folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Seagate Mi Yoksa Western Digital Mi?

Seagate Mi Yoksa Western Digital Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    Maxtor 1 tb harici modeli (içinde seagate baracuda takılı) ufak bir sarsıntı sonucu tamamen öldü, tüm herşeyim gitti, bikaç gündür sudan çıkmış balık gibiyim, bilginize.
    Cidden ne yapacağımı bilmiyorum.

Ehl-i Byte
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    Nitrous bunu yazdı:
    -----------------------------

ya kafasallayıp uf olursa?

2 tb arşiv oluşturmak bir ömür. hepsinin soykırıma uğraması ölüm olur. Şöyle kafadan 2 hafta uyuyamam herhalde:s :) 2 tb 1+1 al en azından.

hocam o konuda haklısın ama para varsa olur o iş. benim 750liği bi eleman yere düşürdü (maxtordu bu arada hiç tavsiye etmem) kafayı yedim başta, allahtan çoğu dvdde yedekliydi de ilaç gibi geldi.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

trampfd bunu yazdı:
    Maxtor 1 tb harici modeli (içinde seagate baracuda takılı) ufak bir sarsıntı sonucu tamamen öldü, tüm herşeyim gitti, bikaç gündür sudan çıkmış balık gibiyim, bilginize.

aleti iyice sar peçeteyle, sonra 1-2 poşete koy ve aleti buzluğa at şöyle bi yarım saat. motorda yamuk yoksa düzelebilir. 

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falca
    falca's avatar
    Erkek
    8-10 ay önce 500 gb Seagate hd aldım ve birgun bılgısayarı actıgımda hd gorunmuyordu.ne biosta ne de işletim sisteminde.Online servis desteğini buldum ve kadına derdimi anlattım.Kadının ,verılerı yedeklemenız lazımdı cumlesınden sonra bır yardım alamayacagımı anladım.Daha sonra alt kurumları olan i386 ya yonlendırdı ve ordakı adam hd yı yollamamı ıstedı yanı yurtdısına,cunku Turkıyede ancak degısım yapılabılıyormus verı kurtarma destegı yokmus bunu da ogrendım(garantı kapsamında).Istanbul ve Ankara dakı ana dagıtıcıları da aradıktan sonra anladım kı kendı basımayım.Tabı bunları yapmadan once modelı google a yazdıgımda dırekt bu modelın fırmware hatasına maruz kaldıgını ogrenmıstım.donanımhaberde bu hdlerde nasıl verı kurtalıcagını ogrendıkten sonra kı bu bayagı bı zor ısmıs.kablolar hypertermınal vs derken verılerı kurtardım bı sekılde ve dvdlere attım cunku artık guvenım kalmamıstı.bu andan ıtıbaren artık Seagate kullanmayacagıma ben emınım.Dıyebılırsınız kı bı surumde sorun cıkmıs olabılır her urunde vardır  ama musterıye yaklasım ve yasadıklarım acısından bu benım tercıhım ve Samsung ılk tercıhım olmak uzere dıger hdlerı kullanmayı dusunurum ama Seagate asla.

Was here...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:

trampfd bunu yazdı:

aleti iyice sar peçeteyle, sonra 1-2 poşete koy ve aleti buzluğa at şöyle bi yarım saat. motorda yamuk yoksa düzelebilir. 

harbi mi hoca ? adaptörü takar takmaz yeşil ışık devamlı yanıp sönüyor düzenli şekilde. Buzluk işe yararmı bunda?

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı:
    XCoder bunu yazdı:

harbi mi hoca ? adaptörü takar takmaz yeşil ışık devamlı yanıp sönüyor düzenli şekilde. Buzluk işe yararmı bunda?

yarayabilir hocam denemekte fayda var o kadar arşiv sonuçta, ama büyük ihtimal motorda sorun gibi. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

XCoder bunu yazdı:

yarayabilir hocam denemekte fayda var o kadar arşiv sonuçta, ama büyük ihtimal motorda sorun gibi

motorda sorun varsa hibir çaresi yokmudur?

Ehl-i Byte
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı:
    XCoder bunu yazdı:

yarayabilir hocam denemekte fayda var o kadar arşiv sonuçta, ama büyük ihtimal motorda sorun gibi

motorda sorun varsa hibir çaresi yokmudur?

malesef yoktur. (5000 küsür dolar verip veri kurtarma firmalarına başvuramayacağını varsayıyorum)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek
    wd yi tek geçerim bilgisayarcıda çalışıyorum ve sattıktan sonra bize sorun oluştu diye gelmeyen tek marka çünkü seagate olsun samsung olsun hepsi sorun veriyor ama wd sattığımız zaman en ufak bir için gelmedi bize o yüzden wd diyorum ayrıca wd diğer markalara göre daha hızlı yazım-okuma hızına sahip ;)

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

anarsist_manyaq bunu yazdı:
    wd yi tek geçerim bilgisayarcıda çalışıyorum ve sattıktan sonra bize sorun oluştu diye gelmeyen tek marka çünkü seagate olsun samsung olsun hepsi sorun veriyor ama wd sattığımız zaman en ufak bir için gelmedi bize o yüzden wd diyorum ayrıca wd diğer markalara göre daha hızlı yazım-okuma hızına sahip ;)

sen yaşıyomuydun abi :D

Toplam Hit: 5118 Toplam Mesaj: 41