folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Sennheiser CX300-II Kulak İçi Kulaklık İncelemesi



Sennheiser CX300-II Kulak İçi Kulaklık İncelemesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Arkadaşlar merhaba,

         Uzun süredir -yaklaşık 3 yıldır- iPhone 5S cihaz ile birlikte gelen kulaklıkla müzik dinliyorum. İşe gidiş 2 saat, dönüş 2 saat şeklinde günde 4 saatim yolda, müzik dinleyerek geçiyor. Daha sonra bir dönem akıllı telefon kullanımını bırakmayı hedefleyince kendime 6. nesil bir iPod Touch almıştım. İçinden çıkan kulaklığı da yıpranmasın diye ellemedim. Bir gün kulaklığımı ofiste unutunca, canım da fena halde müzik dinlemek isteyince iPod'un kulaklığını açtım. Takıp dinleyeyim dedim ki, 5S in içinden çıkan kulaklıktan kat kat iyi ses veriyor. 5S cihaza taktım, ondan da daha yüksek ses gücü aldım.

         Bu durumun sonucu olarak müziği daha profesyonel cihazlarla dinleme hevesi oluştu bende ve kulaklıkları araştırmaya başladım. Geçen gün açılan konudan da birkaç model araştırdım fakat, bugün hiç beklemediğim bir yerden para gelince atladım kulaklık almaya gittim. 

         Öncelikle bilmeniz gereken; Vatan'da Sennheiser ve Sony marka kulak içi kulakların çok fazla seçeneği yok. Ben mikrofonlu bir kulaklık istiyordum fakat, Sennheiser epey bir aklımı çeldiği için ve mikrofonlu modellerin fiyatları çok yüksek olduğu için Sennheiser CX300-II alabildim.

         Arayışta olanlar için 170 TL'ye aldığım bu kulaklık için dilim döndüğünce biraz bahsetmek istedim. Hem yol gösterici olsun, hem de benden daha sabırlı arkadaşlar için alternatifler verilsin, yönlendirilebilsin.

         İlk olarak malzeme kalitesi güzel. Jak kısmı, kablo ana hattının 2ye ayrıldığı nokta, kablo inceliği ve sertliği, başlıkların sade ve güçlü görünüşü güzel. Ses gelen kısım çok sık bir şekilde ızgara şeklinde. Pislik tutması zor gibi geldi. Ayrıca diğer hiçbir modelde olmayan bir de deri saklama kabı var. O zaten benim gönlümü feth etti. 

         Ses kalitesine gelecek olursak, kulaklıkta ön planda olan şey bariz bir şekilde bass ve tiz dengesi. Yani enstrümantal ve vokal ağırlıklı şarkılardan ziyade, rock, elektronik, modern ve rap parçalara daha uygun gibi geldi. Yine de enstrüman detayları çok bariz ve temiz duyuluyor. Ses izolasyonu muhteşem. Çok sessiz bir ortamda son ses açıp kulağınıza taktığınızda, yanınızdaki insan çok çok az bir ses duyuyor ki, toplu taşımada bu ses asla duyulamaz. İçeriden de zaten yanınızda top patlasa duymazsınız. Yüksek bass olan parçalarda kulaklık devinim kazanıyor. Yani bildiğiniz kulağınızın içinde hopluyor. Bass sevenler için bence muhteşem.

         Son olarak tüm apple ürünleri ile uyumlu.

         Birkaç görsel ekleyip kendimce incelememi noktalıyorum. Umarım fikir verici olmuştur.

         Selametle.








    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Bu arada -çok önemli olduğu için konuya eklemedim- Vatan'dan alacaksanız kesinlikle, orada yol gösteren olur, diyerek gitmeyin; bu konuda kalifiye hiçkimse yok. 1 saat orda dikilip telefondan araştırma yaptım.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2005
    Erkek

    bu markanın başka bir model kulaklığını almıştım 2012 yılında, ondan sonra belki beş altı tane kalitesiz(sony, philips vs) kulaklık eskittim çoğunun kablosu koptu, temas sorunları falan oldu, sennheiser hala taş gibi duruyor, bu kadar senedir bi kablosudamı kopmaz kulaklığın adamlar nasıl yaptılarsa baya sağlam yapmışlar yani.

    ses kalitesini falan anlamam çok o yüzden yorum yapamayacağım.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    ya ben çok aldım , bu konuyuda görünce yine niyetlendim hemen bi fiyatını araştırdım filan.

    ama abi benim kulağımı inanılmaz ağrıtıyor bu kulakiçi kulaklıklar.

    yani bişi dinlerken ederken değil. kulağımın içinde olması baya baya canımı yakıyor.

    yani kulağım mı alışkın değil buna, başka bişimi hiç bilmiyorum, sonradan alışınıyor mu onuda bilmiyorum. zira ya hep düşüyor ya acısından ben çıkarıyorum.

    son 3-4 senedir sadece kulaklık olarak philips shl1700 kullanıyorum renk renk bir sürü var.

