Sql 2 Tablonun Karşılaşdırmak Ve İnsert Yapma
-
Merhaba müridler.

Num ları kaşılaştırıp ona göre tablo1deki telefon ve unvani tablo2ye insert yapıcak.
resim biraz kötü oldu kusura bakmayın.
Teşekkürler
-
insert into tablo2 (telefon,unvan) select telefon,unvan from tablo1 where num='num'
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------insert into tablo2 (telefon,unvan) select telefon,unvan from tablo1 where num='num'
-----------------------------(0 row(s) affected)
olmadı
-
insert into tablo2 (telefon,unvan) select telefon,unvan from tablo1 where num='$num'
sondaki num değişken hocam ona kopyalamak istediğin tablo1 deki num değerini vercen
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------insert into tablo2 (telefon,unvan) select telefon,unvan from tablo1 where num='$num'
sondaki num değişken hocam ona kopyalamak istediğin tablo1 deki num değerini vercen
-----------------------------öyle yapdım hocam sondakı num tablo2deki num değilmi?
-
bi dk hocam ortada bi parazit var
eğer tablo2 ye insert yapacaksan tablo2 de num değerinin olmaması lazım
eğer var ise update yapman lazım
insert into tablo2 (telefon,unvan) select telefon,unvan from tablo1 where num='1'
bu şekilde tablo1 deki num değeri 1 olan satırı tablo2 ye ekler
ben yanlış anladım galiba tablo2 tamamen boş mudur nedir ?
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------bi dk hocam ortada bi parazit var
eğer tablo2 ye insert yapacaksan tablo2 de num değerinin olmaması lazım
eğer var ise update yapman lazım
insert into tablo2 (telefon,unvan) select telefon,unvan from tablo1 where num='1'
bu şekilde tablo1 deki num değeri 1 olan satırı tablo2 ye ekler
ben yanlış anladım galiba tablo2 tamamen boş mudur nedir ?
-----------------------------hocam num her iki tabloda var ve ayni kayıtlar.tablo1.num=tablo2.num yani.
-
ozaman insert değil update yapman lazım
tablo1 deki kayıtları foreach ile döndir herkaydın num değerini karşılaştırıp tablo2 ye update et hocam
-
hall etdim
UPDATE Table SET Table.col1 = other_table.col1, Table.col2 = other_table.col2 FROM Table INNER JOIN other_table ON Table.id = other_table.id -
yeni konu açmadım burdan sorayım
tablo içindeki columa 60000 +1 sayı üretip update yapmak istiyorum
60001
60002
60003
böyle artırarak gitsin
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------yeni konu açmadım burdan sorayım
tablo içindeki columa 60000 +1 sayı üretip update yapmak istiyorum
60001
60002
60003
böyle artırarak gitsin
-----------------------------update TABLO_ISMIN set ARTTIRILICAK_ALAN = ARTTIRILICAK_ALAN + 1 where num = ICERIK_NUMARASI