Server Kurulumu Fiyat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

hocam kabaca bır fıyat soyluyorum ve abartmıyorum.

pclerı alayım barındırma yapayım dıyosan her pc de 5 tb kapasıte olarak hesapladım her pc en az 2000 tl tutar ve bunu 100 tb ye ulastırmak ıcın 20 pc alman gerekır kı bu sana 40000 tl ye mal olur bak sadece pcler bu fıyat sonra 20 pc ıcın koca bı kabın kıralıcaksın her bır pcye hızlı olmasını ıstıyosan en az 1 tb net baglatman gerekecek buda saana aylık 200 tl ye mal olur sadece 1 pc ıcın ve 20 pc ıcın  aylık 4000 tl ye patlar bunlar ısın sadece donanımsal kısmı sanırım  bır yazılım kurup dosya ıslevsel bısı yaptıracaksın bu ya sıfırdan olacak yada buna benzer bır scrıpt alacaksın buda sana en az 70000-100000 tl arası bır butce ayırman gerekecektır. yazılımı kurdun tmm pclerı aldın sunucuyukurdun  sıte ıslemeye basladı aylık sadece 4000 le donmez bu ıs bu pclerın aylık bakımı olacak yazılımmı susu busu derken en az aylık 5000 tl odersın rahat yanı sımdı sanırsam unuttgum bırsey yok evet kısaca toparlayalım

pcler ıcın 40000 tl

pc barındırma ısı ıcın 5000 tl

yazılım ıcın 90000 tl dıyelım

toplam : 135000 tl rahat 140000 tl yı gozden cıkar sen :D

ve bu pcler 1 tb 7200 rpm hddlere sahıp sısıtem bu sekılde yogun bır sıteye donusursen asırı yawaslar 15000 rpm hddler alman gerekır ısın basında yada sonunda bılemıcem ama pc ıcın 40000 tl demıstıkya 15000 rpm hddlerı taktıgında bu fuyat en az 3 katına cıkacaktır. yada ssd hddlerde var onlar bu kat heesabını 6 kat yapar :) sımdı hocam bu kadar para varmıs sende 1 cı sorum bu varsa gerı getırecegınden bu projenın emınmısın :)

NOT: gel hocam sen bu ısı yapma varsada paran vazgec :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nergal
    Nergal's avatar
    Erkek

Hocam En fazla 10 bin TL ye kendine sistemini serverlarını ve güvenlik duvarını kurarsın internet alt yapısını ve güç kaynagını saglayabilirsen

Artıları sana güzel bir yatırım ve tecrübe olur  bence yatırıma deger.....

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU Başımızda Bir Büyük Bulunsun....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

Nergal bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam En fazla 10 bin TL ye kendine sistemini serverlarını ve güvenlik duvarını kurarsın internet alt yapısını ve güç kaynagını saglayabilirsen

hocam arkadas 100 TB den bahsedıyor emınmısın 10000 tl ye halolacagına  1 TB HDD 100 TL den almıs olsa zaten sadece 10000 HDDler tutar hocam lutfen dogru yonlendırelım murıdlerımızı,

cevaplarımızıda hesap yaparak atalım ve sanırım sen bu ısı evde yap anlamında yazmıssın o mesajı bu paraya evde ımkansız bu ısın sapılması :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nergal
    Nergal's avatar
    Erkek

emnimax bunu yazdı:

Nergal bunu yazdı:

hocam arkadas 100 TB den bahsedıyor emınmısın 10000 tl ye halolacagına  1 TB HDD 100 TL den almıs olsa zaten sadece 10000 HDDler tutar hocam lutfen dogru yonlendırelım murıdlerımızı,

cevaplarımızıda hesap yaparak atalım ve sanırım sen bu ısı evde yap anlamında yazmıssın o mesajı bu paraya evde ımkansız bu ısın sapılması :D

Hocam Dışarıdan Alım yaparsan dedigin fiyatlarda haklısın ama eger network sistemlerinden anlıyorsan IBM ve HP gibi firmalardan çok ucuza alım yapabilirsin Tabi eger partner iseniz.. Evdede yapabilirsiniz güvenligini saglarım serverlarımı kurarım cluster yapısını oluştururum diyorsanız istediginiz yerde sisteminizi kurarsınız..

Ben Yazılım firmasında çalışıyorum ve büyük network sistemleri kurulumu yapıyoruz emin olun işin içine girdiginizde fiyatı artıran tek şey işçilik....ve Teknik bilginiz..

Piyasa fiyatlarına bakarsanız ortalama 100 110 TL civarında 1 TB Harddiskler bayiler bunu %40 ile %50 oranlanında indirimli alıyor bunuda hesaba katmanızı isterim

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU Başımızda Bir Büyük Bulunsun....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

nas serverleri arastırdım 8 slotlusuna 3,500 gibi bi fiyat buldum ama yuksek trafikde hddlerde yanma gerceklesirmi nas kullanıldıgında bilgisi olan arkadaslar bi cevap alayım

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

birisi yapabilecegin en uygun fiyata yapmis

http://hardforum.com/showthread.php?t=1512972

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Erkek

ayhun bunu yazdı:

s.a. muritler bilgi almak istiyorum eger yardımcı olursanız konu yeni server kurmak itiyorum kendim için ama server buyuk bişe olacak yani 100 tb alanı destekleyecek ve gerektiğinde 2 katına cıkarılabilir olacak veri akısı gunluk 10 tb civarında olacak ve bu server turkiyede calısacak fiyat tahmini olarak nekadar olur veya kiralamak mı daha mantıklıdır?

a.s

öyle sunucuyu tr de arama amerika veya kanadada ara. trdeki hat günlük 10 tb veriyle baş edemez. bahsettiğin 100 tb veriyi saklayacak disk yok. cloud yapman lazım. 10-20 sunucu almalısın. sana aylık maliyeti tahminen 10-15 bin $ makine ve hat, 10-15 de yazılım. toplamda 20-30 bin $'a halledebilirsen öp başına koy derim.

Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Ben biliyorum ne sormak istiyorsun

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    badass bunu yazdı:

birisi yapabilecegin en uygun fiyata yapmis

http://hardforum.com/showthread.php?t=1512972

hocam fiyati göremedim ben ?

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

simdi hacı ben ufak bi hesap yaptım 3 tb 8 hdd ile yaklasık 24 tb alan olusturulabiliyor ancak internetten arastırmalarımda yuksek orandaki veri akısı hddlerde yanmalara sebeb olur vs gibi seyler yazıyor bana bu konu ile ilgili bilgi verirsen senvinirim

delimiyim ben?
Toplam Hit: 3941 Toplam Mesaj: 21