Son Zamanlardaki Et Dönerci Çılgınlığı
-
250 Franchise 250 Kurulum = 500K çok para.
- 250.000 TL (KDV DAHİL) Franchising bedeli alıyoruz
- İnşaat ve kurulum için ortalama 200.000 TL – 250.000 TL bütçe ile Express konsept açabilme imkanı sağlıyoruz
-
zeybekustasi bunu yazdı
250 Franchise 250 Kurulum = 500K çok para.
- 250.000 TL (KDV DAHİL) Franchising bedeli alıyoruz
- İnşaat ve kurulum için ortalama 200.000 TL – 250.000 TL bütçe ile Express konsept açabilme imkanı sağlıyoruz
O rakama kendi adına dönerci çok rahat açılır ama adam isim yapmış durumda tüm Türkiye'de. Ankara ve Antalya'da artık bayi başvurusu almıyorlarmış zira yeter artık diyorlar.
-
geçenlerde bir video vardı bu dönercilerin gramaj hilesi gibi dakikalar önce kesip yağda bekletiyorlar buda gramaj fazlasına sebep oluyor diye yani içeriğin çok azı et geri kalan erimiş yağ gibi. Çok etçi metçi dönerci olmadığım için yüzeysel biliyorum.
-
mkyb bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
250 Franchise 250 Kurulum = 500K çok para.
- 250.000 TL (KDV DAHİL) Franchising bedeli alıyoruz
- İnşaat ve kurulum için ortalama 200.000 TL – 250.000 TL bütçe ile Express konsept açabilme imkanı sağlıyoruz
O rakama kendi adına dönerci çok rahat açılır ama adam isim yapmış durumda tüm Türkiye'de. Ankara ve Antalya'da artık bayi başvurusu almıyorlarmış zira yeter artık diyorlar.
Malatya da da adım başı dönerci var burada yemez , yaprak döner var bu adamın dediğini yıllardır yapıyor zaten :) heralde batı da çok bilindik ben ilk defa konuda gördüm böyle bir isim
-
ben ilk defa bu konuda duyuyorum bu firmayı. bursa'da neyim denk gelmedim.
-
Martech bunu yazdı
Aksaray - dönerci sadık usta
Maltape - dönerci Ali usta
Bu işin sonudur.)
Kusura bakma ama senin damak tadın daha gelişmemiş, çünkü gelişmiş olsa tutupta tüp ateşinde pişen dönere bu işin sonu demezdin, ayrıca etçiler bilir, dönerin yanında aynı tabakta pilav ve patates olmaz, onları istersen ayrı söylersin veya pilav üstü döner söylersin, domates söğüş söylersin, soğan söylersin, döner ile birlikte yiyebileceğin ve masada mutalaka olması gereken şey, hardaldır.
Yorumum bu kadardır, seven arkadaşlara afiyet olsun. -
İşte bak sorun burda .
Adam şu döner firması iyi diyor .
Bi gittim yemin ederim dönerin arkasına pürmüz sokmuş bak hayatımda öyle alev almış et görmedim .
Şunu bilir şunu söylerim . Bi yer çok büyük ve seri iş yapıyor sa hile kaçınılmaz olur. Para her şeyin önüne geçer .
-
DevilKingtr bunu yazdısamaccc bunu yazdıDevilKingtr bunu yazdı
Aşırı şekilde kavram yağı var , yağdan döner yenmiyo neden asitli içecek satmadıklarını biliyo musunuz ?
neden ?
Gazlı içecek ile yenildiğinde et ağızda köpürüyor ve eriyor hocam denermisiniz lütfen.
İlginçmiş.
Gaz'lı ve Asitli olan içecekle bu durum gayet açıklanabilir gibi duruyor.
Gaz'lı olmasından dolayı; basınç altında eklenen sıvı içerisindeki eriyik gazlar, düşük atmosfer basınçlı ortama geçince serbest kalıp köpürüyordur muhtemelen. Eriyor olması ise, Et de yekpare değil yani löp et değil benim bildiğim ; yaprak şeklinde kesilip Döner'e(şiş'e) takılıyor , ardından yukarıdan-aşağıya dikine bıçak yada makineyle kesiliyor. Bu haliyle Lifli durumunu koruyamıyor diye tahmin ediyorum.
