Sigarayı Bırakmak
-
yanak bunu yazdı:
-----------------------------
bu postu yazarken sigara içiyorum :(
-----------------------------:(
-
CyberAngel bunu yazdı:
Hoca sigaradan sonrası konusunda haklıısn ama ne demek zararı yok ? Ben 9 ay bıraktım ve ağzıma sürmedim hiç.Ama sonra 1 sigara yaktım ve kaldığım yerden devam ettim.Kimse gerçekten sigarayı bırakamaz.7 sene bırakıp tekrar başlayanlar var.Yani bu illet bir kez bulaştımı kurtulmak çok zor.Alllah belasını versin, mutlu olurum içerim, sıkınıtılı olurum içerim, boşta olurum içerim ben anlamadım ki hangi zamanda sigara tatlı gelmiyor ?
-----------------------------Hocam zararlı değil diye bir cümle kurmadım, zararı kanıtlanmış değil. Dikkat edersen sigara paketlerinin üzerinde "genç yaşta ölüme sebep olaBİLİR", "şunu yapaBİLİR" gibi ifadeler var, "genç yaşta ölüme sebep OLUR." , 'zararlıdır' değil.
Söylediğim şey, yararlı olmadığıydı. Zararlı değil, değil. Sadece ölümle ilişkisi doğrudan kurulamadı.
Onun dışında.. 9 ay uzun bir süre, keşke dayanabilseydin.. Ama bahsettiğim şey bu tam da, mutluluğunda mutsuzluğunda seni yalnız hissettirmeyen bir şey.. İnsan psikolojisi için değerli.
-
ne yapmalıyım sizce :S
-
zamazingo bunu yazdı:
izzmarit bunu yazdı:
Düşünülenin aksine ne sigara ölümcül bir zarara sahip ne de sigarayı bırakan insanlar arkasından çok sağlıklı oluyor..
Sigaranın adamakıllı kanıtlanmış zararlarıyla ilgili bir tek makale yok.. Her şeyi sigaraya atmaksa kolay. Sigaradan ölüm diye bir şeyse sözkonusu değil, belki kastettiğin kalp problemi ya da kanser. Ama sigaradan ölünmüyor..
Sigaraya uzun süredir alışmış bir insan geç yaşta sigarayı bırakırsa ardından gelecek şeyler aşağı yukarı bellidir.. Mutsuz olur.. Bir de sürekli yemek yer ki bu sigaranın kendisinden çok daha ölümcül bir tehlikedir. Ve bunun gibi bir sürü şey.
Baban bu yaşına kadar sigarayla yaşamış, belki senin hiç bilmediğin sorunlarını sigaradan destek alarak aşmış, muhtemelen büyük keyifle içiyor.. İnsanın sevdiği insanların ölümünü düşünmesi korkunç bir şey farkındayım.. Ama tamamen şahsi fikrimle bu durumda karşımdaki insanın da bir beyni olduğunu düşünmeyi ve kimseyi sevdiği şeylerden mahrum bırakmaya hakkım olmadığına inanmayı seçiyorum.
Zararlı mı, elbette fiziksel sağlık açısından yararlı değil. Fakat ölümle ilişkisi doğrusal olarak tespit edilememiş bir şey halen ve zararları da sallantıda. Korkman doğal ama bence dikkat edilmesi gereken şey sigaradan çok eniştelerinin bıraktığı genetik miras ve ölümlerine sebep hastalıklardan korunmanın diğer yolları.. Kimseyi depresyona sokmaya, sinir hastası yapmaya ve özgürlüğünün kısıtlandığını düşündürmeye gerek yok..
-----------------------------bırakmasınmı yani bumudur babama kalsa hep içer ?
-----------------------------Belki biraz katı gelecek ama o yaştaki bir insan kendi sağlığıyla ve istekleriyle ilgili karar verecek yaştadır. Endişelenmek doğal ve gerektiğinde bilgilendirmek de öyle fakat fikrini ve korkunu söyledikten sonra o yaşta, kendini bildiğinden emin olduğun bir insanın kendine yaptıklarına ancak saygı duyulabilir..
Bir de eniştelerinin hastalığı neyse o konuyla ilgili düzenli tetkik yaptırmalısınız.. Bu sigaradan çok çok önemli..
