Samsung Galaxy S4 Aldım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

hocam ayda bir wipe çek telefona rahatlasın. bi süre sonra (bi ayda değil tabi) kasmalar batarya kullanımında artış filan oluyo, en temizi aylık wipe. yalnız wipe çekmeden önce app2sd gibi bi programla telefondaki uygulamaların apklarını at bi kenara, rehberde sol tık yap import/export var ordan da rehberini kaydet bi kenara, ama rehberini google hesabına atarsan wipe'la silinmez. önemli dosyalarını resim-müzik-videolarını at bi kenara. şimdi böyle söyleyince zor gibi ama bi sd kart alırsan her şeyi karta atınca hiç sorun çıkmıyo. 1 dakikada wipe atılıyo, uygulamaları toplu olarak kuruyosun oldu bitti :)

test 1 2
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Android kimse kusura bakmasın Windows Xp gibi.Belli bir süre sonra kasmaya başlıyor ve format istiyor.Windows Phone 8'e geçtim tavsiye ederim.Eğer Android alacaksanız HTC marka alın.Samsung ve Sony kullanmak işkence.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

hayırlı olsun

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

Android işletim sistemin açık kaynak kodlu olmasından ve bu sayede doğrudan sisteme müdahale edebilme imkanı verdiğinden bahsederek benden daha bilgili olduğunu mu söylüyorsun hocam. Eyvallah doğrudur ama bin bilsen de bir bilene danışmalısın. Senin bu yaptığın bastırılmış egolarının olduğunu gösteriyor. Çok uzun bi yazı yazmıştım ama internetim kopmuş hepsi silindi.

Kısaca yazayım sana 8 çekirdeği kullanıyor diye yazmadım, önce okumayı öğrenmelisin. 4+4 şeklinde 8 çekirdek var. Yani o an ki cihazın kullanım ihtiyacına göre 1.2 Ghz olan 4 lüyü yada 1.4 Ghz olan 4 çekirdeği kullanıyor. 

Cihazımın orjinal olup olmadığını Draenei nickli müride pm atarak öğrenebilirsin. 

Sd kart yok derken evet o belki bir handikap olabilir ama yıllardır sd kartlı telefonlar kullanmış biri olarak sd kartsız bir telefon bana hiçbir şekilde dezavantaj getirmedi.Bu tamamen senin kişisel görüşün. Sana dezavantaj getirmemiş olması herkeste aynı etkiyi yaratacağı anlamına gelmez. Bu şekilde kişisel görüşle telefonları karşılaştırman gerçekten komik. Senin kadar bilgili bir insana yakıştıramadım doğrusu.

Androidde paralı uygulama olsa bile basit bir blackmart uygulaması ile bile tamamına yakınını cracklenmiş olarak alabilirsin. Ama ios ta bir jailbreak olayı var benim gibi cahil bir insan mümkün değil yapamaz, saatlerce bilgisayar basında araştırarak zor çözebilir hatta bir çoğu çözemez.

Bi appstore Android market tartışması içinde buldum kendimi buraya niye getirdiğini anlamadım konuyu. Appstore sadece apple ürünleri için yazılmış uygulamalardan oluşuyor tabiki apple ürünlerinde stabil çalışacak. Zaten şu mantık androidle ios u birbirinden ayrı kulvarlarda görmek için çok büyük sebep. 

Batarya konusunda keyif benim keyfim değilmi hocam ? Saat başı batarya sökmek istiyorum belki. Bu bi çok insan için bir dezavantaj sayılabilir. 

Subway surf oyunu çalışmıyor demedim, okumayı öğrenmelisin tavsiyemi yineliyorum. Bi s4 te bir de 4s te oyna grafiklere kaliteye bir bak sonra buraya yorum yazarsın..

Nerden başlayacağını söyleyim mi hocam. Bi arkadaş tavsiyesi.

Bence insanlarla olan ilişkelirini kontrol altına almalısın.

Hocam bence bana egoist teşhisi koyacağına kendinden farklı düşünenlerin yaptıkları eleştriyi hazmadememe sorununu çözmen lazım. İstanbulda isen bir gün görüşür konuşuruz bu android ios olayını nasıl bir insanım anladığında sende bana egoist dediğinden utanırsın eminim.

Sonuçta ben müneccim değilim senin yazdıklarına göre bilgisiz olduğun yorumunu çıkarttım çünkü sadece kağıt üstündeki özellikleri adeta bir teknoloji markette s4 satmaya uğraşan bir promotör edası ile yazmışsın.

