folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Sony Xperia Z Suya Girince Ekranın Sapıtması Normal Midir ?

Sony Xperia Z Suya Girince Ekranın Sapıtması Normal Midir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı
    Citizen bunu yazdı
    JackDaniels bunu yazdı

Gereksiz bir özellik sırf su geçiyormiyor diye alacak birisini tanımıyorum.

Bi üst yoruma bak.Ayrıca bi öküz parası verdiğin telefonun üstüne çay içerken çay falan devirip o verdiğin para içine oturursa o zaman ararsın o özelliği.

o kadar para verdiğin telefonun üstüne çay dökebielecek kadar öküzsen alma bro

İşte o olay öyle değil.Sakınılan göze çöp batar misali.Benim verdiğim olay sadece örnek.Cebinden telefonu çıkarıcam diye yerdeki su birikintisinin içine telefonu basket atan babam var benim. :)

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

diğer konudada dedim güzel bi özellik ama benim için tercih sebebi değil başkası sırf bunun için alırmı alır ama tüm telefonlarda standart hale gelmesi lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

çin malı telefonlar var 150-200 dolar arasında fiyata sahipler. su geçirmez özelliği var ve xperia z deki gibi kulaklık girişi, usb girişi vs koruma kaplı değil. 

adamlar kulaklık girişine bile koruma eklemişler her seferinde aç kapa falan.

olur da kapak koparsa yada kapalı zannedersen sudan uzak tutman gerekiyor :)

ekranı full hd falan diyorlar yapılan testleri inceledim hala iphone 5 ve lumia 920 nin ekranından iyi değil.

kamerası bilmem kaç mp diyorlar yine lumia 920 nin 8 mp lik kamerasından iyi değil :) 

bir çok test var youtube da oturun izleyin merak ediyorsanız.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Bugün İzmir Optimum'da inceledim telefonu. Bir adet gelmiş Xperia Z. Temel olarak telefon gerçekten çok hafif onu söyleybilirim. El yapısı küçük olanlar içinde gerçekten güzel olmuş. Şahsen sıkıntı yaşamadım ben. 

Ayrıca telefonun dizaynı oldukça başarılı ve de beyaz modeli cuk oturmuş. Siyah model iç bayıcı olsada idare eder bir yapıda idi. 

Menü geçişleri ve tarayıcı etkinlikleri oldukça iyi. Satmina mode ve Exmor RS özelliklerine de gayet iyiydi. Su geçirmezlik testi ne yazıkki deneyemedim. :)

Ayrıca birkaç uygulama gördüm ama standart olabilir. İlk kez android içeren bir telefonu -Sony için- incelediğimde gözüme çarpmış da olabilir. Telefon genel olarak güzel gibi. Performans olarak birkaç milim Note 2 gerisinde olsada bence gayet iyi olmuş. :) 

Yine de yeni gelen 4-5 özelliği dışında sıradan bir telefon işte yahu. :) Şimdi düşünüyor insan, bu kadar çok parar veripde almaya gerek var mı diye...

Düzeltme: İlk mesajda ki videoda ekrana dokunca sanki bozulmuş gibi bir görüntü veriyor. Ancak ekran kildini kaldırırken yapılmış bir efekt. Sonuç olarak videoda ekstrem bir durum yok. 

palakan229 tarafından 06/Nis/13 00:03 tarihinde düzenlenmiştir

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam ben almayı düşünmüyorum, çünkü şu an bana çift hatlı modeller daha uygun ama nacizane fikrimi söyleyeyim.

Sony Xperia Z'yi kendim incelemedim. Gerek sizin yorumlarınız, gerekse internetteki video ve dökümanlara dayanarak söylüyorum. Telefonun pazara çıkarken üstüne bastığı özellikler su geçirmezliği ve kırılma/çatlama durumu çok daha zor oluşu. Diğer özellikleri varsın diğer telefonlar ile aynı olsun.

Şimdi sorarım size, dünya kadar para verip iPhone almışsınız, sırf cebinizden almak ya da cebinize koymak isterken beton zemine düşürüp ekranının parçalanması hoş bir şey mi? Tamam, belki Apple bunun değişimini ücretsiz taahhüt ediyor olabilir, ancak bununla uğraşırken harcadığınız zamana da yazık olacak.

Başka bir örnek vereyim. Samsung S3 ya da S4 almışsınız. İsteyerek almışsınız, gözünüz gibi bakıyorsunuz. Masanın üzerine bıraktınız. Es kaza biri masanın yanından geçerken masaya dokundu, bardaklardan biri devrildi, telefona sıvı kaçtı. Bunu da garanti kapsamında değiştirebiliyor olsanız bile yine uğraşmak için zaman kaybı yaşayacaksınız. Yorumlardan birinde "telefona çay dökecek kadar öküzsen alma" gibi saçma bir düşünce ile karşılaştım. Merak ediyorum, bazı yorumlar gerçekten sarhoşken mi yazılıyor diye. Telefonuna bilerek ve isteyerek kim çay döker hocam? Dizüstü bilgisayarında çizim yaparken Touchpad'inde çay kaçıran gördüm ben :) Ben de elimdekilere çok iyi bakarım, ama benim bile mayomun cebinde eski Nokia telefonumu unutup denize atlamışlığım var :) Boyumun kaç katı derinlikte cebimde titremeye başlayınca farkettim :) Bunların adı kazadır. Sakınılan göze çöp batar, bunun ötesi yok.

