Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.
-
futurist bunu yazdı
devam edeyim
RitmFarbRacourci çok hareketliyim derken birşeylere hiç üsenmem. bıraksan şehirler arası yürürüm :) dediğin hareketleri bir dönem hep yapıyordum zaten. barfiks hari.
çok temel harekeltleri yazmışşsın güzel bir liste ama yazı olunca uzunca insanı korkutuyor :)
siberturq evet yarımda aynı işi görüyor zaten haklısın :)
italyan aslında bazı kişiler fizikten spordan ziyade tipleri genç gösteriyor . 25 yaşında olup 45 gibi gösterenler var. aileden gelen genetik şeyler.
DarkFall bizim bir mühendsi akraba var yıllarca spor merkezine gidiyor her ay selfie çekiniyor ama bir gram zayıflamadı. herlade ona denk geldin :) makyaşlı rujlu spor yapıyor :)
BerkayCit evet aşamalıya karar verdim de niye sporu bırakınca kaslar erir?
RETRETson videodan sonra baktım da aslında bunun bir benzeri bende var. yani sanırım aynı mantık. iş görür değil mi
birde şu var
https://www.decathlon.com.tr/gous-yayi-id_8400422.html
ip, dumble var
NaZi_ bilgiler için teşekkür ediyorum .eski konulardan sizin spor yaptığınızı hatırlıyorum. hatta şu hep aklımda kalmış.
demiştiniz ki günlük bütün vucudu çalıştırmaya çalışınca son harekette yoruldukları için, o bölgeyi az çalıştırıyor ve vucutları 3 gen çirkin dengesiz oluyor.
her güne tek bir bölgeyi çalışıyorum. çalışam süresini uzatırsam ilerde bu fikri işlemek istiyorum . mantıklı gelmişti.
Neden kaslar erir... Bilimsel açıklamasını okumuştum ama cidden hatırlamıyorum.
Kullanılmayan kaslar yağ olarak yakılıyor diye biliyorum.
Ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim, sporu bırakınca 1-2 hafta sonra kaslar erimeye başlıyor.
Yavaş yavaş tabi birden hepsi gitmiyor.
Ama şöyle de bir bilimsel gerçek var aklımda kalan. Sen bir kez spor yapıp kas yaptıktan sonra erise bile tekrardan spor yaptığında daha kolay kas yapıyorsun yani şekil alıyorsun.
Güzel görünmek vs tabiki sporun güzel yanı ama bence en büyük faydası psikolojik olarak çok iyi hissettiriyor.
-
unbalanced bunu yazdı
@RitmFarbRacourci hocam temel besin gruplari icin bu 3 madde geciyor. Elbette kana hizlica karisan maddelar var ama bunlar temel besin grubunda degil.
@italyan benim söylediklerimi halk dilinde yazmissin sadece hocam :)
Kalori sayım işini pratik bulmuyorum. 100 gram soya fasulyesi 446 kcalmiş....
Biz bu kalorileri toplaya toplaya gidiyoruz. Eee biz bunları metabolize ederken 446 olarak almıyoruz ki.
Farklı pişirme metodları , sindirimi zorlaştırıyor veya kolaylaştırıyor.Havuç örneğin.
Çiğ havuç tüketirseniz zayıflarsınız. Haşlar haşlar yerseniz kilo alırsınız.
Kalorisi sabit. Değişen ne ? -
italyan bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
@RitmFarbRacourci hocam temel besin gruplari icin bu 3 madde geciyor. Elbette kana hizlica karisan maddelar var ama bunlar temel besin grubunda degil.
Biz bu kalorileri toplaya toplaya gidiyoruz. Eee biz bunları metabolize ederken 446 olarak almıyoruz ki.
Farklı pişirme metodları , sindirimi zorlaştırıyor veya kolaylaştırıyor.Havuç örneğin.
