzel ama artık çok fazla fark yok ama samsunglarda androidden dolayı bir gecikme oluyor. Bide ben telefonu tek elimle kullanmak isteyen biri olduğum için s4 ve s3 lerin hayvansı ekranı bana itici geliyor. Bide kot cebinde taşımak ızdırap onların.
Bide bana göre artık iphone un prestij telefonu olması olayı bitmiştir. Neden derseniz artık millet prestij olsun diye s4 alıyorlar çünkü. Benim bu yaz evkurda samsung satan arkadaşımın dediğini göre günde 20 s4 satıyorlarmış. Bu nedir abi ya!
Ama iyi oldu değil telefonu evindeki ocağı yakamayan insanların iphone kullanmasından bende rahatsızdım. Biraz da samsungun marka değeri yerlere insin Türkiye'de :D
Ha bu arada androide root yaptınmı her türlü ileri kullanıcı (telefonu uç sınırlarına kadar zorlamayı seven) için ios dan daha cazip.
-
Android emulator üzerinden çalışıyor. Ne çabuk unuttunuz ps2 emulatörü üzerinden kasarak oyun oynadığınızı. İçinde O kadar güçlü işlemci olmasa çatlar bir süre sonra android at gibi. IOS natural işletim sistemidir. İşlemci-Ram karşılaştırması yapılması saçmalık ötesi.
-
torpedo_XL bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
s4 kurcaladım epey ama beklediğim gibi bir telefon çıkmadı.
özellikleri ile kasma yapmaz demiştim bayağı kasıyor telefon.
belki ya arkadaşın teli sorunluydu yada geneli böyle. hatta wifi açıp nete bakayım dedim wifi kitlendi mk fabrika ayarlarına döndük en sonunda :F
Hacı bende s4 var hiç kasma yapmıyor. Bi kaç özellikte, rehber arama kaydı filan açılırken tepki süresi uzun. 1 - 2 sn bekletiyor bazen o kadar.
Onun dışında Iphone 4s le Galaxy S4 ün arasındaki fark saymakla bitmez naptınız hocalar siz?
Ben ikisini de kullanmış biri olarak söyleyim. Ip 4s i aldım 1 ay kullandım kullanmadım Draenei müride sattım hemen.
Bluetooth yok, sd card yok, batarya sökme değiştirme yok, oyunlarda armut gibi kasıyor, en basit bi subway surf oyunu 4s te oynayamıyorum o kadar kalitesiz geliyor ki grafikleri bana o ekranda. 512mb ram 'e karsılık samsungda 2 gb ram. Bunun farkını uzaktan bakan bile anlar. iphone 4s te 1000 Mhz cortex a9 çift çekirdekli işlemci varken Galaxy S4 te 4 tane 1.4 Ghz + 4 tane de 1.2 Ghz 8 çekirdek var. Cihaz ya 1.4 üzerinden 4 çekirdek kullanıyor, yada 1.2 lik 4 çekirdeği. O an ki performans ihtiyacına göre. aynı kullanımda 4s' te 18 saat şarj dayanırken, galaxy s4 te kullanımım değişmemesine, hatta artmasına ragmen 24 saati aşıyor, hemde ekran ışığı en son seviye ve güç tasarrufu açık değilken (sensörlerin bir çoğu kapalı)
bunlara ek olarak IOS da bir çok uygulama paralı az bi kısmı ücretsizken, Androidde tam tersi, bir çoğu ücretsiz. ücretli olanlarda crackleniyor ve kullanılıyor. Ama IOS da bi jailbreak belası var o işi yapıp saçma saçma tasarımlı uygulamalar kullanacağıma hiç yapmam adam gibi uygulamaları paramla alırım.. Kamera özelliklerinden bahsetmiyorum bile.
S4 performans telefonu ama Iphone prestij telefonu. Çıkart masaya at havan olsun.
Hocam genel kullanımdan bahsettim ben. Günde kaç kere bluetooth kullanıyorsun merak ediyorum. Ha bide yok demişsin bluetootht var dosya gönderme dışındaki bütün bağlantıları yapabilirsin. Ha jailbreak yaparsan dosya gönderme alma da yapabilirsin.
Batarya sökme değiştirme yok evet o belki telefon çöktüğünde falan sökmek gerektiğinde sıkıntı yaratabiliyor onun dışında sabah akşam batarya mı söküp takıyon?
Subway surf oyunu bal gibi de çalışıyor 4s te sen çakma çün malı telefon almış olmayasın?
Şu anda abartısız appstoredaki bütün oyun ve uygulamaları en ufak bile bir takılma olmadan oynayabiliyorum.
Kağıt üzerinde evet samsung galaxy s4 her türlü önde ama sana benden bir soru o zaman, şu ana kadar mobil için 64bit uygulama yazıldı mı ki 8 çekirdek kullanıyorsun?Ram konusunda 4s te alta aldığın anda uygulama uyku moduna geçtiği için ram sıkıntısı yaşamadım ve yaşayan daha görmedim. Samsung galaxy s4 te real racing 4 açıkken bi facebook a girmeye kalk bakalım telefona noluyor, bide iphone 4s te gir bakalım nasıl giriyor. Bak 5s ten bahsetmedik hiç.