    şimdi her ikisinin db ve frekans aralığına baktım.

    philips shl1700 : 20Hz - 20 000 Hz - 103 dbm

    Sennheiser CX300-II : 19Hz - 21.000 Hz - 113 dbm

    yani sanırım benimkinin ayarında bi kulak için almak istesem :D direk bu ürünmüş :D

    güle güle kullan abi


    http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2011
    Erkek

    Eline sağlık hocam gayet güzel bir açıklama olmuş. Sennheiser'in street II white kullanıyorum bende 3 yıldır hor kullanmamdan dolayı kablolarında aşınma oldu ama bu kadar kalite beklemiyordum.

    Kahve bardağımın içine düştü, su bardağımın içine düştü, şehirler arası çantamda eşyalarımın arasında darbe aldı vs vs. ama hala ilk günki gibi çalışıyor. Bu senin aldığın cihazı düşünemiyorum bile :) Güle güle kullan.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    ben samsung'un stock kulaklığını kullanıyorum. Makinede ön yıkamalı 60 derecede yıkandı hiçbirşey olmadı halen çalışıyor :)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Bende de vardı vaktinde. İki kere bozuldu. İlkinde garanti devam ettiği için anında değişim yaptılar, ikincisinde garanti bitmişti mefta oldu. Alt seviye kulaklar içinde fena değil. 


    while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    mikrofonu var mı?


    goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    Benim de kullandigim ve tavsiye ettigim bir kulakliktir.

    ek: Ipod da kullaniyorum gayet memnununm.

    Mikrofon yok ama mikrofonlu modelleri var

    underzero tarafından 26/Eki/17 12:12 tarihinde düzenlenmiştir

    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek

    benimde kullandığım model bu 6 ayı geride bıraktık 320kbps müziklerde veya spotyf dan dinlerken coşturur

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    @baristbt - Teşekkür ederim hocam. Kulak içine girecek olan başlıkların 3 ayrı size olarak geldiğini de belirteyim. (s, m, l) Yani kulağını rahatsız etmeyen hangisiyse onu takıp kullanabiliyorsun.

    @LynXMaSTeR - Mikrofon yok hocam. Ben de kullanırken çok fazla yokluğunu hissedeceğime eminim ama, kulaklık bulunan modeller 250 TL'den başlıyordu. Belki internet ortamında daha ucuza bulunabilir. Şunu da ekleyeyim, zamanında sanırım Türkiye için METAN garantisi varmış, fakar şu an üzerine BİRCOM şeklinde pressleme yapılmış. Garanti kapsamı konusunda, çok fazla çakma ürün olduğunu söylendi, dikkat edelim.

    Ayrıca Hepsiburadadan da baktım, aldığım fiyata satılıyor.

    http://www.hepsiburada.com/sennheiser-cx-300-ii-precision-siyah-kulakici-kulaklik-502737-p-BD802829

    Yalnız 280 TL olan mikrofonlu modelinde süper indirim var;

    http://www.hepsiburada.com/sennheiser-mm-30i-mikrofonlu-iphone-kulakligi-siyah-p-HBV000005BXKN

    Bu modelin mikrofonunu yakından gördüğüm için söylüyorum, gerçekten ciddiye alınarak tasarlanmış, üretilmiş ve şık duruyor. Hepsiburada epey indirmiş fiyatı, alacak olan kaçırmasın ama yine de orjinalliğini iyice kontrol edin, garantisini iyice kontrol edin. Benden söylemesi.

    Not: MM 30i modelindeki mikrofonda dış ses engelleyici varmış, bilginize. Yani telefon görüşmelerinizde, karşı tarafa rüzgar ve diğer çevresel sesler gitmiyormuş. Sesin gitmeme olayı % kaç bilemem ama güzel.

     

     

    NaZi_ tarafından 26/Eki/17 12:37 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!