-
crafty bunu yazdı:
hocam bir ilaç var adını hatırlayamadım şimdi annemde babamda o ilaçla bıraktılar. 160 tl civarında bir ilaç. her gün kullanıyorsun. sigarayı direk kesmiyorsun. 10. ile 14. günler arasında sigarayı komple kesmeni istiyor ki o zamana kadar zaten sigara günde 2-3 taneye fln düşüyor. sonrasında da ilacı almaya devam ediyorsun. shampix miydi neydi adı da eczaneye gidip fayzırın (phizer die yazılıyor olması lazım) shampix ilacı dersen bilirler. annem de babamda 3 aydır içmiyorlar. 2 çeşidi var sen ilk dozu alacaksın eğer bırakamazsa onun daha ağırı olan ikinci dozu var...
-----------------------------dediğin ilaç sanırım bu: ZYBAN
bu ilaçtan 8 tane içtim (günde 2 tane) bi daha sigara içemedim..sigara diyince midem bulanıyodu..ama kullanmadan önce mutlaka bi doktora başvurulmalı ben başvurmamıştım tırstım devam etmedim ilacı almaya zaten 8 tane yetti..o yüzden ilaç olayına girmek isteyenler sağlam adım atsınlar..
http://www.ilacrehberi.com/cgi-bin/vademecum.asp
-
izzmarit bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
Hoca sigaradan sonrası konusunda haklıısn ama ne demek zararı yok ? Ben 9 ay bıraktım ve ağzıma sürmedim hiç.Ama sonra 1 sigara yaktım ve kaldığım yerden devam ettim.Kimse gerçekten sigarayı bırakamaz.7 sene bırakıp tekrar başlayanlar var.Yani bu illet bir kez bulaştımı kurtulmak çok zor.Alllah belasını versin, mutlu olurum içerim, sıkınıtılı olurum içerim, boşta olurum içerim ben anlamadım ki hangi zamanda sigara tatlı gelmiyor ?
-----------------------------Hocam zararlı değil diye bir cümle kurmadım, zararı kanıtlanmış değil. Dikkat edersen sigara paketlerinin üzerinde "genç yaşta ölüme sebep olaBİLİR", "şunu yapaBİLİR" gibi ifadeler var, "genç yaşta ölüme sebep OLUR." , 'zararlıdır' değil.
Söylediğim şey, yararlı olmadığıydı. Zararlı değil, değil. Sadece ölümle ilişkisi doğrudan kurulamadı.
Onun dışında.. 9 ay uzun bir süre, keşke dayanabilseydin.. Ama bahsettiğim şey bu tam da, mutluluğunda mutsuzluğunda seni yalnız hissettirmeyen bir şey.. İnsan psikolojisi için değerli.
-----------------------------Hoca o kişiden kişiye değişir ama.Haklsıın çoğu zaman keyifleniyorum içerken.Ama bazende nefret ediyorum.Bırakmak için çabalıyorum ama olmuyor.Demek ki bu beni bazen mutsuz edebiliyor.(Askerde de 4 ay hiç içmemiştim)
Sigarayı bırakmak için işe yarıyan yöntemler..
Sigaranın en kalitesisizini iiçmeye başladım.Export yani kaçak sigara kullanmaya başladım.Çok kötüydü ama içiyordum.Kültablasını boşaltmadım hiç.Sigaralar o kadar doldu ki, ardık tablanın üstünde durmuyordu.Buda feci bir koku yapııyor beni rahatsız ediyordu.
Aç karnına bol kalitesiz sigara içtim.Tok karnına da içtim.Yani sigarayı resmen arttırdım.
Asıl olay coca cola da oldu.Kola içemeye başladım ki günde 2.5 litreyi bitiriyordum.
ikinci yöntem yine etkili.. (Bir anda bırakmak)
Anında sigarayı bıraktım.Full paketi kırıp atmak çok etkili oluyor.
Aşırı derecede kola içmeye ve yemek yemeye başladım.Ağzı sürekli meşgul etmek gerekiyor.
Naneli şeker işe yarar.Küçük diline nane tatı göndermek sigara içme isteğini azaldır.
Eve kapanmak etkildiir.Uyumak dışarı çıkmamak.
Son olarak piyasa da sigarayı bırakmak için satılan ürünler bence işe yaramıyro.Önemli olan kafada bitirmek.Sonra vucutla savaşıyorsun.Vucut yemek ister gibi sigara istiyor.Nefes darlığı, boğulma gibi rahatsız edici durumlar olabiliyor.Ama bunların geçeceğini düşünmek işe yarar.Ve geçiyor..
