folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder SEN ÇOK DEĞİŞTİN - Ersin Karabulut | Sandık.İçi (Uykusuz 25 Ağustos 2011)



SEN ÇOK DEĞİŞTİN - Ersin Karabulut | Sandık.İçi (Uykusuz 25 Ağustos 2011)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    Not : Arkadaşlar 2 hafta önce dergideki Ersin Karabulutun yazısı bilen bilir okuyan okumuştur ama görmeyen bilmeyen vardır diye burada da paylaşmak istedim gerçekten çok samimi bi yazı benim çok çok hoşuma gitti Ersin Karabulutu zaten yıllardır takip ederim böyle bi yazısınıda paylaşmamak olmaz herkes görsün  bilsin istedim  bize olanları  o kadar güzel anlatmis ki hak vermemek elde degil .

    Bi 10-15 dk zaman ayirip okumanızı  hiddetle tavsiye ederim saygılar.

     

     

    Selam. normalde böyle şeyler yazıp çizmeye de utanırım ama bu hafta içimden seninle konuşmak geldi. bi ihtimal kulağına gelirse diye. "bu ne lan duyarlı mısın nesin" diye dalga geçenler olucaktır, ama naapalım, bu hafta böyle.

    geçen gün gidip can yücel'in mezarını kırıp yıkmışsın. kendisinin toplasan iki üç şiirini yarım yamalak biliyorum, öyle manyak bir okuru olmadım hiç yani. ölüm yıldönümünde mezarına şarap döktüklerini duyunca aklıma sen geldin. ulan dedim bizimki uyuz olacak bu olaya. ama gidip mezarı kıracağını da düşünmemiştim. gerçek bi ayıya dönüşmüşsün, ne diyim.

    peki acaba dönüşmedin de eskiden de böyle miydin?

    bak ben mesela eskiden izlediğimiz filmlerin daha güzel, eskiden içtiğimiz suyun daha lezzetli, bakkal amcanın daha iyi kalpli olduğuna inanmamı, o yıllarda çocuk oluşuma bağlıyorum. yaşamın aslında kötüleşmediğini, aynı kaldığını, sadece büyüdükçe benim için zorlaştığını düşünmek istiyorum. bi yandan mantıklı olan da bu zaten. ama böyle düşünmeme rağmen, bazen yine de emin olamıyorum. sanki bakkal amca hakkaten de ben küçükken daha "iyiydi". otobüsteki amcalar teyzeler daha yumuşaktı böyle. sen de daha sakindin. belki çok saçmadır ama elimde değil, öyle gibi geliyo.

    geçenlerde voleybolcu bir kıza otobüse şortla bindiği için önce bağırıp sonra da yumruk atmışsın. gerçekten bak, sen eskiden böyle bu kadar sinirli değildin. iyi hatırlıyorum. yumruk attığında sesini çıkartmayan amcalar teyzeler de böyle değildi. sana bi şey oldu. mezar yıkıyosun lan, bi düşüm bak, çok acayip bi şey bu. adamlar dev gibi insanlık anıtına ucube deyip sonra da kafasını kestirdiler. koca heykeli yıktırttılar. onlardan mı cesaret alıyosun, olay bu mu yani?

    o heykeli yapan da aha senin kırdığın mezarı yapan kişiymiş zaten. yoksa sen de heykeli yıktıranla aynı kişi olmayasın?

    zaten her işi yapıyosun, her an her yerdesin. bi kaç sene önce karaköy iskelesinde kız arkadaşımı uğurlarken de ordaydın. vedalaşıyoduk, sarılmıştık böyle, vapurun iskeleye yanaşmasını bekliyoduk. "dışarı çıkın nerde ne yapıyosanız yapın" diye bi ses duyduk, bi baktık o jeton kabinleri var ya ordan bize bakıyosun. önce bize seslendiğini anlamadık. şimdi tam hatırlamıyorum ama "lan yürüyün burda o işler yapılmaz! yürü!" gibi bi cümle daha kurdun. ben o zamanlar henüz senden bu kadar korkmadığım için "ne diyo lan bu lavuk" diye bi kabarıcak gibi oldum da hadi neyse diye indik iskeleden.

