folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder SİZ Mİ EVRENİN İÇİNDESİNİZ YOKSA EVREN Mİ SİZİN İÇİNİZDE?



SİZ Mİ EVRENİN İÇİNDESİNİZ YOKSA EVREN Mİ SİZİN İÇİNİZDE?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orientboy
    orientboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek
    Her insan hayatı boyunca beyninin içinde yaşar ve hiçbir şekilde beyninin dışına çıkamaz. Gördüğümüz her görüntüye, duyduğumuz her sese, dokunduğumuz her cisme, tattığımız her lezzete dair algılar, elektrik sinyallerinin beynimizde oluşturduğu hislerdir. Biz ne tattığımız bir meyvenin, ne duyduğumuz bir sesin ne de gördüğümüz bir görüntünün beynimizin dışındaki aslına asla ulaşamayız. Hayatımız boyunca, bu asılların beynimizde oluşan algılarını seyrederiz.

    Örneğin, uçakla bir ülkeden bir diğerine giden, okyanuslar geçen bir insan aslında beyninde oluşan görüntüler arasında seyahat eder. Havalanının görüntüsü, gürültüsü, uçak saatlerinin anonsu, uçağın motorunun sesi, uçağın havalanırken insanda oluşturduğu his, bulutlar, aşağıda kalan şehir görüntüsü, okyanus, uzaklık hissi, uçak koltuğunun döşemesinin verdiği his... Bunların tamamı beyindeki küçücük algı merkezlerinde algılanır.

    Televizyonda akşam haberlerini izlerken size televizyonun kaç metre uzağınızda olduğu sorulsa, muhtemelen birkaç metre dersiniz. Fakat doğru cevap bu değildir. Çünkü televizyon "birkaç metre" ileride değil, içinizde, beyninizdeki algı merkezinizdedir. Sizin gördüğünüz dışınızdaki televizyon değil, beyninizdeki görme merkezinizde oluşturulan televizyon görüntüsüdür. Dışarıdan, ışık yoluyla gelen mesaj, hücreleriniz tarafından elektrik sinyaline dönüştürülür ve beyninize giden bu elektrik sinyali bir görüntü olarak algılanır.
    Şu bilimsel bir gerçektir ki, herkes kafatasının içinde beynine yerleştirilmiş küçücük bir odada yaşar aslında. Hiçbir insan, ne yaparsa yapsın kafatasının içindeki bu odadan dışarı asla çıkamaz. Beyninde gördüklerinin asıllarına asla ulaşamaz.
    Maddenin aslına asla ulaşamayız. Biz ancak beynimizde gördüklerimizi yaşarız

    Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra Suresi, 36)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuPa_KiZi
    KuPa_KiZi's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2003
    Dişi
    bence her ikiside doğru.yaşadığımız evrenin adı makroevren içimizdeki evrende mikroevrendir

    Yalan Diyen Yalan Olsun Yüzü Gülmesin..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inshadow_
    inshadow_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2003
    Erkek
    sen doğru diye bilirsin hatta bunlar bilmende ispatlanmış olabilir belki bizim etrafında hiç birşey yoktur...belki boşluktayızdır ama bu sinyalleri beynimize gönderen bir verici olması gerikir ki biz bu sinyalleri ondan alalım..
    eğer bir verici varsa her birimize tek tek veya yeri geldiğinde genel olarak sinyal verir ...bu da o bize hangi sinyalleri yollarsa ona göre algılarız yani onun kontrölü altında olmuş oluruz ..aslında bu düşünce kadere ne kadar aykırı onu biraz düşünmem gerek...öyle yada böyle bu ALLAH'ın var olduğuna delildir....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inshadow_
    inshadow_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2003
    Erkek
    bide bu dediklerin insanın aklına gerçek gerçek midir sorusunu getiriyor..yani gerçek nedir...bence gördüğümüz herşey gerçektir ve biz gerçeği algılarız çünki bu dünyadaki sınavımızın gerçek olması gerekirki ALLAH bizi işlediğimiz gerçek günahlardan yargılasın .....yani yine konu bilimsel olarak dediğlde manevi inançlarla çözülüyor ALLAH inanmayan biri bu çözümü düşünmez ....ama önemli olan kendimizin düşüncelerimizle var olduğumuzu bilmektir.


    he bide sen bu benim gerçek dediğim gerçeğe ALLAH tarafından hazırlanmış bir sahtelik diyebilirsin ama buna imkan yoktur ALLAH neden bizim olduğumuz ortamı farklı algılamamızı istesinki .....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orientboy
    orientboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek
    inshadow_ dostum sen beni yanlış anladın sanırım bu konuyu açmaktaki amacım kesinlikle ateist bir fikri savunmak için değildir . Bilakis madde bir algı olduğuna göre de, Allah tarafından sürekli olarak yaratıldığı açıktır. Allah, tüm maddesel evreni hayal ve vehim mertebesinde yaratmıştır. Tek mutlak varlık O'dur, başka her şey ise O'nun tarafından yaratılmakta olan gölge varlıklardır.


    Bu gerçeğin delillerinin anlatılması, maddeyi kendilerine ilah edinen materyalistleri büyük bir panik ve telaşa düşürmektedir. Bunun alametleri materyalist çevrelerin bizim çalışmalarımıza karşı gösterdikleri şiddetli tepkilerde açıkça görülmektedir. Biz materyalistlerin tüm bu tepkilerini doğal karşılıyoruz. Çünkü sadece maddeye inanarak Allah'ı inkar eden bu kişiler, inandıkları şeyin bir hayal olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, çok büyük bir yıkım yaşamaktadırlar.

