Sosyalizm Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hoobastank
    hoobastank's avatar
    Erkek
    sosyalizm in en büyük savunucusu ve devrimcisi che bile faşizme kurban gitmişken he yerde onun resimleri t-sirt leri kolyeliri yüzükleri vs satılıyor iken
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    boşverin sosyalizi ya. mutluyuz işte abdenin sömürgesi olarak . büyük patron istemedi diye kuzey ıraktan apar topar geri döndük. adamlar kafamıza çuval geçirdi müttefikimizdir bişy olmz dedik. ab ye yalakalık olsun diye apo köpeğini bile asamadık.. ne yapıcaz tam bağımsız özgür Türkiyeyi. abdnin sömürgesi olarak yaşayalım. toplumun küçük bi kısmı lüks içinde yaşasın. orta tabaka diye işy kalmasın. küçük esnaf kan ağlasın. liberalleşme uğruna özelleştirme yapalım ülkeyi satalım. otoyolları  arsaları gölleri denizleri satalım. adam üniversite okumak ugruna türkiyenin şehirlerinde ev tutsun yarım yamalak eğitim alsın. okul bitince iş sıkıntısı çeksin. öte taraftan eger paran varsa git oku özel ünversitede süper eğitim al . okul bitince kalbur üstü bi maaşla işe başla. ondan sonra git sırf oy toplama ugruna 16 üniversite daha aç hocasız sınıfsız. sırf sosyalist diye hapise atalım işkence yapalım. öte tarafta ne olsun adam hapise girsin çıksın sonra milletvekili başbakan olsun. bu ülkeye sosyalizm lazım değil bu ülkeye faşizim lazım daha çok bası oluak patronlar dahada zenginleşicek alt tabaka iyice ezilicek aç kalıcak baskı altına alınacak dahafazla ezilicek. Türk mileti bunu daha çok sever. eski berberim bana resmen sosyalizmi anlatıyodu bak aslında şöle olmalı böle olmalı falan bahsettiği resmen sosyalizm abi dedim hangi partiye oy veriyosun aqp dedi :) bilinçsiz halkım benim.

le le le sakine
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    Sosyalizimde parti varmı yokmu anlamadım kı bi türlü. Googledan baktım bulamadım da
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek
    edit: sosyalizmin en güzel örneği Kuran da vardır: komşun açken sen tok yatma

le le le sakine
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    79adam
    79adam's avatar
    Erkek

bence zaten gerçek islam sosyalizmdir gerçek islam komunizmdir kim ne derse desin.
    islamın referans noktası merkesi ibadettir
    sosyalizmin ise barınmak tır
    barınmadan paylaşmadan doyamadan ibadet hayaldir haksızlıktır.
    kapitalizmin ise referansı rekabetten geçer güçlü olmaktan geçer zayıfa hak tanınmaz özetle ormanlar kanunlarıdır.

takılınsın
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Serser1
    Serser1's avatar
    Erkek

yakintakip bunu yazdı:
    -----------------------------
    Sosyalizimde parti varmı yokmu anlamadım kı bi türlü. Googledan baktım bulamadım da

Proletarya diktatörlüğü döneminde iktidar işçi sınıfına aittir ve iktidar organları da işçi birliklerinindir. Ancak elbette işçi sınıfının ve diğer emekçi sınıfların, çeşitli bilinç düzeylerini ifade eden farklı siyasal partileri vardır. İşçi sınıfının değişik tabakaları, bu siyasal partiler aracılığıyla iktidar organları olan işçi birlikleri içinde kendi programlarının hayata geçmesi için çalışacak ve bu uğurda geniş işçi kesimlerinden görev isteyeceklerdir.

İşçi sınıfı iktidarına ve bu sisteminin özüne karşı doğrudan yıkıcı faaliyet içinde olmayan tüm siyasal akımlar ve partiler doğal olarak bu sistem içinde varolma hakkına sahip olacaklardır. Şüphesiz kimlerin bu sistemde varolma hakkına sahip olacağına işçiler karar vereceklerdir. Kural olarak yukarıda belirtilen temel şartlara uyan her parti ve akımın işçi iktidarında varolması doğaldır. Kapitalizmden sosyalizme geçiş döneminde nasıl ki sınıflar ve devlet bir biçimiyle (sönümlenerek) varolmaya devam edecekse partilerin de ancak bu biçimde varolmaya devam edeceği açıktır.

dil, kültür, renk değil..emektir yüce olan..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    79adam
    79adam's avatar
    Erkek
    belkide onlara devrimciler demek yanlıs olur çocuklarımızın kurtarıcıları desek bence daha doru bi sözlük anlamına tekabül eder zamanla belki bütün üyeler anlar

takılınsın
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtmad
    tbtmad's avatar
    Erkek

79adam bunu yazdı:
    belkide onlara devrimciler demek yanlıs olur çocuklarımızın kurtarıcıları desek bence daha doru bi sözlük anlamına tekabül eder zamanla belki bütün üyeler anlar

Herkez kendi çocuğuna baksa kimseye gerek kalmaz..

Devrimci geçenler önce kendilerini kurtarsınlar. 

Kod yazmakla adam olunmaz:D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

79adam bunu yazdı:

1900lü yıllardan beri kurtaracaklardır zaten halen beklenir  bu nedense kimse neden bir şey olmaz die sormaz niye yürümüyor bu iş kuruyoz devleti yıkılıyor diye sormaz

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    Serser1 bunu yazdı:

yakintakip bunu yazdı:

Proletarya diktatörlüğü döneminde iktidar işçi sınıfına aittir ve iktidar organları da işçi birliklerinindir. Ancak elbette işçi sınıfının ve diğer emekçi sınıfların, çeşitli bilinç düzeylerini ifade eden farklı siyasal partileri vardır. İşçi sınıfının değişik tabakaları, bu siyasal partiler aracılığıyla iktidar organları olan işçi birlikleri içinde kendi programlarının hayata geçmesi için çalışacak ve bu uğurda geniş işçi kesimlerinden görev isteyeceklerdir.

İşçi sınıfı iktidarına ve bu sisteminin özüne karşı doğrudan yıkıcı faaliyet içinde olmayan tüm siyasal akımlar ve partiler doğal olarak bu sistem içinde varolma hakkına sahip olacaklardır. Şüphesiz kimlerin bu sistemde varolma hakkına sahip olacağına işçiler karar vereceklerdir. Kural olarak yukarıda belirtilen temel şartlara uyan her parti ve akımın işçi iktidarında varolması doğaldır. Kapitalizmden sosyalizme geçiş döneminde nasıl ki sınıflar ve devlet bir biçimiyle (sönümlenerek) varolmaya devam edecekse partilerin de ancak bu biçimde varolmaya devam edeceği açıktır.

Onu anladım tamam. Bi sorum daha var. Şimdi ben 4 sene önce bınbır borca gırerek kendıme bi iş kurdum abartısız gunde 5 saat uykuyla haftasonu falan demedım çalıştım. İşci değilim patronda değilim benim hakkımı savunacak bir parti olmayacakmı. Ayrıca kurulan partiler niye hep işçi üstüne bu ülkenin dış politikası olmayacakmı. Birde ben bu 4 senenin emeğini babamla bile paylaşmam haberiniz olsun 

Toplam Hit: 11323 Toplam Mesaj: 89