Şimdi hocam son market olayında sıçmışsın resmen.
appstore da çoğu uygulama paralı demişsin hani o kadar değil de öyle diyelim, birçok androidde paralı olan oyun-uygulama da appstore da ücretsiz.
Şimdi ücretli olanlar da cracklenip kullanılıyor demişsin ama ihpne un jailbreak ine saçma saçma tasarımlı uyuglamalar kullanacağıma demişsin burada bir çelişki var sanki?
Hani duyan da jailbreak yaptığında telefondaki uygulamalar şekil değiştiriyor zannedecek, aynı androiddeki gibi crackli uygulamanı internetten indirip telefona kurabilirsin ekstra "şaçma sapan tasarımlı"! bir şeye ihtiyacın yok.
Hani direk android fanboyu gibi yazmışsın biraz daha bilgili bir biçimde eleştirseydin güzel bir tartışma yapabilirdik.
Hatta ben senin yerine andoridin güzel taraflarını ios un eksik kaldığı yerleri yazayım:
androidde işletim sistemi gereği direk kernele müdahale edebilirsini bu da birçok optimizasyon, çoğu low level uygulama kullanabilmeni sağlar.
Ayrıca linux tabanından ve açık kaynak olmasından dolayı herhangi bir android sürümünün derlenmesi, herhangi bir uygulamanın editlenmesi çok kolay. Bunları nhiçbirini ios ta yapamıyorsun beni en deli eden şey bu. Biraz daha kapalı bir sistem olduğundan sistem dosyalarına hiçbir müdahaleyi kabul etmiyor. Öyle birşey olsaydı şuan birçok ip5s uygulaması ve özelliğini ip4 e bile getirebilirlerdi developerlar.
Ayrıca bağlantı noktası olarak android telefonların usb kullanması çok büyük avantaj. Her yerde uyumlu kablo bulabiliyorsun. Ama iphonelarda hele şimdi yeni küçük konnektör de çıktı çantamda kablo taşıyom amk.
Android işletim sistemin açık kaynak kodlu olmasından ve bu sayede doğrudan sisteme müdahale edebilme imkanı verdiğinden bahsederek benden daha bilgili olduğunu mu söylüyorsun hocam. Eyvallah doğrudur ama bin bilsen de bir bilene danışmalısın. Senin bu yaptığın bastırılmış egolarının olduğunu gösteriyor. Çok uzun bi yazı yazmıştım ama internetim kopmuş hepsi silindi.
Kısaca yazayım sana 8 çekirdeği kullanıyor diye yazmadım, önce okumayı öğrenmelisin. 4+4 şeklinde 8 çekirdek var. Yani o an ki cihazın kullanım ihtiyacına göre 1.2 Ghz olan 4 lüyü yada 1.4 Ghz olan 4 çekirdeği kullanıyor.
Cihazımın orjinal olup olmadığını Draenei nickli müride pm atarak öğrenebilirsin.
Sd kart yok derken evet o belki bir handikap olabilir ama yıllardır sd kartlı telefonlar kullanmış biri olarak sd kartsız bir telefon bana hiçbir şekilde dezavantaj getirmedi.Bu tamamen senin kişisel görüşün. Sana dezavantaj getirmemiş olması herkeste aynı etkiyi yaratacağı anlamına gelmez. Bu şekilde kişisel görüşle telefonları karşılaştırman gerçekten komik. Senin kadar bilgili bir insana yakıştıramadım doğrusu.
Androidde paralı uygulama olsa bile basit bir blackmart uygulaması ile bile tamamına yakınını cracklenmiş olarak alabilirsin. Ama ios ta bir jailbreak olayı var benim gibi cahil bir insan mümkün değil yapamaz, saatlerce bilgisayar basında araştırarak zor çözebilir hatta bir çoğu çözemez.
Bi appstore Android market tartışması içinde buldum kendimi buraya niye getirdiğini anlamadım konuyu. Appstore sadece apple ürünleri için yazılmış uygulamalardan oluşuyor tabiki apple ürünlerinde stabil çalışacak. Zaten şu mantık androidle ios u birbirinden ayrı kulvarlarda görmek için çok büyük sebep.
Batarya konusunda keyif benim keyfim değilmi hocam ? Saat başı batarya sökmek istiyorum belki. Bu bi çok insan için bir dezavantaj sayılabilir.
Subway surf oyunu çalışmıyor demedim, okumayı öğrenmelisin tavsiyemi yineliyorum. Bi s4 te bir de 4s te oyna grafiklere kaliteye bir bak sonra buraya yorum yazarsın..
Nerden başlayacağını söyleyim mi hocam. Bi arkadaş tavsiyesi.
Bence insanlarla olan ilişkelirini kontrol altına almalısın.
-
Kedi besleme oyunu var onu yükle... Ha onu kur oyna.! stres atarsın.