    Materyalistler "madde tek mutlak varlıktır ve Allah yoktur" demektedirler. Biz ise "tek mutlak varlık Allah'tır, madde ise O'nun yarattığı bir algıdan ibarettir" demekteyiz. Maddesel varlıklar birer algı olduklarına göre, hiçbir güçleri yoktur. Tüm güç, maddeyi her an yaratmakta olan Allah'a aittir. İslam'ın temeli olan "La İlahe İllallah" yani "Allah'tan başka ilah yoktur" hükmünün asıl manası da budur. Allah'tan başka ilah yoktur ve aslında Allah'tan başka hiç bir şey yoktur. Yalnızca Allah ve O'nun tecellileri vardır. Görünen her şey, O'nun tecellisidir
    saygılar...

    Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme; çünkü kulak, göz ve kalb, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra Suresi, 36)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inshadow_
    inshadow_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2003
    Erkek
    ben senin bunu anlatmanla asla ateist olduğunu düşünmedim zaten ALLAH inancın olduğu belli .....merak etme yazdıklarınla yanlış anlaşılacağını sanmıyorum..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek
    Biz maddeleri zihnimizde mi yaratıyoruz şimdi?
    Güldürme beni.

    Aristo öleli çok oldu arkadaş.
    Bırakın bu yüzeysel mantıkları lütfen ya.


    Eğer maddeler zihnimizde oluşuyorsa;

    Gel çıkalım bakalım işlek bi caddenin ortasına da
    Arabaları zihninde yok et. -ki sana çarpmasınlar-

    Veya yediğin yemekten hiç doyma.

    Nasılsa sen maddeleri istediğin zaman zihninde canlandırıp, istediğin zaman soyutlayabiliyorsun.
    Nasılsa sen böyle bir yeteneğe sahipsin.

    Sen evrenin içindesin! senin kendi zihninde oluşan evren hayal ürünüdür.

    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bavkir
    bavkir's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2003
    Erkek
    NowalgiN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Biz maddeleri zihnimizde mi yaratıyoruz şimdi?
    Güldürme beni.

    Aristo öleli çok oldu arkadaş.
    Bırakın bu yüzeysel mantıkları lütfen ya.


    Eğer maddeler zihnimizde oluşuyorsa;

    Gel çıkalım bakalım işlek bi caddenin ortasına da
    Arabaları zihninde yok et. -ki sana çarpmasınlar-

    Veya yediğin yemekten hiç doyma.

    Nasılsa sen maddeleri istediğin zaman zihninde canlandırıp, istediğin zaman soyutlayabiliyorsun.
    Nasılsa sen böyle bir yeteneğe sahipsin.

    Sen evrenin içindesin! senin kendi zihninde oluşan evren hayal ürünüdür.
    -----------------------------

    Kimse sihninde yaratilani kendisinin yarattigini iddia etmiyor. Maddeten evrenin icinde olabiliriz de olmayabiliriz de. ama bizim etkilesimde bulundugumuz evren beynimizin icinde olusan "imaginary" evrendir. yani bizim hissetmemiz ne varoldugunu ne de varolmadigini gosterebilir. Hersey gercekte olabilir de olmayabilirde. Ama hayalimizde olmasi kontrolumuzde olmasini gerektirmez. Sadece bizim cok buyuk bir evren yerine cok kucuk bir ekranla cevrili oldugumuzu gosteririr.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    babalo
    babalo's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2003
    Erkek
    bız evrenın ıcındeyızsuan bıle evrende bussuru olayoluyo bız delıgıbıbısey goremıyoruz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabasan78
    karabasan78's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek
    evren sandığımız elektroniksel bir görünütü bu günkü tabiriyle sanal ortam aslında bu yer kafamızın içinde...Allah öyle büyük bir programcıki bizim beyinlerimize önceden her türlü şeyi yazmış...aslında biz evrende değil evren bizim beynimizde...bir düşünün acaba rüya ortamında neler oluyor acaba rüyalar gerçekmi yoksa şu andaki gerçeklik mi gerçek acaba hangisi gerçek yoksa rüyamı bunu ayır edebilmek hakikaten zor ama madde anlayışını benimsemeyen filozofik düşüncedeki insalar aslında bu gerçekliği savunur yani aslında evren kafamızın içinde buda insan beyninin içinde saklı yani bir insan beyni gelişince düşünün neler yapabildiğini bunlar boşuna değil tabiki....

    &&Zafere Çiçekli yollardan gidilmez...!!!&&
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyTwo
    HolyTwo's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ekim/2003
    Erkek
    En son gördüğün rüyanı bir düşün. rüyanın içindeki biri sana o anda 'hey dostum bu bir rüye ve sen yatağındasın sabah olup uyanınca herşeyin hayal olduğunu göreceksin' dese kim inanır, o derece gerçek yaşarız rüyamızdaki olayları. Ya şimdi biri bize gelip yaşadığımız herşyin bir rüyadan ibaret olduğunu bize söylese ona da inanmayabiliriz . ama ya gerçekten yaşadığımız bu dünya da bir rüya ise ?





    bu sitede daha açıklayıcı bilgi var isteyen bakablir
    www. maddeninardindakisir.com
Toplam Hit: 4305 Toplam Mesaj: 20