"Şirinlerin Atası Bulundu!!!"
-
a.q bunun uzaylı olması olasılığı varsa eğer bizim türkiyede bi köyde (yerini hatırlayamadım) bunlarımı taşladılar a.q. nasıl göreceksinde taşlayacaksınsın bunları :p
-
Yok abi ğer bilinmiyen, emsalsiz falan br yaşam formu olsa o nu öle bodozlama parmaklarlamı tutarlar!
Antik çanak çömlek için bile eldiven giyiyorlar, bi maşa gib özel dalgalar kullanıyorlar....Metre ayrı bi olay zaten..
Çakma bu.. :)
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Shamanist bunu yazdı:
-----------------------------
Totemlerden bir tanesi,nerede ve nasıl kullanıldığı hakkında pek bilgim yok fakat tahtadan veya bir tür madenden yapılabileceğini düşünebiliriz.Woodoo tarzı bir büyü içinde kullanılıyor olabilir.
-----------------------------Totem iyi güzelde adamlar niye bu kadar küçük totem yapsınlar bit kadar böyle bir totem olabileceğini zannetmiyorum. Totem bence daha keskin hatları olan ve insanın yaradılışında etki eden ya da hayatının büyük çoğunluğunda onu etkileyen ve ruhsal yönden hitap eden şeylerden yola çıkılarak yapılır. Cenin olmadığını bildiğimiz ama ufak bir cenini andıran bu şeyi eski insanlar nerde görüpte totemini yapmış olabilirler?
Totem?ufak tefek,kocaman fark etmez sembolik herşey olabilir.kızılderililerin o totemleri sence görülüp yapılası birşey mi?kuzey avrupa barbarlarının afedersin b*ktan yapılma fırınlanmış şişman annesi var biblo şeklinde 3-5 cm , b*ktan anne görülmüş birşey mi?Bu da onlardan biri bronz bir heykel,yada b*ktan ne fark eder...Totem sınıfındadır.Etkilenmeleri için görmeleri de gerekmez.Put perestler tanrılarını görmüşlermiydi ki yapıp ona tapsınlar.Amaç göremedikleri inançları maddeye geçirmektir.İyi şans,kötü şans,bereker bolluk olayı... -
roma donemindede boyle ufak totemimsi seylerin oldugunu dusunursek bununda totem olma olasılıgı yuksektir.
-
DkN_JaN bunu yazdı:
roma donemindede boyle ufak totemimsi seylerin oldugunu dusunursek bununda totem olma olasılıgı yuksektir.
Roma da tanrı anlayışı,hemen hemen mitolojideki yunan tanrıları gibiydi.Sadece isimleri değiştirilmiştir.Totemler ilkel topluluklara has.ilkel olacağından,uydurma elle yapılmış safsata da olabilir, tahtadan veya bronzdan yapılmış bir totem de olabilir.Hatlara bakarsanız ince işçiliğin ürünü olduğu kesmelerden ve oluklardan anlaşılabilir -
Sanat tarihi dersinde buna benzer eserler ile hiç karşılaşmadım..Roma dönemi eserlerinden değil tabikide..Totem olmak içinse çookk küçük..
Bilemiyorum...
-
Shamanist bunu yazdı:
DkN_JaN bunu yazdı:
Roma da tanrı anlayışı,hemen hemen mitolojideki yunan tanrıları gibiydi.Sadece isimleri değiştirilmiştir.Totemler ilkel topluluklara has.ilkel olacağından,uydurma elle yapılmış safsata da olabilir, tahtadan veya bronzdan yapılmış bir totem de olabilir.Hatlara bakarsanız ince işçiliğin ürünü olduğu kesmelerden ve oluklardan anlaşılabilir
-----------------------------hacım ben tarihciyim (: roma genel din yapısından bahsetmedim ben. roma donemine ait kazılarda boyle ufak totemler bulunmustur. buda buyuk olasılıkla roma doneminden kalmadır. bronz veya herhangi bir madenden yapıldıgını varsayarak daha eski olabilecegini sanmıyorum.
-
@DkN_JaN yalnış anlamışım.ksra bakma
Bu resimde o boyutlardaki diğer tanrılardan bir tanesi."Bereket Tanrısı"
http://img522.imageshack.us/img522/5201/250tn9.jpg bu boyutlarda yüzlerce şey var.uzaylı yada başka olağan üstü safsatalardan biri değil.Dönemin insan zihnine ait safsatalar.....Yada sanat eserleri... -
mına koyim adam marmaristen bi anahtarlık almış hepinize yutturuyo:)
sizde yok uzaylı yok falan filan,
bildiğin anahtarlık işte ne şeşırıyonuz...
-
anamm cok seker ne degısık sey bu bole nan bu ne cenın ne yaratık ne uzaylı hiçbirsey degıl !
arkadas nerden bulduysa :) soylesın bende bı zıyaret edım bakım daha degısık seyler varmı yere dusen uzay mekigi falan ? bulunurmu acaba hı??
cenin degil cunku ! cenin kemık yapısı daha olusmamıs tır kıkırdak bıle degıldır su gıbı bıseydır dayanmaz yanı okadar zaman duramaz o sekılde :))) allah ıyılıgınızı versın sızın