folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Sanal İşletim Sistemi İçinde Zararlı Yazılım Denemek

Sanal İşletim Sistemi İçinde Zararlı Yazılım Denemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Şöyle söyleyim, gerçek makineden sanal makineye veya sanal makineden gerçek makineye zararlı bulaşmaz diye birşey yoktur, vmware nin yaklaşık 6-7 ay önce bir açığı vardı ve zararlı hem sanal hem de gerçek makineye bulaşabiliyordu, yani şu an belki public edilmemiş bir sıfır günü açığı olabilir fakat bu küçük bir ihtimal. Ayrıca bazı zararlılar sanal makineyi tanıyabiliyor, hatta sandbox tarzı analiz ünitelerini falan tanıyıp çalışmıyorlar.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Bilgi için teşekkürler, dikkat edeceğim.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bir soru daha,

Sanal bilgisayarımda ağ bağlantı ayarlarını değiştirmek; aynı modem ve interneti kullanmama rağmen hiç bir şekilde ağ paylaşımının, iletişiminin, geçişinin olmamasını istiyorum. Nasıl yapabilirim? Ağ vb. ayarların ne şekilde olması gerekir?

Teşekkürler.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

hocam normal pc'dekinden farki yok

ag baglantisini kesebilirsin..disable

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öyle değil, interneti kullanabileceğim, fakat zararlı yazılımlar hiç bir şekilde asıl bilgisayarıma erişemeyecek. Bunu nasıl yapabilirim?

Yani aynı interneti kullanmak istiyorum, fakat iki işletim sistemini aynı ağ veya bir başka ortam içinde bulundurmak istemiyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

asil bilgisayarina zaten erisemezler, sanal bilgisayarda kalir yazilimlar..

istedigin yazilimi deneyebilirsin sistemi cokertebilirsin..

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Funky_Punky bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir soru daha,

Sanal bilgisayarımda ağ bağlantı ayarlarını değiştirmek; aynı modem ve interneti kullanmama rağmen hiç bir şekilde ağ paylaşımının, iletişiminin, geçişinin olmamasını istiyorum. Nasıl yapabilirim? Ağ vb. ayarların ne şekilde olması gerekir?

Teşekkürler.

Bunun için hiç birşey yapmana gerek yok.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

demirci bunu yazdı:

asil bilgisayarina zaten erisemezler, sanal bilgisayarda kalir yazilimlar..

istedigin yazilimi deneyebilirsin sistemi cokertebilirsin..

Ben de öyle tahmin ediyordum fakat işin aslı öyle değilmiş. Yukarıdaki arkadaşta bunla ilgili şeyler yazmış; ben de başka yerlerden bilgiler edindim, ağ bağlantıları yolu ile bir takım geçişler olabiliyormuş.

Daha profesyonel cevaplara ihtiyacım var, teşekkür ederim ilgine.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek
    o an hangi sistemi kullaniyorsan digerinin ethernet adaptorunu disable yapabilirsin..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

ayrı networklerde tanımlaya bilirsin yada linux sistemlerinde oldugu gibi diger sistemden yalıtabilirsinde(windowsta varmı varsa nasıldır bilmiyorum)

@under abicim dedigin şey yapılabilir VmWare server ile yapılıyor ama sende o güçte pc varmı :D
    ben şey yapmıştım pcye 2 ethernet kartı taktım sanal işletim sistemi 2 işletim sistemi X 2 ethernet kartı=4 PC

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 2988 Toplam Mesaj: 30