Bazı arkadaşlar da telefonun su altı performansını beğenmedikleri için almaktan vazgeçtikerini söylüyorlar. Sanırım beklentiler biraz fazla yüksek ya da bana öyle geldi :) Bence alacak olan kişi, sırf darbelere ve suya diğer telefonlardan çok daha dayanıklı olmasından ötürü tercih edeceklerdir.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam ben almayı düşünmüyorum, çünkü şu an bana çift hatlı modeller daha uygun ama nacizane fikrimi söyleyeyim.

Sony Xperia Z'yi kendim incelemedim. Gerek sizin yorumlarınız, gerekse internetteki video ve dökümanlara dayanarak söylüyorum. Telefonun pazara çıkarken üstüne bastığı özellikler su geçirmezliği ve kırılma/çatlama durumu çok daha zor oluşu. Diğer özellikleri varsın diğer telefonlar ile aynı olsun.

Şimdi sorarım size, dünya kadar para verip iPhone almışsınız, sırf cebinizden almak ya da cebinize koymak isterken beton zemine düşürüp ekranının parçalanması hoş bir şey mi? Tamam, belki Apple bunun değişimini ücretsiz taahhüt ediyor olabilir, ancak bununla uğraşırken harcadığınız zamana da yazık olacak.

Başka bir örnek vereyim. Samsung S3 ya da S4 almışsınız. İsteyerek almışsınız, gözünüz gibi bakıyorsunuz. Masanın üzerine bıraktınız. Es kaza biri masanın yanından geçerken masaya dokundu, bardaklardan biri devrildi, telefona sıvı kaçtı. Bunu da garanti kapsamında değiştirebiliyor olsanız bile yine uğraşmak için zaman kaybı yaşayacaksınız. Yorumlardan birinde "telefona çay dökecek kadar öküzsen alma" gibi saçma bir düşünce ile karşılaştım. Merak ediyorum, bazı yorumlar gerçekten sarhoşken mi yazılıyor diye. Telefonuna bilerek ve isteyerek kim çay döker hocam? Dizüstü bilgisayarında çizim yaparken Touchpad'inde çay kaçıran gördüm ben :) Ben de elimdekilere çok iyi bakarım, ama benim bile mayomun cebinde eski Nokia telefonumu unutup denize atlamışlığım var :) Boyumun kaç katı derinlikte cebimde titremeye başlayınca farkettim :) Bunların adı kazadır. Sakınılan göze çöp batar, bunun ötesi yok.

Bazı arkadaşlar da telefonun su altı performansını beğenmedikleri için almaktan vazgeçtikerini söylüyorlar. Sanırım beklentiler biraz fazla yüksek ya da bana öyle geldi :) Bence alacak olan kişi, sırf darbelere ve suya diğer telefonlardan çok daha dayanıklı olmasından ötürü tercih edeceklerdir.

hoca ben kendi şahsi düşüncemi söylüyorum sırf su geçirmiyo diye sony almam ama bu özelliği güzel bişey yakın zamanda tüm amiraller için standart hale gelecektir herhalde olması gerekende o zaten

düşünce kırılmıyo diye iphone yerine sony almayı tercih eden insan telefondan anlamıyodur zaten hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Telefon telefondur yahu. :) En iyisi 5800...

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

xperia Z güzel telefon hastasiyim ama pahali bi telefon ve sony saglam bir markadır ama unutma ki cızılmıyor su gecirmiyor diye bi düşerde ekranı catlar kırılsa o ekran normal o sınıfdaki telefonlarin ekranın 3 kati maliyetinde ve bataryası yapişik bi cihaz en kötü özelligi ise sony güncelleme konusunda sınıfta kalmiş olması

Bence almak isteyen o fiyata daha güze bi telefon alır ceptelefonu armorları var tank gibi yapiyor telefonu biraz fiziksel boyut katıyor ama renkleri üstündeki desenleri olsun renkte katıyor telefona öylede olabilir.

Gelelim arkadaşin soruna telefonu hiç incelemedim fiziksel olarak ama videolarda adamlar suyun içinde kullanabiliyorlar.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı
    Tnrsk bunu yazdı
    Citizen bunu yazdı
    JackDaniels bunu yazdı

Gereksiz bir özellik sırf su geçiyormiyor diye alacak birisini tanımıyorum.

Bi üst yoruma bak.Ayrıca bi öküz parası verdiğin telefonun üstüne çay içerken çay falan devirip o verdiğin para içine oturursa o zaman ararsın o özelliği.

o kadar para verdiğin telefonun üstüne çay dökebielecek kadar öküzsen alma bro

İşte o olay öyle değil.Sakınılan göze çöp batar misali.Benim verdiğim olay sadece örnek.Cebinden telefonu çıkarıcam diye yerdeki su birikintisinin içine telefonu basket atan babam var benim. :)

aynen öyle. e 72 mi, asansörün kapısıyla eşiğinin arasındaki incecik delikten tek hamlede geçirebilmiş bi insanım ben de :) kapıcı poşetle getirmişti telefonu :D

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

ekrani cok csbuk ciziliyor sanirim gorikka glass yok o cihazda onu akana kadar note2 alin alet mukemmek calisiyor 

delimiyim ben?
Toplam Hit: 5074 Toplam Mesaj: 30