Çekirdek konusunda hala dediklerimi savunuyorum. Bana göre s4 için 8 hatta 4 çekirdek bile gereksiz. Tamam benchmark sonuçlarında puanları uçuruyor olabilir ama daha pclerde bile 64bit oyunlar yeni yeni çıkmaya başlamışken 8 veya ihtiyaca göre 4 çekirdek reelde pek bir performans artışı sağlamaz. Hani o telefona 4+4 yenide 2 çekirdek 2.x ghz bir işlemci oturtsalardı hem enerjiden tasarruf ederlerdi hem de performans olarak gözle görülür bir fark olmazdı.
     Bana göre sadece kağıt üstünde değerleri yükselterek bu işlerden anlamayan son kullanıcıları cezbediyorlar.

Sd kart konusunda kendi düşüncemi söylerken sende aynı etkiyi yaratmaması geyet muhtemel. Ama nexuslarda bile artık google arttırılabilir hafıza sunmuyor çünkü artık teknoloji bulut sistemlere geçiyor. Androidde google drive apple da da icloud denen zımbırtıyla artık kişileri bile bulutta senkronluyoruz. Hem müzik için google play music var bütün arşivini at yolda değil 64gb 20,000 tane müzik eklemene izin veriyor.

Tabiki sd kart olması bir avantaj ama artık şu anki internet hızlarında ve teknolojide olmazsa olmaz kalıbından çıkıyor.

Appstore konusunda ben o cümleleri senin play store da daha fazla ücretsiz uygulama var, ücretli olsa bile crackleyip kullanabiliyoruz demene karşı söyledim. Asıl store olayına ilk sen girdin ben sadece karşı eleştride bulundum.

Blackmart olayını biliyorum hatta ilk kullananlardan biriyim (closed beta) ve hala öylemi bilmiyorum ama sürekli çöküp duruyordu ve de dikkat etmezsen uygulama yerine telefonuna malware i dayıyordun. Gene az ekmeğini yemedim günahını almayayım ama ondan önceki applanet bence black marttan çok daha iyi bir uygulamaydı sonradan kapatıldı bir daha açıldı sıçtı falan.

Jailbrek konusunda ise valla hocam ben 4 farklı marka andorid telefona (samsung, lg, huawei, htc) de root yaptım ama jailbreak hiç onlar kadar uğraşmamıştım. Samsunglarda nispeten biraz daha kolay ama özellikle htclerdeki kilitli hboot olayı insanın abartısız 1 satini alıyor.

İos ta jailbreak o kadar kolay ki:

http://evasi0n.com/

bu adresten uygulamayı indir telefonu bağla start a bas ve bitti jailbreak oldu otomatik cydia kuruldu. Öyle sd karta clockwork u img olarak at hboot tan yükle sonra clockworku aç root u yükle şeklinde daha kullanıcı bilgisi gerektiren bir uygulaması yok. Hatta androidde çok zor olsa bile hboot ta img yi atarken yanlışlık olursa telefonu birck etme şansın var.

Batarya konusunda birşey demiyeceğim benim dediğime saldırarak saçmalamışsın sadece.

Subway surf oynayamıyorum demişsin ama grafik olarak nasıl bu kadar oynayamama durumu oldu anlayamadım. Ha ekran büyüklüğü dersen tamam haklısın ama onun dışında grafik olarak hiçbir farkı yok oyunun.

Son olarak insanlarla ilişkim gayet iyidir profilime girip attığım postlara bakabilirsin, ama senin gibi bana böyle ithamlarda bulunan sitede olmamıştı bence sen bi durup kendi yazdıklarının muhakmesini sakin kafayla yapmalısın.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

hacı öncelikle hayırlı olsun 
    telefon herşeyiyle güzel iş insanları için biçilmif kaftan ekranı büyük olduğu için tablet taşıma derdinden kurtuluyosun ürünleri telefondan pdf word tarzı dosyalardan gösteriyorum :)

