folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Sorkanka - Soru Cevap Sitem



Sorkanka - Soru Cevap Sitem

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2013
    Erkek

    Merhabalar,

    Elimde soru ile ilgili bir domain vardı. Boş durmasın diye bu iki gündür, bir script hazırlamaya çalıştım. Biraz elle tutulur hale gelip çalışınca yayına soktum. Geri bildirimler sayesinde eksiklikleri kapatmayı düşünüyorum. 

    Sistem, soru - cevap platformu mantığındadır

    Kişiler sorularını anonim bir şekilde üye olmadan soruyor.

    Sorular belli bir standart kalitesi eşiğinde olması gerekiyor. Editör onayı olmadan soru eklenmiyor.

    Kullanıcılar yorum yapabilirken, cevabı bilinen bir soru ise editör'ün cevabı kısmında doğru cevabı kısa yoldan kullanıcıya gösterme odaklı bir sistem mevcut.

    http://www.sorkanka.com/notlar kısmında geliştirme notlarını kayıt ediyorum.

    Sistemde, kafama takılan bir kaç eksiklik var. Onları da kodlamaya halletmeye devam ediyorum. Sizin gördüğünüz eksiklikler, neler yapılması gerekir gibi geri bildirimleri bildirirseniz sevinirim.

    Siteye Git

    q0x tarafından 05/Ara/15 19:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2013
    Erkek

    hiç mi yorum yapacağınız bir şey yok :D


    Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    soruları kendine göre değiştirmen hoş değil yada açıklamayı hocam 

    üye detay vermemei olabilir ama soru başlığı net ve açık bence açıklamayı kendin düzenlemen hoşuma gitmedi sana yapacağım eleştiri bu 

    ya onaylama yada değiştirme ;)

    site güzel bu arada hoşuma gitti script güzelmiş


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2011
    Erkek

    Hoca scripti satıyon mu ?


    küfrederiz villalara kulübeden
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek

    Domain bana itici geldi

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paparozzi
    paparozzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek

    Hocam ben açıkçası çok beğendim sitenin mantığını. Farklı farklı konularda istediğimiz bir alandan istediğimiz soruyu sorabileceğimiz bir platform. Daha once buna benzer bir site gormedim açıkçası, ya da ben bu konularda biraz cahilim. Ama hayırlı ugurlu olsun. Siteye baktığımda ise tema biraz basit kaçmış sanırım. İlk gözüme çarpan bu oldu. Başka olursa da yine yazarım ben. Hayırlı olsun bu arada :D

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Hocam sitedeki sıkıntı ne biliyor musun? SeRDaR'ın da ucundan değindiği gibi sorulara tek senin cevap verebilmen büyük problem. Sorulara bakarsan dağdan bayıra çeşitli konularda sorular gelmesi planlanıyor. Bunların hepsine cevap verebilecek bir otorite olduğunu düşünmüyorum. 

    Mesela örnek başlık;

    http://www.sorkanka.com/konu-25-PHP-icin-Hangi-IDE-Kullanmaliyim-.html

    Cevap tatmin edici değil. Her konuda böyle olacaksa sitenin pozitif bir yararı olmayacaktır. Cevapları muhtemelen Google'dan aratacaksın, derleyip cevaplayacaksın. Böyle oldu mu da adamın Google'da aratması bunda daha iyi olacak. Bu siteyi anca internet ve bilgisayar ile hiç alakası olmayan, Google'a sorusunu yazdığında ilk indexte bulupta okuyan, ardını araştırmayan kitle kullanabilir. Google aramalarında üst sıraya geçebilmen için de başta Donanımhaber olmak üzere pek çok siteden daha iyi hit alman lazım. 

    Cevabı herkese açtığında da klasik bir stackoverflow, yahoo ask/answer bölümüne dönecek. Ondan da piyasada trilyon tane var. 

    Bilmiyorum ama çok geleceği olan bir proje gibi görünmüyor. Domain de ayrıca itici. Ergen kitle hedefleniyorsa baya başarılı.

    Ek:

    Aklıma geldi de bu özellikle 12-18 yaş aralığına hitap eden bir soru sor altına cevap yazsınlar sitesi vardı ask.fm diye. Eğer odağını bu kitleye odaklarsan domain buna çok uygun. Scripti de ayarlayabilirsen bence iyi hit alırsın.

    Austen tarafından 06/Ara/15 11:59 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2013
    Erkek

    @serdar hocam editlediğim tek bir soru oldu. soru detay kısmında ? işareti tek atılmış. sayfa çok basit duracaktı diye sorunun aslına ihanet etmeden, cevaplarınızı alabilir miyim yazdım. Kötü bir niyetle yaptığım bir şey değildi :)

     

    @paparozzi, soru cevap sitelerinde genelde tek kategori mantığına kacılıyor. Multi kategorili soru cevap sistemlerinden de elbet otoriter siteler var kizlarsoruyor gibi benim burada yapmaya çalıştığım üyelik gibi bir durumumun olmaması. Çünkü genelde sorulan soru aciliyeten oluyor.

    @Austen, ziyaretçilerin tamamının cevap verebildiği yorum alanı var. Sadece ben cevaplamıyorum. Şahsen, katabileceğim cevabını bildiğim bir durum sözkonusu ise cevap olarak ekliyorum. Ya da yanda bulunan yorum formunda doğru cevap denilecek bir cevap gelirse, editör cevabı kısmı içine alınabilir hocam. Yine de değerlendireceğim düsüncelerinizi geri bildirim için teşekkür ederim

     

    @GusFring, valla domaini 3 4 ay önce farklı bir proje için almıştım :) ama hayata geçirmemiştim boş boş duruyordu. Böyle bir şey çıktı ortaya

    @ersn, scripti 1 kişiye tek satmayı düşünüyorum.

    Tasarımsal açıdan şimdilik boş gözüküyor ama geliştirmeye devam edeceğim. Modüller olacak, en çok okunan sorular, en çok cevaplanan sorular, son yorumlanan sorular tarzında, daha reklam alanları, soru oylama filan bir çok özellik getirmeyi düşünüyorum. Report özelliği filan

    Geri bildirimleriniz için teşekkür ederim :)


    Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    driveshaft
    driveshaft's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Aralık/2009
    Erkek

    kanka işi biraz basitlik katmış ciddiyet vermiyor. sorbakalim.com falan gibi bi domain alsan daha iyi olur mu? hatta bu alan adı boş galiba


    "Sen doğru dur, eğri belasını bulur"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2013
    Erkek

    @driveshaft olabilir aslında. Alışmışım hazır cms'lerden direk saniyesinde index almaya başlamaya 2 gündür anasayfa dışında daha index almadı. Bazı denemeler yapıyorum. Özel yazılım olduğundan mı neden anlamadım indexlenmede biraz sıkını yaşadım. Normalde açtığım bütün sitelerde, wmtools pingleme, meta ayarları filan iyi yaptığımdan aynı gün içinde bütün konular index alırken burada biraz sıkıntı yaşadım. Eğer o konuyu aşarsam domaini regleyip oradan devam edebilirim


    Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2012
    Erkek

    benim gördügüm 3 ya da 4 farklı font kullanmışsın bu arada bootstrap in font klasörünüde atmamışsın heralde butonlardaki yazı tipide farklı

    başkalarıda cevaplasın soruları, cevabı işaretleme yaparsın doğru olan bu diye 

    tahribattan birisi daha önce bu tarz bi şey yapmıştı onu referans alabilirsin hatırlayamadım ismini şu an 

     


    imza
Toplam Hit: 2068 Toplam Mesaj: 16
soru cevap sor