    geçenlerde de duydum ki otobüs şöförü olmuşsun, sürdüğün otobüste bir çift öpüştü diye benzer şeyler söyleyip aşağı indirmişsin çocukları. lan oğlum bi şey sorucam, sen insanların birbirine sarılmasına öpmesine neden bu kadar kızıyosun? açık konuş, o sırada arzuluyo musun yoksa o kızları? günahını almıyım ama kıskançsın sanırım hafiften. tamam bak mesela bi yerde sap sap otururken yanımda bi çift öpüşünce ben de bi kıskanıyorum, bi yutkunuyorum böyle gulp diye. ama çok bakmıyorum, öpsün yani çocuk kızı ne güzel işte. benim rahatsız olmam o anki saplığımla ilgili çünkü. seninki de bana öyle gibi geldi. o kızı o çocuğa yedirmek istemiyosun. o ahlaksız diye bağırdığın kız sana gelse, azcık gülümsese, iki tatlı söz söylese heyecanlanıp boncuk boncuk terler, bayan mayan eheh meheh diyerek tavlamaya çalışırsın gibime geliyo. neyse dediğim gibi günahını almıyım, öyle olur gibi geldi bi an.

    geçenlerde kızarkadaşımla vapura bindiğimizde de arkamızda oturuyodun. kolumu kızın omzuna attım, gülüşüyoruz ediyoruz, ama sessiz sakiniz, rahatsız etmiyoruz kimseyi. çıt çıkartmıyoruz, öpüşme filan da yok zaten. bi baktım arkadan bizi kesiyosun. hemen anladım, kolumun yerini beğenmedin. kızla fazla samimi buldun beni. korktum lan bakışlarından. çünkü biliyorum, gelip bi şey söylesen, ne biliyim "ramazanda utanmıyo musunuz sarmaş dolaş oturmaya?" desen, etrafımızdaki insanlar da artık çok sesini çıkartmıycak. bi çoğu da seni haklı bulucak. cevap versem "uzatma" diycekler. kavga çıksa, ağzını burnunu bi güzel kırsam ben suçlu olucam. karakolluk olsak zaten bitmişim. her şekilde haklısın yani.

    yanlış anlama, sadece ramazanla öpüşmeyle bilmemneyle ilgili şeyler söylemiyorum. ben genel olarak senin tavırlarının değişmesine üzülüyorum. sevgisiz bi insana dönüştün sen. herhangi bir şeyi sevmeyi zayıflık gibi görür oldun sanırım. sürekli laf söylüyosun her şeye. senin için her şey bok gibi. bazen internet gazetelerinde haber altındaki yorumlarını okuyorum. adam bi şeyden övgüyle bahsetmişse anında "popülist ibne, ayak yapıyo" diyosun. biri bi film mi çekmiş, "olmamış" deyiveriyosun. sana yaranmak mümkün değil. hiç bi şeyi sevmiyosun. başka insanları hiç sevmiyosun. sokakta karşıma çıktığında kötü kötü bakıyosun. sana selam vermeye korkuyorum. karşılaştığımızda günaydın derim ben sana normalde. ama yüzüne baktığımda her an "ne bakıyosun lan" diycek gibi davranıyosun. çekiniyorum, kaçırıyorum gözlerimi. beni yendiğimi hissettiğin için sen bundan da hoşnut oluyosun.

    geçenlerde yuutub'da eski siyasilerin bi tartışmasını izledim. demireli, mesut yılmaz, ecevit, inönü, erbakan filan hepsi bir masada oturuyolar ve biri konuşurken diğerinin çıtı çıkmıyo. bu adamların ülkeyi yönettiği yılları övücek değilim şimdi tabii. ama ne biçim saygılılarmış lan. hiç bağırıp çağırmıyolar. en fazla iğneleyici konuşuyolar. şimdiki adamları aynı masaya oturtmayı başarsalar da biri silahını çekicek gibi bakar, biri kollarını sıvayıp dövücekmiş gibi yapar, hatta "yok öyle lagaluga", "lölö yapma" filan derler. acaba sen de bu adamları göre göre mi böyle oldun? bu devirde öyle olmak daha mı doğru, daha mı geçerli geliyo? "artık böyle... yerse" filan mı diyosun? daha mı iyi hissediyosun?

    yıllar evvel mısır'a gitmiş bir tanıdığımız "mısır'da yalan söylemek normal bi şey. kimse utanmıyo yalancı durumuna düşmekten" demişti de aklım çıkmıştı, inanamamıştım. hani iki gün avrupa gezmiş insanlar hemen başlarlar ya "abi almanya'da insanlar çok nazik, gülümseyerek selam veriyolar, burda herkes ayı gibi" diye memleketi kötülemeye. ben yakına kadar "yav olur mu öyle şey, kötü bir millet olur mu? biri ne kadar kötüyse diğerleri de o kadar kötüdür ya da iyidir" diye düşünürdüm.

