Sensörlü Robotlar
-
-
Cok iyi
-
İşte ben buna robot derim bilade :S
Yok merhaba diyen robotmuş yok merdiven çıkan robotmuş koymuşum onlara :D
İşte bu sensörler geliştirilirse adam gibi uyarlanırsa dış dünyaya harbiden cevap veren adam gibi robotlar çıkar ortaya
Edit : hiç bişeye değilde telefonu havaya atıp tutan robot parçacığına bittim :D
-
gavur yapıyo abi :|
-
koordinatları belirtilmiş makinalardan değil
zaten en önemli özelliği koordinatlarını kendi hesaplaması
hangi sektörde kullanılmazki bunlar :|
-
Ne bileyim size kolay geliyor galiba bunlar. İşin içine girmeden bilemiyorsunuz tabi normal aslında, sizede kızmıyorum hani ortalığı karıştırıyormuşum gibi görünmesin. En basit bir robotu sürmek için bile deli programlama yapılıyor. Kaldı ki bir robota merdiven çıkarmak hele hele robot, insan benzeri dengesiz yapılıysa onu dengeleyecek gyro, accelerometrelerle donatıp, denge hesabı gerektiriyor. Kaldı ki yakın bir zamanda kendi kendine dengede duran robot yapılarının itü de yapılmış olduğunu duymuştum.
Programlamayı geçtim eğer yukarıda görülen gibi az özel birşey isterseniz oturup matematiksel modelleri kasmanız gerekiyor. O modelleri bulmak geliştirmek uygulamak seneler alabiliyor. Sonra bu modelleri alıp sapık gibi programa işliyorsunuz satır satır.
Koordinatları önceden tahmin etmek demiş sayın mürid, nedense aklıma direk kalman filtreleri geldi. Fonksiyona birkaç değişkeni atıyorsunuz size gelecek bir andaki tahmini değerini sunuyor. Kısaca sahip oldugu veriye göre bir sonraki andaki hareketini tahmin ediyor. Bu konuda arkadaşımın tez konusu zaten :/ Benimki ise robotlarla ilgili...
Bu videodaki beni etkileyen şey ise tepki süresinin kısalığı oldu. Daha önce görmüş olduğum için izlemedim tekrar aslında. Hele hele görüntüyle obje takibi apayrı bir konu. Hatta apayrı bir dal o kadar diyim. Buda başka bir arkadaşımın tezi :) -
oha o topu nasıl sektirdi öyle :|
-
yolunu sikim biz arabayı zor sürüyoruz adamların yaptığı işe bak
-
telefonu havada yakalamadan önce ellerini yakalamak için hafif oynatmalar yapıyor aynı insan gibi, resmen düşünüyor
o değilde bizim dağlara kurucan bunlardan sağlam bide sliah desteği eklicen yemin ediyom orda kuş uçamaz.Nöbetleri bunlar tutucak gördüğünü indircek bide ısı algılamalı olcak görmeden indirir çalılık arkası vs.
-
oha ya fakedir inş amk bukadar teknoloji iyi değil
-
Bunları silah kullanırken düşünemiyorum; bunlara silah montajlasalar paraya para demezler.