Sosyalizm Nedir ?
-
devrimci arkadaşlar işçi sınıfı diyip duruyorsunuzda bunun turizmde çalışanı var sanayide çalışanı var tekstilde, dside köy hizmetlerinde ve karayollarında çalışanı var hadi diyelim turizmle tekstilde çalışanlar bu sistemi ister durumları ortada peki dside veya karayollarında çalışanları nasıl ikna ediceksiniz adamlar çift maaş,yılda 4 ikramiye ve istediklerini söke söke alan bir sendikaları var bu imkanları bizle paylaşırlarmı acaba
sakın dalga geçtiğimi sanmayın geçenlerde karayolları tesisine gidip rakı içelim dedik bende kimlik kartı yok diye içeri almadılar yani tesislerini benle paylaşmadılar halbuki bende bir işçi sayılırım çok ayıp ettiler bana :(
-
yakintakip bunu yazdı:
-----------------------------
Serser1 bunu yazdı:
-----------------------------yakintakip bunu yazdı:
Sosyalizimde parti varmı yokmu anlamadım kı bi türlü. Googledan baktım bulamadım da
-----------------------------Proletarya diktatörlüğü döneminde iktidar işçi sınıfına aittir ve iktidar organları da işçi birliklerinindir. Ancak elbette işçi sınıfının ve diğer emekçi sınıfların, çeşitli bilinç düzeylerini ifade eden farklı siyasal partileri vardır. İşçi sınıfının değişik tabakaları, bu siyasal partiler aracılığıyla iktidar organları olan işçi birlikleri içinde kendi programlarının hayata geçmesi için çalışacak ve bu uğurda geniş işçi kesimlerinden görev isteyeceklerdir.
İşçi sınıfı iktidarına ve bu sisteminin özüne karşı doğrudan yıkıcı faaliyet içinde olmayan tüm siyasal akımlar ve partiler doğal olarak bu sistem içinde varolma hakkına sahip olacaklardır. Şüphesiz kimlerin bu sistemde varolma hakkına sahip olacağına işçiler karar vereceklerdir. Kural olarak yukarıda belirtilen temel şartlara uyan her parti ve akımın işçi iktidarında varolması doğaldır. Kapitalizmden sosyalizme geçiş döneminde nasıl ki sınıflar ve devlet bir biçimiyle (sönümlenerek) varolmaya devam edecekse partilerin de ancak bu biçimde varolmaya devam edeceği açıktır.
-----------------------------Onu anladım tamam. Bi sorum daha var. Şimdi ben 4 sene önce bınbır borca gırerek kendıme bi iş kurdum abartısız gunde 5 saat uykuyla haftasonu falan demedım çalıştım. İşci değilim patronda değilim benim hakkımı savunacak bir parti olmayacakmı. Ayrıca kurulan partiler niye hep işçi üstüne bu ülkenin dış politikası olmayacakmı. Birde ben bu 4 senenin emeğini babamla bile paylaşmam haberiniz olsun
-----------------------------ewt bu aralar tam anlamıyla öyle partiler yok ama genelde sendiklar aracılığı ile ararsın hakkını..dier sorunla ilgi toplumun genelini işçi we emekçiler olusturduğunda isimler genelde öyledir..ayrıca ewt o senin emeğindir palaşmak konus ayarıdır.. bir işe ortak emek verilir we herkes hakettiği emeğin tamamını alır..
-
Sosyalizm nasyonal olmadıkca sacmalıktan ote degildir. din, renk tamam ama milletlerin kardesligi kocaman bir sacmalıktır. benlik olmadıktan sonra kevaseden ne farkın kalır. turanilerden baskası benim ırkımın kardesi degildir, ki onlarda zaten adı uzerinde ırki munasebetle, kan bagıyla baglıdır. ırkımı diger milletlerin ustunde gorurum, milletim diger milletlerle esit falan degildir. Bunun dısında bir sorun yok.
-
la o kadar anlattık hala sosyalizm diyolar :B
-
Eğer insanlık İNSAN olma vasıflarını koruyarak val olmak istiyorsa,dünya nimetlerini paylaştırmak ve sosyalizmi kurmak zorundadır.
Yok değilse, insanları kölelelştirmeyi, orrospulaştırmayı, gtvernleştirmeyi, yamyamlığı gündeminde tutacaktır...