    şimdiyse kusuruma bakma ama, senin ciddi ciddi kötüleştiğine inanmaya başladım. hani bu topraklarda yetişenler bambaşka hoşgörülü oluyodu lan, yıllarca öyle bilmedik mi? nooldu da bu kadar sinirli bi insana dönüştün peki? sana uygun gelmeyen hiç bi şeye tahammül etmek istemiyosun. isterse ülke ekonomisi süper olsun, dev alışveriş merkezleri açılsın, duble yollarda istediğin kadar bas git arabanla, sen böyle olduktan sonra neye yatıycak? cebinde parası olan sinirli insanlar mı olalım hep birlikte yani? koca heykel niye yıkıldı lan? kusura bakma aklım hep ona gidiyo. nasıl bi mantıkla gaza gelindi de yıkıldı?

    bak o olayın olduğu günlerde bi taksiciyle muhabbet ediyoruz, "yıkılsın kardeşim!" dedi. böyle bi cevap karşısında aslında susmak lazım ama ağzımı tutamadım,"ya niye yıkılsın abi? heykelin kendisi güzel de olmayabilir, ama ifade ettiği bişey var, bi de dikilmiş işte oraya. neden şimdi ucube diyip yıkıyolar? normal mi bu sence?" dedim. mantıklı bi cevap bekledim, hani "şu yüzden yıkılsın" desin ki diyalog ilerlesin diye. adam sadece "yıkılsın yaa boşver yıkılsın!" dedi zevk alır gibi. sanki heykeller toplaşıp küçükken bununla dalga geçmiş de şimdi intikan alıyo gibi. bu tavır sana da garip gelmiyo mu? o taksici de sen miydin lan yoksa? sen de her işi yapmışsın mna koyiyim, otobüs şöförü müsün taksi şöförü müsün belli değil. arada vapura da biniyosun filan, ilginç adamsın. (kötü espri gücümle seni pis döverim)

    yakına kadar "bu sadece bi dönem. bu adam da değişicek. sadece kötü günler geçiriyo, ondan sevmiyo beni" diyodum ama sen galiba artık eskiye dönmiyceksin. hayatında yurtdışında yaşamaya özenmemiş olan bana bile "eyvah ya, bizim dergilere de bi şeyler olucak, bu işi yaptırmıycaklar bana. kız arkadaşımın omzuna da kolumu atamıycak mıyım artık? başka ülkeye mi gitmek lazım? gitsek naapıcaz, ne bok yiycez" dedirttin.

    çünkü sen ilerde etek giydiği için otobüste kızıma yumruk atıcaksın gibi geliyo bana. oysa kızımla ben, senin kızına hayatta karışmazdık. yemin ediyorum karışmazdık. herkesin istediği gibi giyindiği, istediği gibi yaşayabileceği bir memlekette yaşamaya hazır ve istekli olurduk. işin kötüsü, sen bunları okuduğunda azıcık düşünmek yerine "beğenmeyen defolsun gitsin lan!" diyosun, biliyorum ben seni. zaten burda yaşamamı istemiyo gibisin. vapurdan dışardaki süper boğaz manzarasını izlemek yerine beni ve kızarkadaşımı kontrol ediyosun, ordan belli. aynı şekilde bunları yazdığım için neler hissettiğimi, beni ciddi ciddi endişelendirdiğini anlamak yerine "tribünlere oynuyosun" diyceksin.

    bütün bunlara rağmen, çok umutlu olmasam da, belki, bi ihtimal, bu günler de geçer. çünkü birbirimizi anlamıyo olabiliriz cidden. ama tek ricam, sinirli olma. ne biliyim mezar kırma, heykel kırma, yumruk atma diyorum, çok bi şey de değil yani. kurban olıyım "burdan gitmek lazım" geyiği yapanlarla dalga geçen beni bile bu otobüslerden bu vapurlardan bu sokaklardan soğutma işte. elin fransızına bonjur diyemem ben, sana selamünaleyküm derim, bin kat da tercih ederim. hem ben bişeyci ya da başka bişeyci de değilim. çocukken aynı mahallelerde oynardık, yabancı değilim tanıyosun beni. bakarsın bi gün karşılıklı otururuz, iki çay söyleriz, anlatırsın derdini. yemin ederim ne dersen dinlerim. dersin ki "bak kardeşim ben sana dargınım çünkü şöyle şöyle yapmıştın". ben de sana derdimi anlatırım, gülüşürüz ederiz. işte o günün gelebileceğini umarak, sana mezarını kırıp yıktığın can yücel'in meşhur bi şiirini hediye ediyim hadi. tamamını da bilmiyodum internetten baktım idare et.

    en uzak mesafe ne afrika'dır,

    ne çin,

    ne hindistan,

    ne seyyareler,

    ne de yıldızlar geceleri ışıldayan.

    en uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir,

    birbirini anlamayan.

