SSD Hakkında
-
Dos_Attach bunu yazdı
dwd yerine ssd takarsan bios ayarlarından dwd kısmını birincil seçmen gerekli. ssd diski harddiskin yerine tak. mekanik diski dwd yerine tak. amaç bu zaten.
panxer desteklemiyor diye bişey yok. sata arabirimi kullanıyor ise destekler.valla bende onun tartışmasını yaptım lenovo teknoloji uzmanı ile
hdd nin ssd ile girişi aynı sata dedim
teknik bişi dedi amk anlamadım tam sanki hiç bilmediğim şeyler her türlü söker takarım da illaki desteklemez dedi usb ssd takabilirsin dedi.
şimdi 256 gb ssd alsam tüm oyunlarım için bana yeter
1 tb hdd yi dvd rom a takarım
1 tb harici var.
-
Dos_Attach bunu yazdı
dwd yerine ssd takarsan bios ayarlarından dwd kısmını birincil seçmen gerekli. ssd diski harddiskin yerine tak. mekanik diski dwd yerine tak. amaç bu zaten.
panxer desteklemiyor diye bişey yok. sata arabirimi kullanıyor ise destekler.biosda bu ayarı yaptıktan sonra caddy ile ssd taksam performans kaybı yaşar mıyım, az önce replacement videolarını izledim baya zahmetli hdd sökmesi :D
-
PanxeR bunu yazdı
bende de lenovo z500 var , yurt dışında takanlar varmış ama müşteri hizmetleri sizin cihazınız desteklemiyor dedi
bende cd rom a takmak istiyorum , anlamadığım şey i7 işlemci destekleyen anakart nasil ssd desteklemez.
orjinal olarak apartı olmadığından desteklemiyor deniliyor yoksa destekliyor ancak harddiski cdrom tarafına ssdyi harddisk tarafına takman lazım tam performans alabilmen için.
-
hocam geçen bende aklıma düştü aynı laptop var.bi izledim nası takılıor die, götüm yemedi vazgeçtim
bi pc var onuda bozmayalım dedim :D
tüm pc yi dağıtmak gerekior
-
Sistem diskinin takılı olduğu yer hızlı port (Sata 3.0) olup, optik sürücü portunun yavaş olduğu anakart modelleri çok yaygın.
Yani ssd yi caddy ile optik sürücü portuna takarsan hızının tamamından yararlanamayabilirsin, en sağlıklısı ssd yi sistem diski kısmına takmak, sistemdeki hdd yi söküp caddy ile optik sürücü portuna takmak olur.
Bu sayede hdd de ssd de en verimli şekilde çalışabilir.
-
trampfd bunu yazdı
Sistem diskinin takılı olduğu yer hızlı port (Sata 3.0) olup, optik sürücü portunun yavaş olduğu anakart modelleri çok yaygın.
Yani ssd yi caddy ile optik sürücü portuna takarsan hızının tamamından yararlanamayabilirsin, en sağlıklısı ssd yi sistem diski kısmına takmak, sistemdeki hdd yi söküp caddy ile optik sürücü portuna takmak olur.
Bu sayede hdd de ssd de en verimli şekilde çalışabilir.
optik sürücünün sata 3 olup olmadığını program vasıtasıyla öğrenebilir miyiz?
-
bu caddy türkiye de bulunur mu
-
PanxeR bunu yazdı
bu caddy türkiye de bulunur mu
gittigidiyor'da var hocam
-
@panxer hoca sana desteklemiyor demelerinin sebebi alt kapağı açtığında garantinin bitiyor olması. yoksa desteklememesi gibi bir şey söz konusu olamaz. :) garantiyi devre dışı bırakmayı göze alıyorsan al tak.
-
Beyler benchmark testlerini iki farklı şekilde de yaptım ve sonuç,
hdd'nin yerine ssd'yi takınca : max speed 410 mb/sn
ssd caddy ile optik sürücü yerine takılınca : max speed 200 mb/sn