folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Sigortanın Asgari Ücret Üzerinden Yatırılması Meselesi

Sigortanın Asgari Ücret Üzerinden Yatırılması Meselesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

Hiç bir cacık olmaz eğer firma mal değilse örnek bende xxx firmasında adamlar imza atıyor fazla. Mesai kabul etti diye senin kide o mesala hafta sonu mesajı hafta içi mesai cart curt la maaşın o kadar oluyor istediğin yere et sonuç olarak adamların elinde senin ıslak imzan var. Kabul etmisligin var başka bir firma örnek vereyim adamı işten çıkardılar adam firmaya dava açtı elindeki kağıtları sundu iş yeri sonuç hüsran adam kendi imza atıyor ve her şartı kabul ediyor zorla kimse imza attırmiyor şartlar hariç yani kısacası hiç birsey olmaz sen ekmene bak geleceğin ne olacağı belli değil bu amina kodumu yasaları güncel olmadığı sürece yani işin özü g. Giren şemsiyi zorla açtırma sen zararlı çıkarsın. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı

Hiç bir cacık olmaz eğer firma mal değilse örnek bende xxx firmasında adamlar imza atıyor fazla. Mesai kabul etti diye senin kide o mesala hafta sonu mesajı hafta içi mesai cart curt la maaşın o kadar oluyor istediğin yere et sonuç olarak adamların elinde senin ıslak imzan var. Kabul etmisligin var başka bir firma örnek vereyim adamı işten çıkardılar adam firmaya dava açtı elindeki kağıtları sundu iş yeri sonuç hüsran adam kendi imza atıyor ve her şartı kabul ediyor zorla kimse imza attırmiyor şartlar hariç yani kısacası hiç birsey olmaz sen ekmene bak geleceğin ne olacağı belli değil bu amina kodumu yasaları güncel olmadığı sürece yani işin özü g. Giren şemsiyi zorla açtırma sen zararlı çıkarsın. 

asi_mali bunu yazdı

Benim çalıştığım fabrikaya gelmişlerdi ama patron 2-3 gün önceden biliyordu.Her işçiye müfettiş sorduğunda ne söyleyecekleri ezberlettirilmişti.Ben müfettişle ilgilenmiştim insan kaynakları yardımcısı olarak.o kadar çok yalan atmıştıkki müfettiş beni patrona şikayet etmişti,senin bu eleman çok yanar döner diye.Ama patronun kirli çamaşırlarını gizlemek için g.tümüzü yırttığımızdan o da müfettişe gülerek ceap vermişti.zengin her türlü işini halleder olan işçiye olur.BURASI TÜRKİYE

İşin gelir vergisi boyutundan yaklaşalım ? Benim elime 5000 lira geçiyor , firma asgari ücret gösterip gelir vergisini düşük yatırıyor falan gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı

Türkiyede çoğu firmanın yapmış olduğu katakullilerden birisi... 4000-5000 lira maaş alsanız bile firma Sigorta Primlerinizi asgari ücret üzerinden yatırıyor.

Maaş bankaya asgari ücret olarak yatıyor.Asgari ücret üzerinde kalan maaşınızın ilgili bölümü elden ödeniyor. Burada işyeri hem devlette az para ödüyor hem çalışanın geleceğini çalıyor... 

Bunu yapan firmaya karşı ne yapabiliriz ? İşin hukuksal boyutu dışında , tekerlerine çomak sokma açısından da konuya katkıda bulunabilirsiniz. İnsanların alınterini gasp edenlere tahammülüm yok....

Hocam iyi güzel ama yılın sonuna doğru yada yarısından sonra üst gelir vergisine geçip maaşın büyük kısmını devlete kaptırıyorsun :/

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo

Bi çaresi olmalı. İşsiz kalma korkusuyla, her şeye eyvallah çekiyoruz. 

Memleketin heryerin de bu sorun var. Kamera ile makbuzun videosunu çekip, İsimsiz olarak Cimer e atsak mesela..

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    italyan bunu yazdı

Türkiyede çoğu firmanın yapmış olduğu katakullilerden birisi... 4000-5000 lira maaş alsanız bile firma Sigorta Primlerinizi asgari ücret üzerinden yatırıyor.

Maaş bankaya asgari ücret olarak yatıyor.Asgari ücret üzerinde kalan maaşınızın ilgili bölümü elden ödeniyor. Burada işyeri hem devlette az para ödüyor hem çalışanın geleceğini çalıyor... 

Bunu yapan firmaya karşı ne yapabiliriz ? İşin hukuksal boyutu dışında , tekerlerine çomak sokma açısından da konuya katkıda bulunabilirsiniz. İnsanların alınterini gasp edenlere tahammülüm yok....

Hocam iyi güzel ama yılın sonuna doğru yada yarısından sonra üst gelir vergisine geçip maaşın büyük kısmını devlete kaptırıyorsun :/

Net maaş olarak konuşulmuşsa, gelirvergisi için ilgili oran artsa bile bu işverene girecek. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı
    Memento_mori bunu yazdı

Bu iş ile SGK ilgilenir, ceza yazar, şirketin sgk indirmini durdurur, kanıtlanmasıyla birlikte gerçek değer ile arada ki fark bulunur ve geçmişe yönelik düzeltme yapılabilir diye biliyorum.