     

    Sandık.İçi

    Ersin Karabulut

    25 Ağustos 2011

     

     


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    hayalindeki kişiye sitem ediyor. aslında bu yaptığı vurgular gerçek.  sitem ettiği kişi ise şu anda güçlünün yanında olan kişi. bugünlerin sürekli olacağını zanneden kişi. eskiden daha bi iyiydik şimdi ise sansürlendik...

    güzel yazı ( o kişi, daha bi sapık bunuda not etmeliydi kenara :)


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2007
    Erkek

    çok iyi olmuş gerçekten, bravo


    The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Helal... Bu bahsettiği adam gerçekten her yerde, her gün artıyor bu tahamülsüzler... Yolda yürürken en yakın arkadaşıma bakar oldu...

    Anasını sikiyim ben böylelerinin böyle evlat dünyay getirdikleri için.

     

     

     şimd o garip mahallelerden birine grdiğinizde görürsünüz bir kaç tane kepini kafasının ortasna takmiş kadife pantalon kundura ayakkabı gözler esrar çekmekten bir hoş olmuş sigara tiryakisi...

    Bu adamlar bana neden karşışıyorlar biliyormusunuz.. Çünkü ben(biz) birşey başarmışız bu amk dünyasında ülkenin zor durumunda ailemiz okutabilmiş beni bizi....

    bu adamlar bi baltaya bile sap olamamamış... hiç bir halt değil.. 10 yıl sonra dahada beter olacak. emekli bile olamayacak.. zevk kültür denilen şeyden bir haber...

    hayat onu tüketiyor.. bana baktıkça bunları hatırlıyor.

    bana baktıkça, kız arkadaşıma, cüzdanıma baktıkça, ben kız arkadaşımı öptükç elde edemeyecekleri aklına geliyor. boktan hayatını sonlandıramayacak kadar hödük... intihar bile edemeyecek durumda....

     

    bu adam bana bulaşmasında ne yapsın?


    "bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

    ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

    Helal... Bu bahsettiği adam gerçekten her yerde, her gün artıyor bu tahamülsüzler... Yolda yürürken en yakın arkadaşıma bakar oldu...

    Anasını sikiyim ben böylelerinin böyle evlat dünyay getirdikleri için.

     

     

     şimd o garip mahallelerden birine grdiğinizde görürsünüz bir kaç tane kepini kafasının ortasna takmiş kadife pantalon kundura ayakkabı gözler esrar çekmekten bir hoş olmuş sigara tiryakisi...

    Bu adamlar bana neden karşışıyorlar biliyormusunuz.. Çünkü ben(biz) birşey başarmışız bu amk dünyasında ülkenin zor durumunda ailemiz okutabilmiş beni bizi....

    bu adamlar bi baltaya bile sap olamamamış... hiç bir halt değil.. 10 yıl sonra dahada beter olacak. emekli bile olamayacak.. zevk kültür denilen şeyden bir haber...

    hayat onu tüketiyor.. bana baktıkça bunları hatırlıyor.

    bana baktıkça, kız arkadaşıma, cüzdanıma baktıkça, ben kız arkadaşımı öptükç elde edemeyecekleri aklına geliyor. boktan hayatını sonlandıramayacak kadar hödük... intihar bile edemeyecek durumda....

     

    bu adam bana bulaşmasında ne yapsın?


    -----------------------------

     

    Uzun bi alıntı oldu kusura bakmayın.

    Öncelikle antivirus çok teşekkür ederim okumamıştım cok güzel bir yazıymış.

     

    ExpirE dostum sanırım senin sitemin biraz daha farklı yada ben yazıyı bambaşka anladım.

    Öyle zannediyorum ki senin bahsettiğin mahalle kenarlarında hayırsız takılan serseri takımından bahsetmiyo sevgili Ersin Karabulut.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    rica ederim bi kaç kişi okuyup bişeyler çıkarttyıysa ne mutlu bana .


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2010
    Erkek

    antivirus'e teşekkür ederük :)


    Ha Ha!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Biocyte bunu yazdı:
    -----------------------------

    ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

    Helal... Bu bahsettiği adam gerçekten her yerde, her gün artıyor bu tahamülsüzler... Yolda yürürken en yakın arkadaşıma bakar oldu...

