Sql 2 Tablonun Karşılaşdırmak Ve İnsert Yapma
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------omerelili bunu yazdı:
-----------------------------yeni konu açmadım burdan sorayım
tablo içindeki columa 60000 +1 sayı üretip update yapmak istiyorum
60001
60002
60003
böyle artırarak gitsin
-----------------------------update TABLO_ISMIN set ARTTIRILICAK_ALAN = ARTTIRILICAK_ALAN + 1 where num = ICERIK_NUMARASI
-----------------------------olmadı
-
insert into Tablo2 select telefon, unvan from Tablo1 Where num not in (Select num from Tablo2)
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------insert into Tablo2 select telefon, unvan from Tablo1 Where num not in (Select num from Tablo2)
-----------------------------hacı o sorunu hall etdim sorun şimdilik bu :
tablo içindeki columa 60000 +1 sayı üretip update yapmak istiyorum
60001
60002
60003
böyle artırarak gitsin
-
declare @max as bigint=60000 select @max=max(Column) from Tablom insert into Tablom (Alan1,Alan2,Alan3) values (@max+1,Deger2,Deger3)
al bakalım :)
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------declare @max as bigint=60000 select @max=max(Column) from Tablom insert into Tablom (Alan1,Alan2,Alan3) values (@max+1,Deger2,Deger3)
al bakalım :)
-----------------------------hocam bu hata döndü
Cannot assign a default value to a local variable.
bende
declare @max bigint SET @max=60000 select @max=max(ADDRESS_ID) from policy insert into policy (ADDRESS_ID) values (@max+1) --denedim yine hata döndü ------- Warning: Null value is eliminated by an aggregate or other SET operation.
(1 row(s) affected)
ADDRESS_İD boşdur(null).
-
kodunu şuna çevir
ilk kaydın yok sanırsam null dönüyor.
declare @max bigint SET @max=60000 select @max=isnull(max(ADDRESS_ID),60000) from policy insert into policy (ADDRESS_ID) values (@max+1)
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------kodunu şuna çevir
ilk kaydın yok sanırsam null dönüyor.
declare @max bigint SET @max=60000 select @max=isnull(max(ADDRESS_ID),60000) from policy insert into policy (ADDRESS_ID) values (@max+1)
----------------------------olmadı
Warning:Nullvalueiseliminatedbyan aggregateorotherSEToperatio(1 row(s) affected)
-
edit -
up
-
policy tablosunu kontrol et adress_id kolonu boş olan bir row varmı bakalım varsa o doldur. veya o rowu sil ondan sonra dene.