Sigarayı Bırakma Belgeseli
-
Sabah sabah otobüs durağında leş gibi sigara içiyorlar ya yeminle içim kalkıyor ne kadar iğrenç arkadaş ulan bi nefes al bi kendine al amk.
-
konpi bunu yazdı
Sabah sabah otobüs durağında leş gibi sigara içiyorlar ya yeminle içim kalkıyor ne kadar iğrenç arkadaş ulan bi nefes al bi kendine al amk.
Duraklarda içmek yasak diye biliyorum, ben kimse olmasa bile durakta en az 5 metre uzağında içiyorum, uyar adamları.
-
VBDream bunu yazdıkonpi bunu yazdı
Duraklarda içmek yasak diye biliyorum, ben kimse olmasa bile durakta en az 5 metre uzağında içiyorum, uyar adamları.
Yok abi 1 değil 2 değil adım başı herkes içiyor kimi uyaracaksın. Ben de yasaik diye biliyorum.
-
Bunlarla sigara mı bırakılır amk, hele bir adam vardı Allen Carr yöntemi falan diye adamı izledim 1 dk sonra kısa parliamenti tutuşturdum :D
-
Annem uyurken dinlettim bunu kalkıp bi sigara içti yemek yedi bi tane daha içti, çalışmıyor beyler :((((
-
CAgAtAy bunu yazdı
Bunlarla sigara mı bırakılır amk, hele bir adam vardı Allen Carr yöntemi falan diye adamı izledim 1 dk sonra kısa parliamenti tutuşturdum :D
bu da oymuş :F ama merak ettim izleyecem bakalım
-
2nci izleyişte hiçbir etki etmiyor hatta izlerken sıkılıyorsun, öğlen izledim izledikten 2 saat sonra tekrar yaktım. irade 0 hakimiyet 0 ne lanet birşeymiş. anladım artık beni bir odaya kitleyip bağlayacaklar 1 hafta kalacam orada 1 hafta bıraksam gerisi gelecekte olmuyor işte.
-
siz istemedikten sonra allen carr hikaye. Faydalı vidyo ama içinizde bırakma isteği yoksa bi halta yaramaz. 16 mayıs ta sigarayı bırakmamın 12. ayını dolduracağım inş. Nazar değmesin. Başlamayıda düşünmüyorum . Yalnız bir arkadaş demiş 9 ay sonra başladım diye. Hocam zaten 1 daldan birşey olmaz mantığını kavrayamadığın için başlamışsın. Ben 2 sene deneye deneye öğrendim nasıl bırakcağımı neler yapmamam gerektiğini. Ama iyiki bırakmışım. Birde şu kiloları verirsek inş adam olacağız.
Sigara bırakmak harbiden irade ister. İlaçmış, vidyoymuş hepsi hikaye.
Birde ikinci bir önemli nokta. Neden bırakmak istediğinizi çok iyi düşünün. Benim mantığım şuydu. Birisi sizden hergün 7 TL istese ve haraca bağlasa bunu hiçbir şekilde istemezsiniz. Kimsenin esiri olmak istemezsiniz. Bende sigara firmalarının esiri olduğumu düşünmeye başladım. İstesemde İstemesemde o parayı hergün vermek zorunda olduğumu fark ettim. Hayatımı sigaranın yönlendirdiğini düşünmeye başlamıştım. Yani düşünün, yeri geldiğinde dişinizi fırçalamıyorsunuz, kahvaltı yapmıyorsunuz, yanınıza cep telefonunuzu bile almıyorsunuz ancak o sigara paketi olmadan dışarı çıkamıyorsunuz, hergün sabah o sigarayı yakmak zorundasınız. Cebinizde kalan o son para ile yemek mi sigara mı diye sigarayı baskın çıkararak haracınızı gene ödüyorsunuz. "Ben istediğim için içiyorum abi!" laflarıda çok güzel kandırmacadır. İnsan kendini o kadar kolay kandırabiliyor ki....
Son bir not daha. Etrafınızda çok sigara içen adam varsa ki benim etrafımda içmeyen yoktu, kendileri ile aranıza biraz mesafe bırakın. O bir dal ikramını kesinlikle kabul etmeyin.
İlk 2 hafta, ve ilk 1 aylık devrelerden sonra zaten sıkıntı kalmıyor. Arada bir rüyalarınıza girebiliyor (en azından ben rüyada sigara içtiğimi görüyordum).
Unutmayın ananızın karnında sigara ile doğmadınız. Bilmem kaç yaşına kadar sigara içmeden yaşayabildiniz. Kendinize "bunsuz asla yaşanmaz!" yalanlarıyla kandırmaya çalışmayın sırf 2 hafta içmemeye götünüz yemediği için. "Ben istediğim zaman bırakırım abi!" yalanı atıyorsanızda, ya da "Abi şu .... bitsin bırakacağım." "Abi şu ... 'yı yaptıktan sonra bırakacağım" "Hafta sonu geçsin bırakacağım" "Tatil bitsin bırakacağım" "okul bitsin ...".....
O yalanlarla seneler bitiyor abicim. Kendinize ne güzel yalanlar atıyorsunuz.
1 ay bir fırt bile çekmeden yaşayamayacağınızı düşünüyorsanız zaten bırakmaya çalışmayın iradesizin, korkağın tekisinizdir. Haracınızı ödemeye devam edin...
Note: Anti sigaracı biri felan değilim. Bu laflarım sigara içmeyi bırakmak isteyipte bırakamayanadır. 7 yıl bizde sigara kullandık neyin ne olduğunu biliyoruz elbette.
DrKill tarafından 21/Nis/13 05:34 tarihinde düzenlenmiştir -
bıraktımmmmmmmmmmmmmmmmmm eyw mürid gece gece hepsini kırdım attım zippoyuda kaldırdım kıytıya sıcarım sigaraya parama yazık ulan
-
bende 1 yıl oldu bırakalı. çok şükür. öncesinde çok bıraktım başladım ve hangi sebeplerle tekrar başlandığını öğrendim ve şu an bu hataları yapmıyorum. mutluyum huzurluyum sağlıklıyım daha ne olsun :)