    Anasını sikiyim ben böylelerinin böyle evlat dünyay getirdikleri için.

     

     

     şimd o garip mahallelerden birine grdiğinizde görürsünüz bir kaç tane kepini kafasının ortasna takmiş kadife pantalon kundura ayakkabı gözler esrar çekmekten bir hoş olmuş sigara tiryakisi...

    Bu adamlar bana neden karşışıyorlar biliyormusunuz.. Çünkü ben(biz) birşey başarmışız bu amk dünyasında ülkenin zor durumunda ailemiz okutabilmiş beni bizi....

    bu adamlar bi baltaya bile sap olamamamış... hiç bir halt değil.. 10 yıl sonra dahada beter olacak. emekli bile olamayacak.. zevk kültür denilen şeyden bir haber...

    hayat onu tüketiyor.. bana baktıkça bunları hatırlıyor.

    bana baktıkça, kız arkadaşıma, cüzdanıma baktıkça, ben kız arkadaşımı öptükç elde edemeyecekleri aklına geliyor. boktan hayatını sonlandıramayacak kadar hödük... intihar bile edemeyecek durumda....

     

    bu adam bana bulaşmasında ne yapsın?


    -----------------------------

     

     

    Uzun bi alıntı oldu kusura bakmayın.

    Öncelikle antivirus çok teşekkür ederim okumamıştım cok güzel bir yazıymış.

     

    ExpirE dostum sanırım senin sitemin biraz daha farklı yada ben yazıyı bambaşka anladım.

    Öyle zannediyorum ki senin bahsettiğin mahalle kenarlarında hayırsız takılan serseri takımından bahsetmiyo sevgili Ersin Karabulut.


    -----------------------------

    yok hocam senin çıkartığını bende çıkarttım. Artan bağnazlıktan yobazlıktan bende rahatsızım. Bir kesimin diğer kesime, olan tahamülsüzlüğüne olan sitemi bende çıkarttım. hacıhocadenilen kesimin son yıllarda umarsızca artan davranışlarına karşı sitem içeren bu metindenden bende aynı şeyi anladım..

     

    Yukarıdakilerini yazdım çünkü ilk 2 3 paragrafta yazdıklarım yukarıdaki yadıklarım ile ilgili. Bu kesim beni oldukça rahatsız ediyor davranışlarıyla o yüzden yazmıştım aynı şeyleri çıkardık hocam sadece farklı yeri konu aldım mesajımda.


    "bea"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2009
    Homo

    edebiyat yaptığını sanan salaklara örnek olsun. samimiyet budur.

    ersin karabulut ve fırat budacı dedin mi, roman yazsa okurum işimi gücümü bırakıp

    edit: bu ülkeye hoşgörü lazım

    ama şöyle söyliyim

    - ulu orta yerde öpüşmek bilmemne yapmak da doğru deildir,

    - ama o adamları yaka paça atmak / tekme tokat girişmek vs de doğru değildir

    insanlar, din denen şeyin kişisel birşey oldugunu anlamadıkça, birbirinin haklarına tecavüz ettikçe hoşgörü diye birşeyden bahsedemeyiz.

    ha kızın biri etek giymiş, utanmasa hiçbişey giymeyecekmiş, ee sanane ? gidip dövme hakkın var mı.

    başka yöne bak. neden ilgileniyorsun onla?

    ha misal, kendim mükemmel bi müslüman değilim, hatta belki müslüman bile değilim (en azından ibadet yapmıyorum öyle diyim)

    kendim oruç tutmasam da, dışarda bişey yiyip içmem, türbanlı bir kız gördüğümde eline veya herhangi bi yerine temas etmemeye özen gösteririm.

    misal bir insanın ateist olması da, başkasının Allah'ına kitabına küfredebilme hakkını vermez. usluca otur, kendi istediğin şeye inan?

    işte bu hoşgörüdür

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek

    Yav anlayamadığım ben bu konuya mesaj yazmıştım!! Uygunsuz filanmı bulunduda silindi? mesajıma ne oldu yav???


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    zeyrekli bunu yazdı:
    -----------------------------

    Yav anlayamadığım ben bu konuya mesaj yazmıştım!! Uygunsuz filanmı bulunduda silindi? mesajıma ne oldu yav???


    -----------------------------

    datacenter değiştrdik hacım, bi saatten sonrası yok şuan sen o arada mesaj yazmışsın o yüzden mesajın yok :)

    yani kişisel bir şey değil.


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
Toplam Hit: 3413 Toplam Mesaj: 23