folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Şişen Bataryayı Nasıl İmha Edicem

Şişen Bataryayı Nasıl İmha Edicem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

merhaba hocalar çalıştığım mağazada bi tabletin bataryası şişmiş garanti dışı kalmış adam tableti aldı bataryası bizde kaldı ben bu bataryayı ne yapacağım ? atsam sıcaktan dürtsem bişile indirmek için kesin patlayacak. şimdi çöpede atmak istemiyorum yangın çıkarıcaz. bunu nasıl imha edicem acaba

Süreç:

önce eczaneye gittim onlar bilmedikleri için sağlık ocağına yönlendirdiler sağlık ocağına gittim onlar çevre sağlığa gönderdiler çevre sağlık belediyeye gönderdi belediye çevre korumaya yönlendirdi. çevre korumada işi bilmiyordu fakat biz size bi arkadaş gönderelim o baksın dedi.

not: bu gittiğim kurumlar birde üst kurumlarını bağlı oldukları yerleri arayak bilgi aldılar birde :)

bu arada tapı aradım durumla ilgili bataryayı bi kutuya koyun bize kargolayın dedi bende normal kutumu yoksa özel bir kutu varmı kargoda dedim yok yok normal sarın gönderin bişi olmaz dediler. yok böyle birşey ya

sonuç bulunduğum ilin çevre koruma müdürlüğü tarafından gönderilen atık yönetim ekibi gelip teslim aldılar ürünü fakat batarya küçük diyede bunun için mi aradınız bakışı vardı yüzlerinde :)

furkiak tarafından 04/Eki/16 14:28 tarihinde düzenlenmiştir

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

şu sitede tuzlu-suda bekletin, sonra çöpe atın demişler: http://www.rckolik.com/bozulan-lipo-piller-nasil-imha-edilmeli-t4796.0.html

sanırım aynı tür pilden (lityum-polimer / lipo). patlama riski varmış, aman dikkat.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProSky
    ProSky's avatar
    Erkek

betona göm hocam :)))

Üzüldüğümde zevk alanların hepsine mutluluklarım girsin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

3 eczane 1 sağlık ocağı gezdim teslim etmek için kimsenin götü yemiyor il sağlık bilmemlerini bekliyoruz bakalım

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

şu sitede tuzlu-suda bekletin, sonra çöpe atın demişler: http://www.rckolik.com/bozulan-lipo-piller-nasil-imha-edilmeli-t4796.0.html

sanırım aynı tür pilden (lityum-polimer / lipo). patlama riski varmış, aman dikkat.

Öyle bir ortam yokki hocam mağazada

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Pil geri dönüşüm kutusu bul oraya at gitsin.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Erkek

bende de var birtane bildiğin gebelik süreci yaşıyor hergün biraz daha şişiyor.. bende senin gibi düşünüp çevreye zarar verir endişesiyle atamıyorum:/

Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

tam 1 yıldır batarya biriktiriyorum. şişmişleri. geri dönüşüme vermek için. koca uşakta bir tane atık pil kutusu göremedim amk

arkadaş da hayvan gibi şişmiş ne o öyle doğuracak gi,bi :|

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

batarya mı yoksa yastık mı o :D

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

Pil geri dönüşüm kutusu bul oraya at gitsin.

Hocam var varda 3 aydır belediye uğramıyor atıcam patlayacak mağaza AVM ne varsa yanacak sonra suçlu biz olucaz. Çarşıdakine atayım diye düşündüm yanıyor resmen hava yine patlayacak sonra niye yetkililere haber vermediniz diyecekler

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

tam 1 yıldır batarya biriktiriyorum. şişmişleri. geri dönüşüme vermek için. koca uşakta bir tane atık pil kutusu göremedim amk

arkadaş da hayvan gibi şişmiş ne o öyle doğuracak gi,bi :|

Tap diye birşey kurmuşlar hocam onların formunu doldurunca 15 gün içinde geliyorlar mış tek resmi kurummuş sözde fakat böyle aşırı şişmiş taş gibi bataryaları acil olarak nasıl vericem merak ediyorum

Toplam Hit: 5665 Toplam Mesaj: 34
batarya