şuan para verilmeye değer telefonlardanda 
    allah samsung nasıl biliyosa öle yapsın eşekkadar telefon yapıyo s2 bataryası gibi batarya koyuyo sabah full şarjla evden çıkıyorum 5-10 tel görüşmesi 1saat internet  10dk gps navigasyon 10-15 sms  saat 4-5 bulmadan hop şarjı sıfırlanıyo 
    onu geçtim düzenli manitası olanlar tercih etmesin sürekli sms leşiyim 25-30 cu sms de şarj dibi görüyo :S 
    kısaca büyük birbatarya sorunu var 
    çözüm olarak bunu üretmişler bataryalı kılıf :)

onekine?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çizik

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    mfatihbodur bunu yazdı

Android işletim sistemin açık kaynak kodlu olmasından ve bu sayede doğrudan sisteme müdahale edebilme imkanı verdiğinden bahsederek benden daha bilgili olduğunu mu söylüyorsun hocam. Eyvallah doğrudur ama bin bilsen de bir bilene danışmalısın. Senin bu yaptığın bastırılmış egolarının olduğunu gösteriyor. Çok uzun bi yazı yazmıştım ama internetim kopmuş hepsi silindi.

Kısaca yazayım sana 8 çekirdeği kullanıyor diye yazmadım, önce okumayı öğrenmelisin. 4+4 şeklinde 8 çekirdek var. Yani o an ki cihazın kullanım ihtiyacına göre 1.2 Ghz olan 4 lüyü yada 1.4 Ghz olan 4 çekirdeği kullanıyor. 

Cihazımın orjinal olup olmadığını Draenei nickli müride pm atarak öğrenebilirsin. 

Sd kart yok derken evet o belki bir handikap olabilir ama yıllardır sd kartlı telefonlar kullanmış biri olarak sd kartsız bir telefon bana hiçbir şekilde dezavantaj getirmedi.Bu tamamen senin kişisel görüşün. Sana dezavantaj getirmemiş olması herkeste aynı etkiyi yaratacağı anlamına gelmez. Bu şekilde kişisel görüşle telefonları karşılaştırman gerçekten komik. Senin kadar bilgili bir insana yakıştıramadım doğrusu.

Androidde paralı uygulama olsa bile basit bir blackmart uygulaması ile bile tamamına yakınını cracklenmiş olarak alabilirsin. Ama ios ta bir jailbreak olayı var benim gibi cahil bir insan mümkün değil yapamaz, saatlerce bilgisayar basında araştırarak zor çözebilir hatta bir çoğu çözemez.

Bi appstore Android market tartışması içinde buldum kendimi buraya niye getirdiğini anlamadım konuyu. Appstore sadece apple ürünleri için yazılmış uygulamalardan oluşuyor tabiki apple ürünlerinde stabil çalışacak. Zaten şu mantık androidle ios u birbirinden ayrı kulvarlarda görmek için çok büyük sebep. 

Batarya konusunda keyif benim keyfim değilmi hocam ? Saat başı batarya sökmek istiyorum belki. Bu bi çok insan için bir dezavantaj sayılabilir. 

Subway surf oyunu çalışmıyor demedim, okumayı öğrenmelisin tavsiyemi yineliyorum. Bi s4 te bir de 4s te oyna grafiklere kaliteye bir bak sonra buraya yorum yazarsın..

Nerden başlayacağını söyleyim mi hocam. Bi arkadaş tavsiyesi.

Bence insanlarla olan ilişkelirini kontrol altına almalısın.

Hocam bence bana egoist teşhisi koyacağına kendinden farklı düşünenlerin yaptıkları eleştriyi hazmadememe sorununu çözmen lazım. İstanbulda isen bir gün görüşür konuşuruz bu android ios olayını nasıl bir insanım anladığında sende bana egoist dediğinden utanırsın eminim.

Sonuçta ben müneccim değilim senin yazdıklarına göre bilgisiz olduğun yorumunu çıkarttım çünkü sadece kağıt üstündeki özellikleri adeta bir teknoloji markette s4 satmaya uğraşan bir promotör edası ile yazmışsın.

Çekirdek konusunda hala dediklerimi savunuyorum. Bana göre s4 için 8 hatta 4 çekirdek bile gereksiz. Tamam benchmark sonuçlarında puanları uçuruyor olabilir ama daha pclerde bile 64bit oyunlar yeni yeni çıkmaya başlamışken 8 veya ihtiyaca göre 4 çekirdek reelde pek bir performans artışı sağlamaz. Hani o telefona 4+4 yenide 2 çekirdek 2.x ghz bir işlemci oturtsalardı hem enerjiden tasarruf ederlerdi hem de performans olarak gözle görülür bir fark olmazdı.
     Bana göre sadece kağıt üstünde değerleri yükselterek bu işlerden anlamayan son kullanıcıları cezbediyorlar.