Kalorisi sabit. Değişen ne ?hocam sakin ol kimse sana bunlari dayatmiyor istedigini ye :)
bahsettigim programlarda yemegin cesidine göre ortalama kalori degeri hesaplanmis. Programlarda cig havucun da pismis havucun da kalorisini bulabilirsin.. Kalori acigi cikartmak göz karariyla olacak bir sey degil. Her insanin harcayacagi kalori farklidir. Agir islerde calisan biri senin uyguladigini uygularsa muhtemelen is basindayken ölür.. O yüzden öncelikle günlük ne kadar kalori ihtiyaci oldugunu tespit etmek ve zayiflamak icin ne kadarlik kalori almasi gerektigini bulmak gerek. Daha sonra yedigi besinlerde önem arzediyor. Benim zayiflamaya calisan arkadasim cok az yiyorum diyordu, ama baktik 4 kisinin yedigi yemegi yiyor ama adama az geliyor.. Göz karari böyle bir sey.. Bu isi dogru dürüst yapmanin yolu hesap kitap iledir. Söyledigin metod sende ise yarayabilir, ama baskasinda yaramaz. O yüzden diyetler de zaten sahsa göre hazirlanir.
Benim söylediklerim cerceve degerler ben kimseye günlük 1000 kalori alacaksin demem. Yaptigi ise göre, günlük aktivitesine ve ne kadar kilo vermek istedigine göre bu oranlar degisir. Makro besinler de önemli. Insanin günlük almasi gereken protein, yag ve karbonhidrad var, hangilerinden ne kadar almis? Mesela agirlik calisip kas yapmak isteyen birine verdigin bir parca et yarayacak mi? Bunlar öyle kafama göre böyle böyle yaparim demeyle olacak isler degil. Sende ise yaramasi, herkeste ise yarar ya da herkeste uygun anlaminda degildir.
O yüzden dedim, isteyen varsa bana özelden yazsin ben de o kisinin durumuna göre kalori oranlarini söylerim. Belli bir süre sonra her sey rayina oturur. Ben de cahilligim zamaninda ya kalori mi sayilir, kim ugrasir bunlarla diyordum ancak bu isi profesyonel yapanlarin en önemsedikleri konulardan biri bu.. Yoksa limon suyu icerek zayiflayacagini düsünen bir toplumda böyle uyduruk seylerin haddi hesabi yok.
-
unbalanced bunu yazdıitalyan bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Kalorisi sabit. Değişen ne ?hocam sakin ol kimse sana bunlari dayatmiyor istedigini ye :)
~@~
^^D`
sıkıntı yok.
-
bu konuda güvendigim ve takip ettigim youtube kanalini da paylasayim (uydurma bilgiler degil, dogru bilgiler üzerinden gidiyor o yüzden ben de takip ediyorum)
https://www.youtube.com/watch?v=vT3hExczKWk
https://www.youtube.com/watch?v=ZFK0ZIjGx9A
https://www.youtube.com/watch?v=edYyWwjNeKY
daha uzun versiyonu burada
https://www.youtube.com/watch?v=tMutNQQ7lkg
-
unbalanced bunu yazdıitalyan bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
O yüzden dedim, isteyen varsa bana özelden yazsin ben de o kisinin durumuna göre kalori oranlarini söylerim. Belli bir süre sonra her sey rayina oturur. Ben de cahilligim zamaninda ya kalori mi sayilir, kim ugrasir bunlarla diyordum ancak bu isi profesyonel yapanlarin en önemsedikleri konulardan biri bu.. Yoksa limon suyu icerek zayiflayacagini düsünen bir toplumda böyle uyduruk seylerin haddi hesabi yok.
