Sony Vs Logitech
-
2 ürün arasinda kaldım
Sony DAV-DZ330 5+1 Ev Sinema Sistemi 1000W 561,90 TL
VS
Logitech Z-5500 505W 5+1 Dijital Speaker 505W 650,38 TL

linklerine ulaşmak için
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=256&productid=bd7017
sony 1000w ve dvd player i ile beraber geliyor bildiğiniz tam anlamıyla ev sinema sistemi
logitech ise mükemmel bass ı ile geliyor bu sistem zaten efsane
fakat gelecek için yatırım yapacak olsaydınız , yada işin aşmışları için sorayım hangisi daha uygun bir ürün
fiyat olarak pek te fark yok ama ses kalitesi 2 si için de kalite oldugunun farkındayım
bu arada sony nin bass ı 165w logitech ise 188 bin watt oldugu halde logitech daha güçlü gibi ?
bi yorumları alayım
MOD: BU KONULARI GENELE AÇMAKTAN VAGEÇİN ARTIK
-
burayı da alayım
-
Nasıl almış bilmiyorum ama logitech THX sertifikalı. direk onu alırım zaten dvd izlemiom mkv var :D bluray olsa hadi neyse ( çokmu yüzsüzlük ediyorum )
Hem sony tv üretmeyide braktı fabrikayı satmıştı ismini başkası kullanıyo. speakerlarındada pek bi fark olcağını sanmam.
-
çok anlamam ama bana da logitech daha ii gibime geliyor.
-
ben olsam sony i alırdım
1000 w abi sonuçta :D
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
ben olsam sony i alırdım
-----------------------------rpmr mi ne öyle 1000w diyo, sallıyo yani :/
sesi belli yerden sonra teneke gibi çıkmasında.
abi sen THX nedir onu bi araştır adamlar boru değil. Bu sertifika varsa gözüm kapalı alırım. Ama hala nasıl almış o sertifikayı kafam karışık :/
-
KarasuZanu bunu yazdı:
ExcellencE bunu yazdı:
ben olsam sony i alırdım
-----------------------------rpmr mi ne öyle 1000w diyo, sallıyo yani :/
sesi belli yerden sonra teneke gibi çıkmasında.
abi sen THX nedir onu bi araştır adamlar boru değil. Bu sertifika varsa gözüm kapalı alırım. Ama hala nasıl almış o sertifikayı kafam karışık :/
-----------------------------Ben biraz baktım iki ürünün de özelliklerine , z-5500 de Toplam Harmonik Gürültü (THD) oranı %10 civarlarında iken , Sony'de %1 civarında. Sesi ne kadar etkilediğini bilmiyorum ama Logitech'in de Woofer ı Sony'ninkine göre daha yüksek güçte çalışabiliyor.
Ayrıca z-5500 deki frekans aralığı da gayet iyi 33 Hz e kadar inebiliyor (tabi etkin olduğu aralıkları daha iyi anlamak için spektrumlarına bakmak lazım)
Sony 'nin uydu hoparlörleri z5500 e göre daha güçlü. THD si de daha düşük olduğu için bence Sony 'yi seçebilirsin ama arkadaşın da dediği gibi THX nedir ne değildir ben de tam bilmiyorum...
Kısacası bence ikisinden birini al işte çok fark etmez..
-
bass isteğim doğrultusunda logitech i seçecegim gibi görünüyor + olarak optik ses alabileceğim bir ses kartı alıcam
logitech in 505 w sinde ses i sonuna kadar açmak g.t ister diyorlar ki bir çok kişi yarıdan bile çıkmıyormuş
busebeple 1000w nin fazla geleceğini düşünüyorum aradaki fark 495w gibi uçurum oldugu halde ses kalitesinden endişe etmek istemiyorum
tabiki bu sistemler le flac dinlenir sadece
-
o watt değerleri gerçek değil hocam ona bakma boşu boşuna :)
HI-FI'yi bilmediği için insanlar 500 watt 1000 watt gibi uçuk değerlerden bahsediyolar.
normalde o değerler büyük bir diskoyu inleticek değerlerdirki,
Sony al sonuçta HI-FI kolonları iyi olmasada kolon üreticisidir.
Ama Logitech'in HI-FI klassmanında hiç bir şeyi yok.
-
Ya PanxeR bu sistemler tamam güzel sistemler de HiFi kategorisine girse bile en alt sıralarda yer alır diye düşünüyorum. Benim de bildiğim yok birşey bu konuda ama geçenlerde bazı araştırmalar yaptım, sadece ses amfileri bile binlerce dolar tutan sistemler var.. Tabi bunların bazı özellikleri var. Amfilerin sınıfı, kabloların iletkenliği ve dış ortamdaki sinyallerden yalıtkanlıkları... Hoparlörlerin farklı ses aralıklarına verdiği farklı cevaplar var.. Dinlediğin odanın mimarisi de çok önemli. Akustik konusu hakkında yazılmış birçok kitap var ve çok detaylı bir konu aslında. Bunun fiziği var, mimarisi var ,elektroniği var, duyumu var... Neyse kısaca bilgin olsun istedim... Ayrıca Google'a HiFi yazarsan türkçe bir sürü kaynak bulabilirsin sanırım. Ama bence çok güzel z5500. Ben olsam ben de z5500 ü alırdım..
-
tabiki sony