Mal sahib mülk sahibi / hani bunun ilk sahibi diye sormuş yunus
-
79adam bunu yazdı:
-----------------------------bence zaten gerçek islam sosyalizmdir gerçek islam komunizmdir kim ne derse desin.
islamın referans noktası merkesi ibadettir
sosyalizmin ise barınmak tır
barınmadan paylaşmadan doyamadan ibadet hayaldir haksızlıktır.
kapitalizmin ise referansı rekabetten geçer güçlü olmaktan geçer zayıfa hak tanınmaz özetle ormanlar kanunlarıdır.
-----------------------------komunızmı felsefesını ve fikir babasını öğren sonra islamı komunizmle bağdaştır
bu arada dkn arkadas cok guzel demıs
zaten komunızmın amacı yahudılerın /karl marx/ dunyaya saldıgı mılletlerın benlıklerını ortadan kaldırmak ve hukmetmek ıcın kurmus oldukları sıyonıst bır harekettır
-
DkN bunu yazdı:
Sosyalizm nasyonal olmadıkca sacmalıktan ote degildir. din, renk tamam ama milletlerin kardesligi kocaman bir sacmalıktır. benlik olmadıktan sonra kevaseden ne farkın kalır. turanilerden baskası benim ırkımın kardesi degildir, ki onlarda zaten adı uzerinde ırki munasebetle, kan bagıyla baglıdır. ırkımı diger milletlerin ustunde gorurum, milletim diger milletlerle esit falan degildir. Bunun dısında bir sorun yok.
tamamen saçmalık...halklar milletler kardeşdir...
emperyalistler kalleştir...provakatörler kalleştir...üstün ırk diye bi saçmalık kabul edilemez...ırklar eşittir...
-
bu yazılara gore hepimiz sosyalistiz kim istemez ki böyle bir dünya ? ama şu var neden olmuyor ? bence eşitlik büyük bir yalan neden derseniz doganın kanunudur buyuk kucugu yer insanların doguştan beri uyguladıgı bir kanundur insanlık doganın onune gecemez :) ki ; bir insanda sosyalizmi yayıcak güç olsa ki sanmıyorum bu gucu uyguluycanı hiç hissetmiyorum
-
fivestar bunu yazdı:
bu yazılara gore hepimiz sosyalistiz kim istemez ki böyle bir dünya ? ama şu var neden olmuyor ? bence eşitlik büyük bir yalan neden derseniz doganın kanunudur buyuk kucugu yer insanların doguştan beri uyguladıgı bir kanundur insanlık doganın onune gecemez :) ki ; bir insanda sosyalizmi yayıcak güç olsa ki sanmıyorum bu gucu uyguluycanı hiç hissetmiyorum
-----------------------------Hocam bak şimdi, herkes daha güzel bir dünya, yarın çok daha güzel olacak diye oylarını bu doğrultuda kullanıyor.
Ama daha sonra ne oluyor, iktidar sahipleri bunları unutup kapitalin gereği olan zengininin hayallerini gerçekleştiriyor.
Mesela özelleştirmeleri düşün, haksız rekabet ortamı, peşkeş felan filan ama sonucunda yine zengine rol biçiliyor.
Kendi ellerimizle zenginlerimizi yaratıp daha sonra ise umutsuzluk bahçesinde umut fidanları yeşertmeye çalışıyoruz.
Bir diğer örnek ise plaj, sahillerin satılması. Kim verdi ki onlara o izni! O yerler tüm insanlarındır.
Şimdi daha iyi anlamışsındır umarım.
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------DkN bunu yazdı:
tamamen saçmalık...halklar milletler kardeşdir...
emperyalistler kalleştir...provakatörler kalleştir...üstün ırk diye bi saçmalık kabul edilemez...ırklar eşittir...
-----------------------------kendinle celisme, halklar kardesinmidir emperyalistler kallesmidir hangisi karar ver. emperyalizmde baska bir halkın secimidir, hem kardesin hem kalles nası is bu anlamadım. halklar kardes falanda degildir. abdli benim nereden kardesim oluyor. rus benim nerden kardesim farsi, arap, kürt, afrikalı, avustralyalı, vietnamlı yani bilimum turaniler dısındaki halklar benim nereden kardesim oluyor. kardeslik kan bagıyla olur. sizin yaptıgınız sosyalizm degil globalizm oluyor. globallerin dunya gorusu ile sosyalizm arasında en ufak bir benzerlik yoktur. ha yok diyorsanki sen yanlıs anladın ben sadece bir ulke icerisine yasayan farklı milletlet kardestir, ozaman eyvallah evet kardestir.