SSD Hakkında
-
Merhaba arkadaşlar, dell n5110 dizüstü bilgisayarıma ssd aldım. Birde yanında ssd caddy denen optik okuyucu yerine takılan zımbırtıdan aldım. Şimdi sorum şu,
Ssd yi şuan hdd'nin takılı olduğu yere takıp, ssd caddy ile hdd yi mi takayım yoksa
hiç hdd ye dokunmadan direk zımbırtıyla birlikte optik okuyucunun yerine mi takayım?
-
Caddy ye normal hdd yi takman
ssd yide normal hdd nin olduğu yere takman daha uygun olacaktır
çünkü sistemi kuracaksın ssd ye olur ya sallanır oynar veri kopukluğu olur sıkıntı yaşarsın
Birde kızaktaki hdd daha ağır çalışabiliyor riske atma
-
aynen kızağa hdd yi takman yararlı olucak çünkü orası cd rom için ayarlanmış bi yer hız sorunları yaşatabilir.
-
Yeri gelmisken kaynak yapayim
Asus k55vm ssd destekler mi tam performans
Ve en ucuza nasil hallederiz caddy ile birlikte
-
o aleti sökmeden önce bir daha düşün derim uğraştığına değmeyebilir :D
şaka bi yana daha önce bunu sökmediysen bayağı uğraştırıyo bilgin olsun. fan temizlemek için ekranı bile ayırmak gerekiyodu ne illet bi tasarımı var öyle
-
@mfe25 : Bir ara servisten gelip sökmüşlerdi fan için benim bilgisayarıda, harddisk anakartın altında sanırım :D
-
ben dvd yerinde ssd taktım 2 yıldır kullanıyorum sorun çıkmadı eger caddy'i iyi takarsan ve ssd güzel vidalarsan sıkıntı olacagını sanmıyorum . zaten sallanması vb.. ssd sorun çıkartmıyor
-
peki performans olarak etkiler mi?
-
bende de lenovo z500 var , yurt dışında takanlar varmış ama müşteri hizmetleri sizin cihazınız desteklemiyor dedi
bende cd rom a takmak istiyorum , anlamadığım şey i7 işlemci destekleyen anakart nasil ssd desteklemez.
-
PanxeR bunu yazdı
bende de lenovo z500 var , yurt dışında takanlar varmış ama müşteri hizmetleri sizin cihazınız desteklemiyor dedi
bende cd rom a takmak istiyorum , anlamadığım şey i7 işlemci destekleyen anakart nasil ssd desteklemez.
Donanım konusunda çok donanımlı değilim ama
Var olan hdd nin uygun boyutunda ssd bulduğumuzda nasıl takılmıyor desteklemiyor aklım almıyor
ben aldım destekleyip desteklememe olayına zerre bakmadım baktım boyutuna ölçtüm aynı boyut aldım taktım
kızağada normal hdd yi taktım miss
-
dwd yerine ssd takarsan bios ayarlarından dwd kısmını birincil seçmen gerekli. ssd diski harddiskin yerine tak. mekanik diski dwd yerine tak. amaç bu zaten.
Dos_Attach tarafından 23/Ara/14 15:13 tarihinde düzenlenmiştir
panxer desteklemiyor diye bişey yok. sata arabirimi kullanıyor ise destekler.