SSD Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı

dwd yerine ssd takarsan bios ayarlarından dwd kısmını birincil seçmen gerekli. ssd diski harddiskin yerine tak. mekanik diski dwd yerine tak. amaç bu zaten.

panxer desteklemiyor diye bişey yok. sata arabirimi kullanıyor ise destekler.

valla bende onun tartışmasını yaptım lenovo teknoloji uzmanı ile

hdd nin ssd ile girişi aynı sata dedim

teknik bişi dedi amk anlamadım tam sanki hiç bilmediğim şeyler her türlü söker takarım da illaki desteklemez dedi usb ssd takabilirsin dedi.

şimdi 256 gb ssd alsam tüm oyunlarım için bana yeter

1 tb hdd yi dvd rom a takarım

1 tb harici var.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı

dwd yerine ssd takarsan bios ayarlarından dwd kısmını birincil seçmen gerekli. ssd diski harddiskin yerine tak. mekanik diski dwd yerine tak. amaç bu zaten.

panxer desteklemiyor diye bişey yok. sata arabirimi kullanıyor ise destekler.

biosda bu ayarı yaptıktan sonra caddy ile ssd taksam performans kaybı yaşar mıyım, az önce replacement videolarını izledim baya zahmetli hdd sökmesi :D

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

bende de lenovo z500 var , yurt dışında takanlar varmış ama müşteri hizmetleri sizin cihazınız desteklemiyor dedi

bende cd rom a takmak istiyorum , anlamadığım şey i7 işlemci destekleyen anakart nasil ssd desteklemez.

orjinal olarak apartı olmadığından desteklemiyor deniliyor yoksa destekliyor ancak harddiski cdrom tarafına ssdyi harddisk tarafına takman lazım tam performans alabilmen için. 

http://www.ebay.com/itm/9-5mm-2nd-SSD-Hard-Drive-Caddy-Adapter-For-Lenovo-IdeaPad-Z500-Z500t-Z510-Z510t-/390748238954 

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

hocam geçen bende aklıma düştü aynı laptop var.bi izledim nası takılıor die, götüm yemedi vazgeçtim

bi pc var onuda bozmayalım dedim :D

tüm pc yi dağıtmak gerekior 

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Sistem diskinin takılı olduğu yer hızlı port (Sata 3.0) olup, optik sürücü portunun yavaş olduğu anakart modelleri çok yaygın.

Yani ssd yi caddy ile optik sürücü portuna takarsan hızının tamamından yararlanamayabilirsin, en sağlıklısı ssd yi sistem diski kısmına takmak, sistemdeki hdd yi söküp caddy ile optik sürücü portuna takmak olur.

Bu sayede hdd de ssd de en verimli şekilde çalışabilir.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

Sistem diskinin takılı olduğu yer hızlı port (Sata 3.0) olup, optik sürücü portunun yavaş olduğu anakart modelleri çok yaygın.

Yani ssd yi caddy ile optik sürücü portuna takarsan hızının tamamından yararlanamayabilirsin, en sağlıklısı ssd yi sistem diski kısmına takmak, sistemdeki hdd yi söküp caddy ile optik sürücü portuna takmak olur.

Bu sayede hdd de ssd de en verimli şekilde çalışabilir.

optik sürücünün sata 3 olup olmadığını program vasıtasıyla öğrenebilir miyiz? 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bu caddy türkiye de bulunur mu

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

bu caddy türkiye de bulunur mu

gittigidiyor'da var hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

@panxer hoca sana desteklemiyor demelerinin sebebi alt kapağı açtığında garantinin bitiyor olması. yoksa desteklememesi gibi bir şey söz konusu olamaz. :) garantiyi devre dışı bırakmayı göze alıyorsan al tak.

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Beyler benchmark testlerini iki farklı şekilde de yaptım ve sonuç,

hdd'nin yerine ssd'yi takınca : max speed 410 mb/sn

ssd caddy ile optik sürücü yerine takılınca : max speed 200 mb/sn

Toplam Hit: 2992 Toplam Mesaj: 25