folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Savaş Halinde Sığınaklar :)

Savaş Halinde Sığınaklar :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Aklıma geldi birden, olmaz demeyin olur yani :) Hadi diyelim biranda savaş sirenleri çalmaya başladı ne yapacağız yahut bilindik sığınaklar nerelerde var bilginiz / bilgimiz varmı?
    Bir zamanlar hatırlıyorum TRT1 de sürekli tekrarlanırdı , hastanelerde , devlet kurumlarında Savaş İkazları hakkında bilgilendirici nitelikte çerçevelenmiş olarak savaş sirenleri(alarmları) hakkında bilgilendirici yazılar bulunurdu , bunları yıllardır göremez oldum :) Günümüzde ne kadar zorda olsa böyle bir olasık her an olabilir , olabilir diyorum çünkü ;

En basitinden bir F16 nın hızı(ultrasonic B tipi uçaklardan bahsetmiyorum sadece ABD nin sahip olduğu ) satte : F-16 Hızı: 2.475 km/sa (2 Mach ) , Çanakkale - Hakkari arası 2009 KM = 48 dakikada Türkiyenin bir ucundan diğer ucuna gelebiliyor

Bir Tomahawk ( Cruise ) Füzesi : Hızları maximum 1000 km/sa menzilleri 300 - 500 km olup ( bir adet Tomahawk ın fiyatı $1,900,000 ) TR sınırından gelebilecek bir Cruise misilini yerden
    yokedecek bir defans teknolojimizin olmadığı dönemdeyiz , var olan dünyada yegane Cruise anti misil sistemi Patriot'tur . Türkiyede sadece İncirlikte yerel ABD üssünde , ve 1 milyar dolarlık ihaleyle satın aldığı Patriot füze sistemi bulunmakta 11 Şubat 2003'de patlak veren krizde Türkiye olarak Nato'ya verdiğimiz dilekçece açık olarak " tehlike altındayız " hükmü gereği nato anlaşmaları kapsamı , yardım talep
    eden ülkeye gelecek olak destek birçok Nato üyesince büyük tepki çekmiştir başta Belçika olmak üzere.

Kısaca böyle... Ülkemizin girdiği yabancı ihaleler ortada / Askeri harcamaları ortada.. Modern Defans Anti Missile sistemi olarak günümüz teknolojisinde 1. sırada yer alan Patriot için sadece 1 milyar dolarlık ihalemiz yatmaktadır , ha gizli anlaşmalar varsa bilemeyeceğim. ( basında yer alan haberlerin yalancısıyım )

Kısaca varsayalım birden sirenler çalmaya başladı;

1. Sarı Alarm

Hava saldırısı ihtimali var olduğunu işaret eden sarı ikaz, 3 dakika süren düz siren sesi ile duyurulur.

2. Kırmızı Alarm

Hava saldırısı tehlikesi olduğunu işaret eden kırmızı ikaz, 3 dakika süren yükselip alçalan dalgalı siren sesi ile duyurulur.

3. Radyoaktif Serpinti İkazı (Alarm)

Radyoaktif serpinti tehlikesini işaret eden bu ikaz ise 3 dakika süreli kesik-kesik siren sesi ile duyurulur.

Böyle bir durumda çevrenizde en yakın sığınak nerede biliyormusunuz ? Varsa bildikleriniz merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim :) Ankarada olan 2 tane Türkiyenin sayılı en büyük Sığınağıyla ben başlayım , 1. si MTA (Maden Tetkik Arama) nın altında yer alır(Ankara / Balgat) MTA dan girişi eski "Tabiat Tarihi Müzesi " altındadır , 2. TBMM'nin altında yer almaktadır (Ankara/Kızılay) , hatta giriş kapısını hergün birçok Ankaralı görebilmektedir..

Altgeçitin altında kapısının önünden hergün geçeriz ( Türkiyenin en büyük sığınağıdır )

Bildiklerim bu kadar bir Ankara'lı olaraktan :) Varsa eğer bildiğiniz ve emin olduğunuz yerler verirseniz bilgilenmiş oluruz :)