Sd kart konusunda kendi düşüncemi söylerken sende aynı etkiyi yaratmaması geyet muhtemel. Ama nexuslarda bile artık google arttırılabilir hafıza sunmuyor çünkü artık teknoloji bulut sistemlere geçiyor. Androidde google drive apple da da icloud denen zımbırtıyla artık kişileri bile bulutta senkronluyoruz. Hem müzik için google play music var bütün arşivini at yolda değil 64gb 20,000 tane müzik eklemene izin veriyor.

Tabiki sd kart olması bir avantaj ama artık şu anki internet hızlarında ve teknolojide olmazsa olmaz kalıbından çıkıyor.

Appstore konusunda ben o cümleleri senin play store da daha fazla ücretsiz uygulama var, ücretli olsa bile crackleyip kullanabiliyoruz demene karşı söyledim. Asıl store olayına ilk sen girdin ben sadece karşı eleştride bulundum.

Blackmart olayını biliyorum hatta ilk kullananlardan biriyim (closed beta) ve hala öylemi bilmiyorum ama sürekli çöküp duruyordu ve de dikkat etmezsen uygulama yerine telefonuna malware i dayıyordun. Gene az ekmeğini yemedim günahını almayayım ama ondan önceki applanet bence black marttan çok daha iyi bir uygulamaydı sonradan kapatıldı bir daha açıldı sıçtı falan.

Jailbrek konusunda ise valla hocam ben 4 farklı marka andorid telefona (samsung, lg, huawei, htc) de root yaptım ama jailbreak hiç onlar kadar uğraşmamıştım. Samsunglarda nispeten biraz daha kolay ama özellikle htclerdeki kilitli hboot olayı insanın abartısız 1 satini alıyor.

İos ta jailbreak o kadar kolay ki:

http://evasi0n.com/

bu adresten uygulamayı indir telefonu bağla start a bas ve bitti jailbreak oldu otomatik cydia kuruldu. Öyle sd karta clockwork u img olarak at hboot tan yükle sonra clockworku aç root u yükle şeklinde daha kullanıcı bilgisi gerektiren bir uygulaması yok. Hatta androidde çok zor olsa bile hboot ta img yi atarken yanlışlık olursa telefonu birck etme şansın var.

Batarya konusunda birşey demiyeceğim benim dediğime saldırarak saçmalamışsın sadece.

Subway surf oynayamıyorum demişsin ama grafik olarak nasıl bu kadar oynayamama durumu oldu anlayamadım. Ha ekran büyüklüğü dersen tamam haklısın ama onun dışında grafik olarak hiçbir farkı yok oyunun.

Son olarak insanlarla ilişkim gayet iyidir profilime girip attığım postlara bakabilirsin, ama senin gibi bana böyle ithamlarda bulunan sitede olmamıştı bence sen bi durup kendi yazdıklarının muhakmesini sakin kafayla yapmalısın.

Neyse konu amacının dışına çıktı, tek kızdığım nokta tanımadığın bi insana bilgisiz demen oldu, bilgisiz olabilirim gayet tabi ama beni tanımayan birisi bu şekilde ithamda bulunmamalı bence. Kusura bakma yanlış bişeyler söylediysem. 

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

@mfatihbodur

Doğru söylüyorsun hocam konuyu saptırdık az. Benim hatam olduysa da özür dilerim.

Konuyu açan arkadaşa gelince hocam şimdi telefonun özellikleri belli, eğer root yapıp ekstra birşeyler yüklemek azıcık android sisteminin derinlerine inmek istersen yardımcı olabilirim

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4

şu link mabedin olsun s4 modeline göre android devlopment kısmını ziyaret edip custom romlara bakabilirsin. Themes and apps kısmında da samsung modellerinde olmayan lg veya htc ye özgü bazı güzel widget ve uygulamaları telefonuna ekleyebileceğin apk dosyaları oluyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

lg g2 warken bunun almak. yazık olmuş

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Sadelikten hoşlanıyosanız android ve ios size göre değil. Windows Phone 8 denemenizi öneririm. En azından sanal pc yapıp içine kurup test edin. Uyguluma vs. sürekli gelişiyor. Ana ekranı çok hoşuma gidiyor. Küçük ikonlarla dolu ekran yerine senin ayarladığın kutular var. (Metro arayüzü)

Çok büyük ihtiyaçların yoksa Lumia 520, hayvan gibi bi telefon istiyorum dersende Lumia 1020 almanızı öneririm. Lumia 920 kullanıyordum ekranı kırdım :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 3529 Toplam Mesaj: 34