Sonra ne mi oluyor.Aylar yıllar geçsede bir gün o illeti bir kez daha kullanıyorsun ve kaldığın yerden devam ediyorsun..
sigarayı bırakmak sinir yaparmı ?
Aşırı derecede sinir yapabilir.O an geldiğinde evdeyse sigara olmadığını bildiğin çekmeceleri dahi açarsın.Dışardaysan deli gibi sigara ararsın.O an'ı atlatabilirsen sigaraya 1 gol daha atmış olursun.Atlatamassan geçmiş olsun...
-
iki gündür 5 sigara içmişim.. peder 5 sigara az zarar görmüş oldu.. paket almadın mı içilmiyor.. çay içsin onun yerine.. yürüsün muhabbet etsin.. tayyeap amcam gibi ceviz, fındık fıstık yesin..
içmiyorum lan dedin mi içmiyosun :D
edit: ama zorlanmıyorum desem yalan olur :| baban için bu daha zor olacak, emin olabilin :|..
-
izzmarit bunu yazdı:
zamazingo bunu yazdı:
izzmarit bunu yazdı:
Düşünülenin aksine ne sigara ölümcül bir zarara sahip ne de sigarayı bırakan insanlar arkasından çok sağlıklı oluyor..
Sigaranın adamakıllı kanıtlanmış zararlarıyla ilgili bir tek makale yok.. Her şeyi sigaraya atmaksa kolay. Sigaradan ölüm diye bir şeyse sözkonusu değil, belki kastettiğin kalp problemi ya da kanser. Ama sigaradan ölünmüyor..
Sigaraya uzun süredir alışmış bir insan geç yaşta sigarayı bırakırsa ardından gelecek şeyler aşağı yukarı bellidir.. Mutsuz olur.. Bir de sürekli yemek yer ki bu sigaranın kendisinden çok daha ölümcül bir tehlikedir. Ve bunun gibi bir sürü şey.
Baban bu yaşına kadar sigarayla yaşamış, belki senin hiç bilmediğin sorunlarını sigaradan destek alarak aşmış, muhtemelen büyük keyifle içiyor.. İnsanın sevdiği insanların ölümünü düşünmesi korkunç bir şey farkındayım.. Ama tamamen şahsi fikrimle bu durumda karşımdaki insanın da bir beyni olduğunu düşünmeyi ve kimseyi sevdiği şeylerden mahrum bırakmaya hakkım olmadığına inanmayı seçiyorum.
Zararlı mı, elbette fiziksel sağlık açısından yararlı değil. Fakat ölümle ilişkisi doğrusal olarak tespit edilememiş bir şey halen ve zararları da sallantıda. Korkman doğal ama bence dikkat edilmesi gereken şey sigaradan çok eniştelerinin bıraktığı genetik miras ve ölümlerine sebep hastalıklardan korunmanın diğer yolları.. Kimseyi depresyona sokmaya, sinir hastası yapmaya ve özgürlüğünün kısıtlandığını düşündürmeye gerek yok..
-----------------------------bırakmasınmı yani bumudur babama kalsa hep içer ?
-----------------------------Belki biraz katı gelecek ama o yaştaki bir insan kendi sağlığıyla ve istekleriyle ilgili karar verecek yaştadır. Endişelenmek doğal ve gerektiğinde bilgilendirmek de öyle fakat fikrini ve korkunu söyledikten sonra o yaşta, kendini bildiğinden emin olduğun bir insanın kendine yaptıklarına ancak saygı duyulabilir..
Bir de eniştelerinin hastalığı neyse o konuyla ilgili düzenli tetkik yaptırmalısınız.. Bu sigaradan çok çok önemli..
-----------------------------Şükürler olsun bi rahatsızlığı yok sağlına dikkat eder ne bılım yogurt sür felan cok içer malum giresun karadeniz köyde kalırlar yılın 8 9 ayı
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------Daha yeni kardiyoloji komitesinden çıktık. Demekki bizim hacettepenin kardiyolojicileri bu işten anlamıyorlar.
-
diamonique bunu yazdı:
Daha yeni kardiyoloji komitesinden çıktık. Demekki bizim hacettepenin kardiyolojicileri bu işten anlamıyorlar.
-----------------------------Hocalarınızdan bir sürü sigara içen tanıyorum. Bununla beraber konuyla ilgili yüksek olasılıklı çıkarımlarda bulunan makaleler gönderirsen seve seve okurum.
Bir de bildiğim kadarıyla sizde komite denen şey dönem branşlarının hepsinden oluyor.. kardiyoloji komitesi diye bir şey yok ki.