Ses Dalgası Üzerinden Yayılan Malware
-
çok troll geldi bana bu olay :D
-
Tnrsk bunu yazdı
sesi yazılıma dönüştürecek bi converter lazım
Bence de öyle. Ses önce ses kartında analogdan dijitale çevrilecek, sonra iş görecek. A/D çevrimleri %100 başarılı olmaz. Çevrim çip içerisindeki bir kondansatörün şarj deşarj süresi ile ilgili. Küçücük bir hata bile yazılımda soruna yol açar ama çok sık tekrar ederse belki hatalar düzeltilebilir.
Ama benim düşüncem işlemciye %100 doğrulukla bile ulaşsa bu sinyaller, işlemci ve işletim sistemi bunu yazılım değil ses dalgası olarak yorumlaması lazım.
-
Korkudan mikrofonu cektim :D
-
cisco firewall'a bu sekilde ses ile exploit yollayip sistem hackleyenler var sizin haberiniz yok mu :((
sakasi bi yana evet ses ile veri aktarimi yapilabilir.
http://www.youtube.com/watch?v=jYOeQ7AmYyk bu videodaki gibi ses sistemi uzerinden veri okuna bilir. burdaki sensor manyetik sensor. bunun yerine gidip siz mikrofon koyabilirsiniz, amaaa bu gelen sinyali isliyip program haline geri cevirecek bir sistem olmasi gerek ki bu da daha onceden bir seyin makinenize bulasmis olmasi demek oluyor.
-
bunun için erken be hocam. bence milleti korkutmak bak biz sizi istediğimiz an dinleyebiliyoruz, ne halt yediğinizi istediğimiz an öğrenebiliriz, demek istemişler. ama erken yani, daha o teknoloji evresine gelemedik.
ses dalgasıyla bilgisayara yazılım bulaştırmak.. bunun için bilgisayarda özel yazılmış bir ses komutu yöneticisi olmalı, bu ses komutu algılayıcı yazılımın içinde c, c+, c++, c#, visualbasic gibi kodlama programları olmalı. aldığı sesi bu programlara aktarıp bir kod dökümanı oluşturmalı. bu kodları otomatik derleyip exe yapıp exeyi kendiliğinden çalıştırmalı.
bilgisayarda böyle özel yazılmış bir ses komutu yöneticisi yoksa bu olay mümkün değil gibi gözüküyor. eğer bu olay gerçekten başarılmışsa böyle bir ses komutu yöneticisi tasarlanmıştır en önce..
-
bu ses sinyallerini fm transmitter ile bütün dünyaya sinyal yayılırsa, küresel çapta saldırı gerçekleşebilir
skynet
-
Ultrasonik frekanslardan bahsediyorlar ya. Neredeyse her yer ultrasonik frekansların kayıpsız iletilebilmesi için çok gürültülü. Ayrıca, her hoparlör ve ses kartı bu frekansları üretemez.
-
Smack-Fu Master, in trainingjump to post
Drakkenmensch wrote:Are devices actually listening to the microphone by default as a source of installable software? That seems like a pretty glaring gap that should be ridiculously easy to fix.
Of course not. The point of the research is that once infected by traditional means, computers connected to internet begin listening for sensitive information transmitted by audio signals from disconnected computers.benim gibi, konu aklında kalan varsa silsin :D -
Internetsiz ortamda data transfer tekniğiymiş. sesle yayılmıyor yani.
saniyede 20 bitten çok daha fazlasını taşımak mümkün öyle, becerememişler =)
-
eğer mıklrofonunuz ve hoparleronuz yoks burda oncelıklı konus mıkrofon
mıkrofon yoksa vırus sıze bulasmaz dıyger bır konu ıse
bu mıkrofonunuz olsa bıle bır ınput ıslemı olması gerkmez mı?
yanı bılgısyarınızda bunu bekleyen bır yazılımında ack olması gerek
ama emınımkı mikropsoft guvenlık guncellemesı adı altında emınım kı bunu herkesın bılgısayarına doseyecektır..
eminım buna