Server Kurulumu Fiyat
-
s.a. muritler bilgi almak istiyorum eger yardımcı olursanız konu yeni server kurmak itiyorum kendim için ama server buyuk bişe olacak yani 100 tb alanı destekleyecek ve gerektiğinde 2 katına cıkarılabilir olacak veri akısı gunluk 10 tb civarında olacak ve bu server turkiyede calısacak fiyat tahmini olarak nekadar olur veya kiralamak mı daha mantıklıdır?
-
file hosting mi aççaksın hocam ?
-
ole birsey biraz daha değişik
-
100tb alanı tek bu sunucuya kurmak intihar olur.En saglamı bir hatta birden fazla nas kullanarak dagınık sunucu yapısı kurman.Mesela Dell'in yada EMC'nin Nas'ları gayet iyidir ve kendi aralarında clusster oluşturabilirler.Bunların önüne application sunucularını koyarsan ve iyi bir load balancer kullanırsan sorun olmaz.Öbür türlü 100tb hem risk hemde tek bir sunucuda çok zor.Buna benzer büyük ölcekli ve genişletilebilir projelerin alt yapısını yaptım o sebepten dolayı 100tb ile başlama hem masraf hemde gereksiz iş yükü.Tam istedigin şeyi ve projeyi detaylandırırsan daha detaylı bilgi verebilirim.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------100tb alanı tek bu sunucuya kurmak intihar olur.En saglamı bir hatta birden fazla nas kullanarak dagınık sunucu yapısı kurman.Mesela Dell'in yada EMC'nin Nas'ları gayet iyidir ve kendi aralarında clusster oluşturabilirler.Bunların önüne application sunucularını koyarsan ve iyi bir load balancer kullanırsan sorun olmaz.Öbür türlü 100tb hem risk hemde tek bir sunucuda çok zor.Buna benzer büyük ölcekli ve genişletilebilir projelerin alt yapısını yaptım o sebepten dolayı 100tb ile başlama hem masraf hemde gereksiz iş yükü.Tam istedigin şeyi ve projeyi detaylandırırsan daha detaylı bilgi verebilirim.
-----------------------------
hoca istanbuldaysan beni bi ara bi datacentera gotur bi gezeyim goreyim hic datacenter gormedim merak ediyorum.sirketteki yavsak it cide it odasina sokmuyodu yaka kartim bile acmiyodu kapisini odanin ukte kaldi icimde :| -
kasmana gerek yok git gride sunucu alıcam ama önce gezmek istiyorum dersin gezersin.Bir espiri yok yan yana kabinler tonlara sunucu var.Ha firewallar loadbalancerlar felan şekilli oluyor onları seviyorum:D
-
hocam kiralamak yerine barındırmaya bak
sana daha ucuza patlar
-
arastırmaya devam ediorum benim kafamdaki plan dosya yoneticisi sayfası olacak yani hotfile gibi peki maliyet ne olur ve gerekli yapılandırma ne olması gerekmektedir yardımcı olurmusunuz biraz daha ayrıntılı
-
Bu bir plan yada detay degil ki.Sadece fikir birden fazla lokasyon olucak mı?Ne kadar insan düşünüyorsun dosya dagıtım kanalları nasıl olucak vs.Şöyle anlatim 25.000euroluk naslar mevcut.Buna scriptler trafigi kaldırıcak network cihazları sunucular ve baglantı ücreti dahil degil.Küçükten başla 1 adet sunucu bir adet soft nas kur.2 adet sunucu eder nas'da raid 6 olur.yani kiralarsan 2 sunucu ortalama 300-400'e gelir ayda.Parca parca genişletirsin.Yada al bir vps başla.bir yerden başlaman lazım
-
amazon s3 servisini kullan, temiz iş.
-
Piyasadaki cloud sistemlerinin kötülügü öncelikle yazılımlarını onların sdklarına göre yazman gerekiyor.Öbürüde sistemsel bazda yetkin yok yazılımı atıyorsun çalıştı çalıştı o kadar.Kendine has özelleştirme çok sınırlı.