folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Sanal İşletim Sistemi İçinde Zararlı Yazılım Denemek

Sanal İşletim Sistemi İçinde Zararlı Yazılım Denemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Virtual Machine hakkında bilgi sahibi olanlara bir takım sorularım var.

Sanal işletim sistemi içinde zararlı yazılım denemek mümkün mü?

Örneğin; VMWare ile kurduğumuz sanal işletim sistemi içerisinde açtığımız bir keylogger server'ı gerçek işletim sistemimizi etkiler mi? Neden?

Bir de hangi sanal makina programını önerirsiniz? Hangi sürümü?

Teşekkürler.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/virtualpc/default.mspx

sanal işletim sisteminde kullandığın windowsa hiç bir şey olmaz.
    eğer ortak klasör falan yoksa.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sanal işletim sistemi için sanal hdd alanı oluşturuluyor, o bölgede bir etkileşim olur mu acaba? Sonuçta sanal bir hdd alanı ama aynı hdd kullanılıyor gerçek işletim sistemi ile.

Bir de VMware çok iyi vs. diyorlar. Senin tavsiyen MS VPC 2007 mi?

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ortak klasör ve ortak disk kullanma yada atama,

windowsun virtual michinesi ücretsiz, antikkynin verdiği linkte var,

Hic sorun olmaz istediğini yap...

Hddden fln bi sorun olmaz takma kafana...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    vmware dan ziyade microsoft virtual pc kullan, ben vp kullanıyorum sanada onerebilirim, zaten microsoftun bedava bir yazılımı varken vmware gereksiz. soruna gelicek olursakta, hayır bir zararı yok bizzat denedim. farklı hddler uzerinde kurulular ancak ortak klasor atayarakta denedim, hicbirsey olmadı.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ortak klasör atamaktan kastınız nedir?

Cevaplarınız için teşekkürler. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Şimdi virtual machine kendi diskini oluşturduğundan, o diskin senin esas işletim sisteminin içindeki diskle hiç bir bağı yok...

fakat, sen 2 işletim sistemi arasında ortak kullanmak istediğin klasörler varsa onları ikisinede gösterebiliyorsun, zaten aksi taktirde bi osdaki klasör öteki osda görünmüyor...

Bununda direk bir zararı yoktur zaten, yani sonuc itibari ile vm deki osa virüs yada trojan soksan onun o klasöre karışma gibi bi ihtiyacı yok, ancak örneğin bir virüs bütün dosyalarını silmek için fln programlandıysa o klasördeki verilerde gider o bakımdan söylüyoruz... 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

microsoft virtual pc mi ? vmware mi ? diye soruyordum kendi kendime

sanirim microsoftun kini deneyecegim :)

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

peki tek bir pc de 3-5 pc lik ve 1 serverli sanal bir network olusturup bunlar arasinda islemler yapabilecegimiz bir program varmi bildignizi

:)

cok mu uctum 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben de MS VPC 2007 kurdum, güzel görünüyor, herkes onu tavsiye etmiş.

Herkese verdiği bilgiler için teşekkürler.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şimdi neden herkesin VMware önerdiğini anladım, sanal XP kurmaya çalıştığımda program virtual hdd'i max. 130mb yaratmaya izin veriyor, bu bir XP kurmak için yeterli olmadığı için kurulum gerçekleşmiyor.

Ne yapabilirim, sorun nerede?

Edit:

Sorun halloldu. Maksimum ayrılabilen virtual hdd boyutu 130.557mb olarak gözüküyor, ben onu 130mb557kb olarak algıladım bu nedenle olmadı, gösterilen ifade 130557mb yani 129gb ifade ediyor aslında. :)

Bu sayede sorun kalmamış oldu. Güzel bir program MS VPC 2007 herkese tavsiye ederim. 

Toplam Hit: 2975 Toplam Mesaj: 30