Böyle bir olay varsa firmadan emekli olan şahısların geriye dönük aldıkları maaşları kanıtlayabilmeleri durumunda (!?) emekli maaşlarında artış gözlenebilir mi ? Eğer durum buysa şikayet edecek , şahit olacak insan bulma meselesi kolaylaşır. 

Fakat bu insanların senelerdir sessiz kalmış olması sıkıntı.Niye bu zamana kadar sustunuz diye sormazlar mı ?

Bazı itirazlar da belirli süreler var diye biliyorum, bu konu için geçerlimidir çok emin değilim. Emekli maaşı hesaplaması biraz karışık tümünün aritmetik ortalaması değil de baştan ortadan sondan vs. gibi hesap yönetim var,

Yani kurumdan sonra bu iş kişsel davalık olur uzar gider ama mutlaka sonuçlanır.

Bu konu da çalışanların da payı var, maaş yüksek olsun sgk standart talebi yapan çalışanlar, sonra da böyle bir düzen çıktı.Yani bütün işletmeler çalışana 4000 vereceğine tam yatırmak zorundayım senin maaşın 3500 dese bu konu da kabullenilir gider.Ama çalışan da yüksek maaşı tercih ediyor.

Biraz fazla çalışanı olan işletmelerin işine geliyor sigortayı tam yatırmak, nasıl olsa resmi olarak bunu gösterebiliyor.

Küçük işletmelerin işi çok zor, dolayısıyla bu yöntemlere başvurmaktan başka çare kalmıyor.

boş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı
    frekaze bunu yazdı

asi_mali bunu yazdı

Benim çalıştığım fabrikaya gelmişlerdi ama patron 2-3 gün önceden biliyordu.Her işçiye müfettiş sorduğunda ne söyleyecekleri ezberlettirilmişti.Ben müfettişle ilgilenmiştim insan kaynakları yardımcısı olarak.o kadar çok yalan atmıştıkki müfettiş beni patrona şikayet etmişti,senin bu eleman çok yanar döner diye.Ama patronun kirli çamaşırlarını gizlemek için g.tümüzü yırttığımızdan o da müfettişe gülerek ceap vermişti.zengin her türlü işini halleder olan işçiye olur.BURASI TÜRKİYE

İşin gelir vergisi boyutundan yaklaşalım ? Benim elime 5000 lira geçiyor , firma asgari ücret gösterip gelir vergisini düşük yatırıyor falan gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

İşte önemli olan kısım burada başlıyor maaş bodronda mesailere bakman lazım kesinti çart çurt detaylı bir bodro olması lazım. Misal BEn daha önce çalıştığım yerden örnek vereyim maaş 4 bin küsür geliyor her ay ama bodroda baktığıdma 2900 net maaşım gözüküyor ve geri kalan çart çurt mesaileri hafta sonu mesai hafta içi mesai (fazla mesai) resmi tatil mesai vs bunları ekliyor yani sağlam bir muhasebe varsa herşeyin kılıfını buluyor. He şikayet etsem ne geçecek elime hiç birşey çünkü sözleşmede bir madde var iş veren çalışma saatini istediği şekilde değiştire bilir diye bir madde koydu kısacası hocam Türkiye şartlarında böyle yurt dışında olsa ne olur bilmiyorum ama burada çalıştığıum saat kadar en 12-15 saat arası Almanyada (arkadaşım var oranın vatadandaşı oldu) çalışmak yasakmış yakalanırsa kan alırlar diyor hem benden hem iş verenden (ben onun yalancısıyım)doğruluğu varmı bilmiyorum.

Bana göre bu söz tam türkiye için çalışma standartları şartları avrupa standartı isterler ama işçiyi afrikalı köle gibi sömürürler 

He benim istediğim herkes hakkını veren bir işveren olsa ama yok amına kodumu ülkesinde doğru düzgün bana denk gelmedi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

İşveren olarak söylüyorum, şükür ki maaşı düşük gösterme vs gibi huylarım yok, herkesin hakkı neyse veriyoruz..

Sgk adamı siker, istediğin kadar büyük ol. Yeter ki işçi peşini bırakmasın. Müfettişler geldiğinde deseydi işçiler aslında olay bu önceden haber vermişler , bize böyle böyle söyleyeceksiniz dediler. O raporlar çok kişiyi got altina atardı.

Eski çalıştığım yerde başımıza gelen tecrübe ettiğimiz olaylar. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

Asgari ücretin SSK pirimi ne kadar...?

Yada

5000 TL maaş alan birinin SSK pirimi ne kadar...?

Yani işveren sonuçta gerçek maaş üzerinden yatırmış olsa ne kadar yük binecek merak ettim

:) mutluyum, huzurluyum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

konu nereye evrilecek diye bekliyorum ama herkesin farklı farklı şikayetleri var bu konuda gördüğüm kadarıyla.

size aşağıda vereceğim numara ile bu sorunlarınızın hepsini çözeceğim. şikayeti olanlar arasın oradan gelecek cevaba göre tekrar konuşalım.

170

Toplam Hit: 4721 Toplam Mesaj: 34
iş güç sigorta primi sömürü düzeni emek