-
bende 1-2 tane trick yazayım.
yağ yakımı antrenmanın 30. dakikasından sonra başlar. yağ yakımında kas çalışman çok önemlidir. kas yapmaya başlarsanız yağ yakmaya başlarsınız. yağ yakımında kardio şarttır. fakat kardio yaparken kendinizi ayarlamanız gerek. ne çok yavaş nede çok hızlı olmamalısınız. nefesiniz biraz hızlı olacak şekilde kardio yapmak gerek. çok hızlı yaptığınızda vücut korumaya alır kendini ve yağı depolamayı tercih eder. çok öğünlü yerseniz vücudunuz depolama ihtiyacı duymaz ve yağ oluşumunu arttırmaz. zaten geliyor niye depolayim gibi bir mantık var. göbek yağlarını eritmek en zor iştir. mekik işe yaramaz. göbek yağı eritmek için tüm vücudunuzdaki yağı eritmeniz gerek. sadece göbekten yağ yakmak diye birşey yok.
ağırlık çalışırken çok tekrar az kilo, dayanıklılığınızı arttırır. az tekrar ağır kilo kas yapımını arttırır ve hacimlendirir. kas yaparken fail(yani artık halteri kaldıramıyorsanız) olmuyorsanız kas geliştiremezsiniz. kaslar yırtılıp tekrar onarım yaparken büyürler. bununda sebebi bir daha aynı force(etki) ile karşılaşınca o işi başarabilmek için. kas geliştirmek için yemek, uyku ve düzenli olarak spor yapmak gerekir.
geliştirmek isteidğiniz kas grubunu haftada en az 2 kere, ideal olarak 3 kere çalıştırmanız gerek. dinlenmeden arka arkaya(gün olarak bahsediyorum) aynı kas grubunu çalıştırırsanız, kas geliştiremezsiniz. o bölge recover(iyileşme?) olmadan tekrar kas yırtacağınız için gelişmez. kaslar uyku sırasında onarılır
-
unbalanced bunu yazdı
bu konuda güvendigim ve takip ettigim youtube kanalini da paylasayim (uydurma bilgiler degil, dogru bilgiler üzerinden gidiyor o yüzden ben de takip ediyorum)
https://www.youtube.com/watch?v=vT3hExczKWk
https://www.youtube.com/watch?v=ZFK0ZIjGx9A
https://www.youtube.com/watch?v=edYyWwjNeKY
daha uzun versiyonu burada
https://www.youtube.com/watch?v=tMutNQQ7lkg
Ben de instagram hesaplarını takip ediyorum Yankının. Cidden çok iyi.
-
Öncelikle ip atlama ve koşu daha sonra esneme hareketleri bunlar saten 15-20 gün içerisinde yürüyüşünü adımlarını daha rahat attığını vs getirecek
Ek olarak bir havuza yazilmani yaz kış düzenli gitmeni ve yorulmadan terketmemen gerek yani bol bol yüzmelisin
Kavanoz açamadigina göre bilek kasların sıfır tabiki kavanozu açmadan önce üstüne vurman gerekli vakum yüzünden açılmıyor
Bilek kasların için ufak top sıkabilirsin yada pensegibi yay aletler var
Bunlar yeteri kadar fit yapar
-
taekwondo bunu yazdı
Öncelikle ip atlama ve koşu daha sonra esneme hareketleri bunlar saten 15-20 gün içerisinde yürüyüşünü adımlarını daha rahat attığını vs getirecek
Ek olarak bir havuza yazilmani yaz kış düzenli gitmeni ve yorulmadan terketmemen gerek yani bol bol yüzmelisin
Kavanoz açamadigina göre bilek kasların sıfır tabiki kavanozu açmadan önce üstüne vurman gerekli vakum yüzünden açılmıyor
Bilek kasların için ufak top sıkabilirsin yada pensegibi yay aletler var
Bunlar yeteri kadar fit yapar
hocam naaptın, esnemeden vücudu ısıtmadan hiçbir spora başlamayın. ilk başta esneme ve ısınma hareketleri. bu ısınma esneme hareketlerini azda yapmayın ortalama 10 dk sürüsün yoksa benim gibi sakatlanırsınız