Şirinler"İn Özeti, İlgi Çekici. Güzel Bir Noktaya Değinmiş.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
BAAL bunu yazdı:
ontedi bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Yani benim yazdıklarım ile senin düşüncelerine hakaret ettigimi nerden çıkardıgın konusunda çocuklugundan kalma bazı sorunlarının ileriki yaslarda dısa vurmu olarak kendini gösterdigi konusnda derin kuskularım var.Peyo bilmedigmiz bir tarihte bir felsefemi geleiştirdi daha sonra bunu siyasal alana aktarıp buyuk bir tarihi olayamı imza attıda,sen onun dusuncelerini benimseyip benim burda kimseya dogrudan yada dolaylı hakaret etmedigim halde bu alınganlıgı gösteriyorsun hayret
kaldi ki senin bu yazdıkların dogrudan ve dolaylı olarak bir çok halkaret içregine sahip bir cok kelime ve cumle mevcutken nasıl olurda böylesi bir ironi altında bana hakaret edemessin vari cumleler kuruyorsun buda ikinci bir guluncluk kimseye ve hiçkimeseye ne dusundukalrı nede kişilkerine hakaret edilmemiştir bu kadarda alıngan olmayan be kardeşim
birde senin dusuncelerin senin gibi insalarda mevcut gibi bir cumle kurmussun bunu biraz daha açda dogru bir yanıt veriyim.yanılmıyorsam bu yazdıklarında bana cevap hakkı doguyor.
-----------------------------Soru işaret sayıma bakınca bir de cevaplara bakınca çözümsüz kaldığımız aşikar. Aynı durumu sen yaşama diye soruna derman olayım. Karakterindeki milliyetçiliği tasvirde eksik kalırım dersem al takke ver külah hesabı bozuşmayız umarım.
İçinde bulunduğun olgunun heyecanıyla yaşayan birçok genci gördüğümde, içinde bulduğu duyguları karakterize etmekte eksik kalıp, bu eksikliği tamamlamak için "kendisine göre karşı marjinalleri" aşağılama diğer tabir ile samanlıkta iğne arama yoluna başvuruyorlar.
Cümlem biraz kapalı oldu, merak etme hakaret etmedin sizlerin felsefenize. Konudaki tasvirinin bir benzeri 3-4 gün önce duygularına payidar olabilecek bir kişiden duymuştum. Gargameli'de öven mesajlarını görünce, üçüncü bir alternatifi sunmadığın için sana diyeceğim "öv bakalım vahşi kapitalizmi".
-----------------------------komik adamsın ontedi,bu kadar alıngan olma biraz rahat ol yanlıs anlasmalara yol acar yoksa bu alınganlık
Bak eger şirinler baslı basına mesajlarla dolu bir çizgi film diyorsan Gargamel kapitalist degildir çünkü ne parası nede yiyecek bir dilim ekmegi vardır aç gezer paso ve gargamel şirinlerden altın yapmak istedigi kadar onları yemekte ister yani mesaj tam anlamıyla gargamel=kapitalizm olamaz
birde,şirinler bu kadar ince mesaj veren bir çizgi filmse gözluklu sirininde trocki olması muhtemel degilmidir cunku mesaj kızıl takke ve sakala kadar indirgenmişse gözlukle,trockinin ilişkisi yadsınamaz bir gercektir ama çizgi filmde gözluklu sirin umursanmayan kimsenin kaale almadıgı bir karelterdir.simdi burdan peyonun stalinci olması sonucu cıkması cok buyuk bir ihtimal cunku trockiyi öldurdente stalindi.Simdi içinde Türklerinde oldugu milyonlarca insanın katili olan sitalini alttan alta öven birinin yarattıgı çizgi film mesajı ne kadar dogru.
-----------------------------Madem o kadar Türkleri öldürmüş, peki o kamalı haçlı Türkler'in ne işi varmış orada? Yoksa isyan öncesi bulanık hava oluşturmak için mi varlar? Unutma ki emperyalizm dünyada var olmadan önce kapitalizm vardı, anlam çıkarırsın umarım. Emperyalizm için salt koşul aç gezmesi, bir dilim ekmeği olması şart değil. Kendi düzenini yaratmak için dini (bugün yapılanlar gibi), ırkçı milliyetçiliği (geçmişte olduğu gibi) kullanır. Troçki gibi bir insanı orada çıkarmana asıl ben şaşırdım, Şirinler'deki karakter ölmedi dikkat ettiysen.