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    abü walla haklısın bunlar yillardir bende duymuyorum galiba en son ilkokul 2 de duymuştum yada 3 de istanbulda sıgnak nerde var bilimiyorum şahsen ama bişeyi merak ettim hatırladıgım kadarıyla her evde yani her binada alt katında sıgnak olması gerektigiydi bu degiştimi yania rtık böyle yerler depo veya farklı amçlarla kullnılıuyro yanlışım varsa pardon ben böyle hatırlıyorum... 
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

decam oncelikle boyle basarili bir arastirmadan dolayi seni kutluyorum,

ben istanbulda nerde siginak var savas olursa nereye saklaniriz onu bile bilmiyorum, kaldiki bi savas olsa istanbul tarafinda o siginaga ulasmak icin ya ucmak lazim, ya yer altindan tunel kazmak lazim.

eskiden trt ne guzeldi hep boyle egitici bilinclendirici bilgiler verirdi, simdi rabet gormuyor diye gostermiyorlar.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

izmir kadifekale de bi sığınak var..
    ..bu sığınak kılıklı tünelin dier ucu agora ya çıkar..
    ...bi ucu ise yeşilyurt kara fatmadaki mit in oraya çıkar

mithatpaşa lisesinin altıda sığınak

valla bu kadar biliom zaten kadifekaleden başlayan tünele bütün izmir sığar:) ama kapalı şu an zamanında amcamlar kazmış orayı taa yeşilyurta kadar işte bilen bilir hikayesini onun çok uzun annatamam sabahın köründe:D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek
    hıı..savaş çıksa saklanıcak yer arıyosunuz yani ..bunu sevdim..bizim evin bahceye saklanırsınız o zaman ben sizi korurum..

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

BiGGest bunu yazdı:
    -----------------------------
    hıı..savaş çıksa saklanıcak yer arıyosunuz yani ..bunu sevdim..bizim evin bahceye saklanırsınız o zaman ben sizi korurum..

ne şimdi bu ? tabı dusuncez analarımız kardeslerımız var ..hem oncelıkle iş askerındır sonra can verme sırası bize gelirse veririz tabiki

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek
    yazılış tarzlarına bakarsan anlarsın... savasıcak biri SaklanıCAZ demez saklıycaz der... daha da bişey demiyorum..
    ayrıca şuna emin ol senin can vermek istedigin kadar anaların ve kardeşlerinde can vermek ister....

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

nickimyok izmir tuneli hala acik.sadece girisleri kapatilmis durumda.kapatma olayida sadece yoldan gecen girmesin diye uyduruk duvar orulmus.tekme atsan yikilir yani :) hatta ana girisi ikicesmelik yokusunun basindaki ogretmen evi yapiminda duzenlendi ve temizlenip, sadece basit bir duvar orulmustu. ama yinede girenler giriyor izmir tunellerine pek denetim yok yani.soylediklerinin disinda bir ucu havraya bir ucuda kadife kalenin arkasindaki yesildereye aciliyor.galiba izmirdeki en saglam siginak bu tuneller.binlerce yildir saglam duruyor en o kadar dogal afet vs. ragmen.

Bildigim kadariyla ege uni. de bir siginak var o da cok buyukmus.Namik kemal lisesi,ataturk lisesi etrafinda, liselerden giris yapilan siginaklar var.

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ankarada, diyaneti az geçince, atatürk araştırma hastanesinin hemen önünde, istanbul yolu üzerinde,

T.C. Afet ve Savaş Esnasında Ülke Yönetim Komuta Merkezi Die devasa bişey yaptılar, kamyonlarla bir sene üstüne toprak taşıdılar, o sıra hastaneye gidiodum daha yeni yapılıodu, lan dedim delimi sikti bunları, bi çukur kazmışlardı devasa, ne işe yarayacak die düşünüodumki,

1 sene önce tabelasını gördüm :)

Orayı yaptılar, yapılışını ben gördüm, burak abd nin füzelerini, abd nin kendisi düşse gene bi skim olmaz oraya :)

Ama devlet meclis ve askeriye üst düzeyi orada olacak sadece...

Bu arada her gün meclis önünden geçiorum neredeymiş la bu sığınağın kapısı :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

BiGGest bunu yazdı:
    Hoca salakmısın allahını seversen?

Eline alırsın kılıcını koşarsın artık...

Hangi devirde yaşadağının, ordunun görevinin ne olduğunu neyin ne olduğunu bilmion sanırım...

Çıkıp nerede savaşmayı düşünüon? Saçma sapan konuşuon?

incirliğemi koşacaksın, ırak sınırından ırağamı gireceksin???

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek
    14 lüyle cruise indiririz türk milleti olarak ...

http://twitter.com/#!/yasiinergul
Toplam Hit: 21418 Toplam Mesaj: 80