folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sıcaktan Bunaldım. Soğuk Kahve Arayışı İçerisindeyim.

Sıcaktan Bunaldım. Soğuk Kahve Arayışı İçerisindeyim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@nako19 ve @stigma, tarifler için teşekkürler.. uygun bir zamanda deneyeceğim :) buralarda olsaydınız size de ikram ederdim, ölürsek de birlikte ölürdük o derece becerikliyim yani :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walterwhit
    walterwhit's avatar
    Erkek

soğuk kahve hiç denemedim. güzel olabilir. soğuk çayıda denemedim ama onun güzel olmasından şüpheliyim. soğumuş çay gibi iğrenç bir tadı varmış gibi geliyor.

Yok
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    remoev bunu yazdı

soğuk kahve hiç denemedim. güzel olabilir. soğuk çayıda denemedim ama onun güzel olmasından şüpheliyim. soğumuş çay gibi iğrenç bir tadı varmış gibi geliyor.

frappeyi ilk denediğimde sevdim ki kahveden nefret eden biriyim.. soğuk çay nedir bilmiyorum ice tea yi kastediyorsan, öyle iğrenç değil.. senin aklına normal çayı soğtumak geliyorsa evet tadı iğrenç, belki alıştığımız için.. ice tea yi de sevmem ama sevenler çok, gerçi iftarda ice tea içtim, kola dan iyidir.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walterwhit
    walterwhit's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    remoev bunu yazdı

frappeyi ilk denediğimde sevdim ki kahveden nefret eden biriyim.. soğuk çay nedir bilmiyorum ice tea yi kastediyorsan, öyle iğrenç değil.. senin aklına normal çayı soğtumak geliyorsa evet tadı iğrenç, belki alıştığımız için.. ice tea yi de sevmem ama sevenler çok, gerçi iftarda ice tea içtim, kola dan iyidir.. 

frappe ne ? soğuk kahve çeşitlerinden mi ? internetten sipariş verebilir miyiz site varmı ?

Yok
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    remoev bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    remoev bunu yazdı

frappe ne ? soğuk kahve çeşitlerinden mi ? internetten sipariş verebilir miyiz site varmı ?

interneti bilmem hocam, ben yunanistan da içmiştim.. 

http://tahribat.com/Forum-Sicaktan-Bunaldim-Soguk-Kahve-Arayisi-Icerisindeyim-196767/3/#2429438

buz vardı benim kahvede, bir de süt de koyuyorlardı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walterwhit
    walterwhit's avatar
    Erkek

ben türk kahvesini çok severim içerimde genelde kalp carpıntısından ara verdım. çayında kahveninde soğundan hiç denemedim bir gün deniyim

Yok
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı

frapeye ne diyorsunuz?

konuya yazıyordum, sonra ramazan diye yazmayayım dedim ama sen yazmışsın

yunanistanda bir süre eğitim aldım, sınıfa gittiğimizde herkes her sabah kahve içiyordu, yaz günü kahve biraz tuhaf geliyordu biz türk arkadaşlara.. sonra meğer bunlar buzlu kahve içiyorlarmış. O zaman öğrendim böyle bir şeyi. Zaten kahveden nefret eden biriyim..

Ama sabahları iyi oluyordu hem soğuk hem, uykunu açması bakımından.. kaç kişlik sınıfta içmeyen bir bizdik, ondan sonra biz de başladık, eğitim bitene kadar her sabah alıyorduk..  içine buz da koyuyordu hatırladığım kadarıyla bir de süt koyuyordu..

tabi şuan başka bir ülkedeyim, burada da frappe istedim bana başka bir şey getirdiler, meyveli falan.. ülkeden ülkeye değişebilir belki bilmiyorum. varsa bu tarz bir makine falan ben de alayım, ya da tarifini adam akıllı bulursak yaparım.. tek sevdiğim kahve şekli buydu.. hazırlayan kız da güzeldi :) belki ondan sevdik bilemedim :))

yazları çok güzel gidiyor bu. 2 sene kaldım ben de orda, yunanistanın milli içeceği zaten yaz kış kahve, bizdeki çay mantığı ile aynı. ufak bi çırpıcı görevi gören aletleri var, burda aramıştım yoktu, getirmiştim ordan, ama şimdi bi internet sitesi söylemişti arkadaşım, tchibo idi galiba ordan bulmuş çırpıcı diye aratıp.

büyük bi bardağa keyfe göre şeker, bir tatlı kaşığı nescafe koyup çok az soğuk su ile çırp,3-4 tatlı kaşığı olabilir, az gelirse eklenebilir, iyice köpük yapıyo zaten, sonra buz, soğuk su tamamdır. isterseniz süt dondurma vs. de koyabilirsiniz, şahsen böylesi daha güzel oluyor : ) gerçi onlar sade içiyor sabahları, bizimki keyif. hatta makine ile uğraşmak istemezseniz kapaklı bir şeyde malzemeleri karıştır çırp, köpük olduktan sonra su ve buz koy tamamdır. bilek gücü istiyor biraz ama pratik.

frappenin özel kahvesi yok mu?

yok hayır, sıcak kahveyi de soğuk kahveyi de nescafeden yapıyorlar. ama orda metal kutuda da satılıyor nescafe, genelde onu alıyorlar.izmirde bulamadım metal kutu, ama burdaki ile bir fark yok pek. şeker de kalın taneli olursa daha iyi köpürüyor.

bu arada nescafe derken üçü bir aradalar ,toz tek içimliklerden bahsetmiyorum, normal taneli kutu paketlerden olur.

çok ilginç ayrı kahvesi var sanıyordum ben. çırpıcısı olmadan biz güzel yapamayız o halde?

gayet de olur çırpıcısız da, devlet dairelerinde filan zaten manuel yapıyorlar kahvelerini genelde pratik oluyor. kapaklı bir şey bul, çok geniş olmayan ufak dar bir kavanoz işini görür. içine kahve şeker çok az da su koy, kapat kapağı çalkala, güzel köpürüyor öyle de, ondan sonra köpüğü bardağa al, üzerine buz ve su. bu kadar.

@unbalanced afiyet ola : )

Stigma tarafından 16/Tem/14 00:39 tarihinde düzenlenmiştir

allcolorsarebeautiful.net
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

mşxer varmı ewde ? yani mutfak robotu ? http://www.pazarlink.com/FB,1301,13,fantom-major-r-150-elektronik-mutfak-robotu-mutfak-robotu-fantom.jpg şu üstteki sürahi gibi olan yerde MiLKSHAKE yap hocam deli güzel oluyor benden tavsiye tarifte çok kolay biraz dondurma Buz süt. ama neli yapıcaksan ona göre al yarıca çikolatalı yapıcaksan saf çikolata dene nestle gibi çilek istersende çilekli dene. sana kalmış feci güzel oluyor. sıkılırsanda naneli limonatayı dene kahve olarak frappacino yu överler ama ben hiç sewmem onu biraz ağır gelir hemde çay kahvenin soğuğu hiç hoşuma gitmiyor. 

Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Bu nescafe xpress çok hoşuma gidiyor, ama 250 ml'si 3.5 lira çok pahalı. Bunu evde yapmanın bir yolu var mıdır müridler ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Buzlu çikolata göm gitsin efsane

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
Toplam Hit: 5629 Toplam Mesaj: 50