SSD Diskler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

kullanan varsa hangi markasini tavsiye edersiniz

kullanim omru 2-3 yil kadar suruyor,

kullananlar yorumlarini soyleyebilir mi ?

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

Kullanıyorum ve mükemmel hocam

OCZ AGT3-25SAT3-240G Agility 3 Serisi 240GB Sata III 2.5" SSD 525MB/500MB

OCZ Agility 3 Serisi 2.5" 240 GB SSD
    Agility 3 Solid State Diskler yeni mimari yapısıyla bir kez daha çıtayı yükseltiyor, oyun ve profesyonel multimedya uygulamaları için benzersiz performans sunuyor. Agility 3, yüksek performanslı denetleyici teknolojisini kullanarak sadece daha hızlı, daha duyarlı bir PC deneyimi sağlamakla yetinmeyip geleneksel mekanik sabit disklere kıyasla daha serin, daha sessiz ve daha enerji tasarruflu bir disktir. Düşük güç tüketimiyle notebook ve netbooklarınızda daha uzun kullanım sürelerine ulaşırsınız.

OCZ Agility 3 240 SSD 525 MB/s okuma ve 500 MB/s yazma hızları ile en üst seviye mekanik disklere göre 20 kata varan performans artışı sağlar. Programlarınızın ve büyük boyutlu dosyalarınız açılış süresini önemli ölçüde azaltan OCZ Agility 3, en iyi performansı isteyen kullanıcılar düşünülerek geliştirilmiştir. Standart bir mekanik diske göre SSD nin Windows açılış süreleri arasında büyük farklar vardır.

OCZ, Agility 3 SSD lerde SATA 2 arabirimi yerine SATA 3 arabirimini kullanarak daha hızlı bir disk üretmiştir. SATA2 3Gbit/s nin darboğazına takılmayıp SATA3 6Gbit/s geniş bant genişliği sayesinde saniyede 525 MB okuma 500 MB yazma hızlarına ulaşabilir. Sahip olduğu yüksek hızlarla bilgisayarınızın ve programlarınızın açılış hızlarına inanamayacaksınız!

Agility 3, SandForce SF2281 Yongasını kullanarak sürekli bir performans sağlar. Sürekli ve anlık okuma yazma gerektiren durumlarda IO değerinin önemi artmaktadır. Agility 3 SSD ler, kullandığı SF2281 yongasıyla saniyede 4K rastgele yazma hızı 85000 IOPS değerlerine ulaşmaktadır. Photoshop, 3D Max, AutoCAD, SolidWorks gibi profesyonel uygulamalarda performansınızı önemli ölçüde artırır.

Önemli Notlar
    1- Solid State Diskler birleştirme yapmayınız diskinizin ömrünü azaltabilir.
    2- Ürün üzerinde yer alan depolama kapasitesi ve gerçek kapasite arasında tutarsızlık görebilirsiniz; Depolama kapasitelerinde endüstri standardı ondalık kapasite göstermektir. Ancak, işletim sistemleri genellikle HDD ve SSD kapasite hesaplamalarında ikili biçimde kapasite hesaplar ve bu durum görece olarak daha düşük kapasite ifadesine yol açabilir. SSD ürünlerinde, kapasitelerin bazıları formatlama gibi işlemler için bir miktar belleği özel olarak ayrı tutar.
    3- Belirtilen hız değerleri, en ideal şartlar altında, ATTO, IOMeter ve PC Mark Vantage gibi yazılımlarla test edilmiştir.
    Kapasite 240 GB
    Bağlantı Tipi Sata III
    Max. Okuma Hızı 525 MB/s
    Max. Yazma Hızı 500 MB/s
    Max. 4k Rastgele Yazma (IOPS) 85.000
    TRIM Desteği Evet
    Boşta Güç Tüketimi 1.5 Watt
    Aktif Güç Tüketimi 2.7 Watt
    Şoka Dayanıklılık 1.500 G
    Ağırlık 77 gr
    Ortalama Ömür 2.000.000 Saat
    Garanti Süresi 3 Yıl
    EAN / UPC Kodu 842024026730
    Stok Kodu AGT3-25SAT3-240G

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

bende sandisk sata3 var şu an. Bilgisayarı yeniden başlatmak monitorün göz kırpması gibi birşey, kapanış 5sn, açılış 8-10sn.

edit: Hocam şunuda hesaba katmak lazım donanım ömrü zaten max 7 senedir. Mükemmel bir şey, yani 7200,5400 rpm HDD yalan, teknik bilgim yok sadece şu an kullanıyorum ürünü, bilgisayar bu abi, hız bu amk.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

SSD alacaksan MAX IOPS alacaksın derim başkada bişi demem :)

OCZ 120GB VERTEX 3 MAX IOPS SERISI SATA 3.0 SSD(550MB OKUMA/ 500MB YAZMA)

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-rvd3-fhpx4-120g-120gb-revo-drive-3-pci-e-ssd-(975mb-okuma-875-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56420 

Yok bu beni kesmez dersen o zaman bu derim susarım :)

OCZ 120GB REVO DRIVE 3 PCI-E SSD (975MB OKUMA/ 875 YAZMA) 
    http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/ocz-rvd3-fhpx4-120g-120gb-revo-drive-3-pci-e-ssd-(975mb-okuma-875-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56420 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

INTEL 120GB 330 Serisi Sata 3.0 SSD

almayi dusunuyorum

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

INTEL 120GB 330 Serisi Sata 3.0 SSD

almayi dusunuyorum

evet aslında 272,37 T fiyat etikiti ile dikkat çekici bir ürün 
    http://www.sanalmarketim.com/urun/fce5d591c26e6a61ac61ded0e6ca0e7b/INTEL-SSD-330-Serisi-120GB-Sata3-2.5#34;-MLC-500-450MB/s

ucuz olduğu için tercih ettin galiba ? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

hocam corsair hocam gayette memnunum  tavsiye ederim

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

Sana şunu önersem senin için çokmu pahalı olur 420 TL fiyat etikitei ile ?

OCZ VERTEX 4 128Gb SATA III 2.5" SSD

http://forum.donanimhaber.com/m_60961273/tm.htm

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

corsair'e bak hocam

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

bende sandisk sata3 var şu an. Bilgisayarı yeniden başlatmak monitorün göz kırpması gibi birşey, kapanış 5sn, açılış 8-10sn.

edit: Hocam şunuda hesaba katmak lazım donanım ömrü zaten max 7 senedir. Mükemmel bir şey, yani 7200,5400 rpm HDD yalan, teknik bilgim yok sadece şu an kullanıyorum ürünü, bilgisayar bu abi, hız bu amk.

Aynı disk bendede var. SATA 2 kullanıyorum. Programların ve sistemin açılış hızı çok feci arttı. SSD den sonra hdd kullanan sistem kullanmak bugattiden, kağnı arabasına geçemeye benziyor.

Yalnız bendeki diskin windows 7 puanı 7.7 sendeki puan kaç hocam?

Ayrıca sandisk ' i tavsiye ederim

Sandisk 120 GB extreme kullanıyorum. senkron nand kullanıyor ve diğer disklerin asenkron nandlarıyla eşdeğer fiyatta. 3.5" bracket yanında vermiyor ya da sata 3 kablosu onu da belirteyim.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 4671 Toplam Mesaj: 35