Ama dediğin gibi, muhtemelen vardır başka şeyler de. Neden aynı fikirdeyim seninle ve @TagExt ile,; market'ten aldığım beklemiş-soğuk zincirle gelen Et ile kendi kestiğim dinlendirdiğim büyükbaş hayvan Et'i arasında, tat damak zevki açısından çok büyük fark var.
Bir de et, Yağlı yenir arkadaş. ŞiloMikron https://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eilomikron tabi makina yağıyla değil ^^D aklıma Recep ivedik 5 geldi de.
Ama yanında yada önünde kesinlikle, Soğan ve Yeşillik olacak arkadaş. öteki türlü zehirleme dedikleri şey gerçekleşiyor, sanırım. Böbreklere ve Karaciğere zararı oluyor sanırım. Fazla çalışıyorlar. Vücut için zararlı atık ürünler oluşuyor; üre, bilirubin vb.
Nerede okudum hatırlamıyorum, benim bildiğim bu Soğan'da büyük miktarda (S) kükürt var. Bu kükürt de aminoasit zincirlerinin 3 boyutlu işlevsel yapı kazanabilmesi için gerekli.
Ee ,yeşilliklerden de enzimler aktivitesi için gerekli olan diğer koFaktör (yardımcı etken) ve düzenleyici Minerallerin alınması gerekli sanırım.
Tabi bu basitlikte değildir de, eyyorlamam bu kadar.
^^P` sekmentasyon yönünde ince dilimlenmiş Eti, mermer üzerinde ağırlık ile dövüp, dumansız alevsiz mangalda biber patlıcan soğanla pişireceksin .. ulan gece gece.
-0-
Bu arada ayak bileğin nasıl oldu? bi'de bayramlar haricinde arkadaşlarınla ortak olarak hayvan kestirdiğin oluyordu, hâlen devam edebiliyor musun?
-
döner konusunda neredeyse hiç bir yerin çocukluğumdaki tadı yok sebebi ise muhtemelen hayvanların dolaşmıyor önüne konan kuru samanı yiyor olması, yine etin gramaj olayında eti pahalıya yiyen bir ülke olduğumuz işin belçika da Almanya da Türk dönerciler buranın en az 2 katı et kullanıyor ve daha düşük yağ.
bir kaç geçek var
yaprak döner kullanan yerler yağı bol koyuyor oda damakta bir arkadaş bahsetmiş soğuk asitli içecek ile yağ karışınca damağınızda o yağ donuyor donunca kötü bir tat bırakıyor
kıyma döner yapan yerlerde ise yağ oranı daha düşük fakat maliyeti kısmak için soya karıştırdıklarından lezzet kötü oluyor
nereden baksan ayrı problem
not 500k bunlara sakın kaptırmayın o paraya sıfırdan dükkan açar personelin bir yıllık maaşını da ödersiniz
PanxeR tarafından 16/Eyl/19 01:21 tarihinde düzenlenmiştir -
nereodi bunu yazdımkyb bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
250 Franchise 250 Kurulum = 500K çok para.
- 250.000 TL (KDV DAHİL) Franchising bedeli alıyoruz
- İnşaat ve kurulum için ortalama 200.000 TL – 250.000 TL bütçe ile Express konsept açabilme imkanı sağlıyoruz
O rakama kendi adına dönerci çok rahat açılır ama adam isim yapmış durumda tüm Türkiye'de. Ankara ve Antalya'da artık bayi başvurusu almıyorlarmış zira yeter artık diyorlar.
Malatya da da adım başı dönerci var burada yemez , yaprak döner var bu adamın dediğini yıllardır yapıyor zaten :) heralde batı da çok bilindik ben ilk defa konuda gördüm böyle bir isim
Anadolu öyle. Büyükşehirlerde dışarıda yemek hem pahalı hemde lezzetsiz. Ayak üstü fastfood tarzı bir şey yiyip kalkayım desen döner zaten ilk çare.