-----------------------------insanlar pembe hayaller kurarlar ve kendi hayallerine kendileri inanırlar sonra bu hayal pereslerden biri lider olur ve ütopya olan bir konuda herkes onun peşinden koşarak insanın özüne ters olan bir sistemi var etmek ve o sistemde yaşamak için çırpınıp dururlar sonra aklı başında birileri karşılarına çıkar ne halt işliyosunuz bırakın bu boş işleri der ama ne yazıkki aklı başında olan inasan onların gözünde faşişst olur ... hayat işte bu ne garip
not : baal nickli arkadaş yazım şeklin volatile ye çok benziyor tanıyormusun -
peki hocam o kadar şirin nerden türedi çilek tarlalarını ortak kullandıkları gibi şirineyidemi ortak kullandılar yoksa bunlar gay mi :/
-
Tabii bu konuya ırkçı faşistler ve dinci yobazlardan böyle bir bakış açısı beklenir. Konuyu kişisel tatminkar duygularınıza göre şekillendirmek çok yanlış olur. Zaman Gazetesi de bir zamanlar Şirinler hakkında atıp tuttu. Daha ne istiyorsunuz işte herşey paylaşımdan ibaret. Ama bunu ters olarak anlayabilen sapkın insanları gördükçe çocuklarımızın geleceğinden
şüphe duymaktayım. Bakış açınız sizi ilgilendirir, ben de sizlere sizin gibi davranırsam hiçbir yol katedemeyiz. Siz böyle düşünüyorsunuz, o zaman çocuklarınız da böyle düşünsün, en iyisi kendi düşüncelerinizi bir düşünün derim. Bence konuyu yokuşa sürmeyin, ben de sizlerin değerlerinizden başlayarak hakarete başlarsam sizleşirim.
-
ontedi birader enter basmıyo mu senin klavye de?
ziktin forumun ebesini :))
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------ontedi birader enter basmıyo mu senin klavye de?
ziktin forumun ebesini :))
-----------------------------Dostum opera kullanıyorum ama yazdıkça alan genişliyor. Arada bir enter tuşuna basıyorum ama ayar tutturamadım.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Tabii bu konuya ırkçı faşistler ve dinci yobazlardan böyle bir bakış açısı beklenir. Konuyu kişisel tatminkar duygularınıza göre şekillendirmek çok yanlış olur. Zaman Gazetesi de bir zamanlar Şirinler hakkında atıp tuttu.
Daha ne istiyorsunuz işte herşey paylaşımdan ibaret. Ama bunu ters olarak anlayabilen sapkın insanları gördükçe çocuklarımızın geleceğinden
şüphe duymaktayım. Bakış açınız sizi ilgilendirir, ben de sizlere sizin gibi davranırsam hiçbir yol katedemeyiz.
Siz böyle düşünüyorsunuz, o zaman çocuklarınız da böyle düşünsün, en iyisi kendi düşüncelerinizi bir düşünün derim.
Bence konuyu yokuşa sürmeyin, ben de sizlerin değerlerinizden başlayarak hakarete başlarsam sizleşirim.
-----------------------------işte bu hayatta sewdiğim iki ağız wardır biri rapçilerin 'hey lanet olası noluo gangstamısın free yazdım'
ikincisi 'Bkz:ontedi nin ilk cümlesi'
acıkcası şirinlerden sonra tomu kapitalist devlete jerry ide ezilen işçi sınıfına benzetenleri gordukce cocuklarımızın geleceğinden şüpe duymaya daha bi şiddetle
baslıorm..
ayrıca exca :D hocam bi numarasın!
-
en son ABD de yasaklanmıştı bu çizgi filmi daha yeni farketmişler maksadını :) yada onlarında başka emelleri vardır
-
yani beleşçilik diyoruz biz bunaa 3 kuruşa 5 köfte yok ölee çalışacaksınn bi yerlere geleceksinn
çalışanlarr mal o samann tembellik yapanda çalışanda aynı kefede olmasss ...
-
ExcaliburTBT bunu yazdı:
Peki bu $irinler nasıl ürediler bunların gay olduğuna dair yazılar var. O zmn sosyalistler gay mi oluo :| mesela esat turatmı$(lordvader89) hakkındada $üphelerimis var bizim :P bunada açıklama getirelim :B
arkadaşım neden geyik yapıorsunhem bi müride lakap neden takıorsun...
seni şikayet ediyorum destek@tahribat.com a
-
sosyalizmide beleşçilikle eşdeğer gördünüzya size kişisel tepkilerimi sunmak isterdim fakat sanal alemdeyiz gerçekleri anlatmak o kadar kolay olmuo size sadece küba hakkında bi konu açacağım böylece hiç bi hır dan anlamayan arkadaşlar biraz dünya tarihi örensin