Şişen Bataryayı Nasıl İmha Edicem
-
merhaba hocalar çalıştığım mağazada bi tabletin bataryası şişmiş garanti dışı kalmış adam tableti aldı bataryası bizde kaldı ben bu bataryayı ne yapacağım ? atsam sıcaktan dürtsem bişile indirmek için kesin patlayacak. şimdi çöpede atmak istemiyorum yangın çıkarıcaz. bunu nasıl imha edicem acaba
Süreç:
önce eczaneye gittim onlar bilmedikleri için sağlık ocağına yönlendirdiler sağlık ocağına gittim onlar çevre sağlığa gönderdiler çevre sağlık belediyeye gönderdi belediye çevre korumaya yönlendirdi. çevre korumada işi bilmiyordu fakat biz size bi arkadaş gönderelim o baksın dedi.
not: bu gittiğim kurumlar birde üst kurumlarını bağlı oldukları yerleri arayak bilgi aldılar birde :)
bu arada tapı aradım durumla ilgili bataryayı bi kutuya koyun bize kargolayın dedi bende normal kutumu yoksa özel bir kutu varmı kargoda dedim yok yok normal sarın gönderin bişi olmaz dediler. yok böyle birşey ya
sonuç bulunduğum ilin çevre koruma müdürlüğü tarafından gönderilen atık yönetim ekibi gelip teslim aldılar ürünü fakat batarya küçük diyede bunun için mi aradınız bakışı vardı yüzlerinde :)
-
şu sitede tuzlu-suda bekletin, sonra çöpe atın demişler: http://www.rckolik.com/bozulan-lipo-piller-nasil-imha-edilmeli-t4796.0.html
sanırım aynı tür pilden (lityum-polimer / lipo). patlama riski varmış, aman dikkat.
-
betona göm hocam :)))
-
3 eczane 1 sağlık ocağı gezdim teslim etmek için kimsenin götü yemiyor il sağlık bilmemlerini bekliyoruz bakalım
-
RockZs bunu yazdı
şu sitede tuzlu-suda bekletin, sonra çöpe atın demişler: http://www.rckolik.com/bozulan-lipo-piller-nasil-imha-edilmeli-t4796.0.html
sanırım aynı tür pilden (lityum-polimer / lipo). patlama riski varmış, aman dikkat.
Öyle bir ortam yokki hocam mağazada
-
Pil geri dönüşüm kutusu bul oraya at gitsin.
-
bende de var birtane bildiğin gebelik süreci yaşıyor hergün biraz daha şişiyor.. bende senin gibi düşünüp çevreye zarar verir endişesiyle atamıyorum:/
-
tam 1 yıldır batarya biriktiriyorum. şişmişleri. geri dönüşüme vermek için. koca uşakta bir tane atık pil kutusu göremedim amk
arkadaş da hayvan gibi şişmiş ne o öyle doğuracak gi,bi :|
-
-
siberturq bunu yazdı
Pil geri dönüşüm kutusu bul oraya at gitsin.
Hocam var varda 3 aydır belediye uğramıyor atıcam patlayacak mağaza AVM ne varsa yanacak sonra suçlu biz olucaz. Çarşıdakine atayım diye düşündüm yanıyor resmen hava yine patlayacak sonra niye yetkililere haber vermediniz diyecekler
-
joe_black bunu yazdı
tam 1 yıldır batarya biriktiriyorum. şişmişleri. geri dönüşüme vermek için. koca uşakta bir tane atık pil kutusu göremedim amk
arkadaş da hayvan gibi şişmiş ne o öyle doğuracak gi,bi :|
Tap diye birşey kurmuşlar hocam onların formunu doldurunca 15 gün içinde geliyorlar mış tek resmi kurummuş sözde fakat böyle aşırı şişmiş taş gibi bataryaları acil olarak nasıl vericem merak ediyorum