SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler
-
DevilKingtr bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Aha 90 gunluk disk fail vermis. Yanliz onun sensorumu bozuk 100 derece diyor mangaldami calistiriyosun hacim diski
blue screen verip duruyor şeyh amına goduğum bundanmiş demekki şimdi değiştirecem diski
Hacı bence power supply yada işlemci fanı bozuk senin ve kasayı ısıtıyor. Diğer diskin sıcaklığı da yüksek mi? SSD sitsen 100 dereceye çıkmaz. Harddiskin, PCnin sağlığını geçtim evde yangın çıkar aq o sıcaklık gerçekse sorun neyse çöz bir an önce.
-
Güzel bilgilendirme hoca sagol..
-
Ben de birkaç ekleme yapayım dedim;
Şimdi kabaca baktığımızda, SSD'ler elektronik cihazlar. Harddiskler ise yarı mekanik.
Harddiskim bozulsa, yansa, patlasa hiç tasa etmem, içinden verilerimi alabileceğimi biliyorum çünkü..
Amaa SSD bozulursa veriler gider ve gelmez..
60gb SSD'm varken şeyhin dediği gibi kullanıyordum sistemi..
Şu an 240GB SSD'm var, ona 90gb windows+programlar, 40gb sanal makineleri kurdum.
Sürekli projelerle vs uğraşıyorum. Masaüstünde çalışmak zorundayım ister istemez.
SSD'ye özellikle de sandforce sürücülü olanlarına hiç güvenmeyin, birgün pc'yi açarsınız ve harddisk yok..
Firmware update yapıp geri getirebilirsiniz ama herşeyiniz gitmiştir ve geri dönüşü yok.
SSD'lerde kesinlikle bilgisayarı uyku moduna ya da hibernate'e almayın. Uyanmayabiliyor..
Masaüstündeki dosya güvenliğim için, bvckup diye bir program kullanıyorum, hergün belirli bir saatte masaüstüne eklenen ya da değiştirilen dosyaları harddiskteki bir yola atıyor.
Şirkette de 3 pc'de SSD kullanıyoruz, 240gb Corsair Forge GT. Hepsinde bu yedek alma olayını yaptım, hergün akşam 5'te harddisklere yedek aldırıyorum..
-
Yani kalıcı dosyalar hdd'de geçici dosyalar ssd'de saklanmalı benim çıkardığım ders bu :d
-
http://www.sadecenotebook.com/Urun/Kingston-120-GB-V300-SSD-Disk-SATA3-pmu228831.html
hocalar burda diğer yerlerden ucuza bir ssd var
site güvenilir önceden pc aldığımız bir site.. fiyata ve özelliklere ne dersiniz? -
zone bunu yazdı
http://www.sadecenotebook.com/Urun/Kingston-120-GB-V300-SSD-Disk-SATA3-pmu228831.html
hocalar burda diğer yerlerden ucuza bir ssd var
site güvenilir önceden pc aldığımız bir site.. fiyata ve özelliklere ne dersiniz?alt modelini kullandım, gayet memnundum.
Amerikada tanıdığın varsa getirttirebilirsin, 240gb Corsair Forge gt SSD 180$
-
BarisYigit bunu yazdı
şeyho hoş güzel iyi diyorsunda bu adamlar nasıl mtbf : 2milyon saat diyebiliyorlar o zaman ?
okuma yazma ömrünü zaten wla ile yeterince uzattılar. 2 sene önce almıssın bi fw güncellemesi varmı bak derim.
http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2010/02/04/windows-7-ssd-performance-and-trim/5
enerji verimli ampüllerde de 10.000 saat diyor ama daha 1000 saat çalışanını görmedim :)
-
yav aga hdd nin çalışma şeklini anladım biliyorumda yok diskin üzerinde ki manyetik alan değişiyor felan filan
şu ssd ler neyi değiştirerek saklıyor veriyi
birde aklıma şöyle bir sual gelmişti
mesela bir 250gb diskimiz 3.5 inç(herhangibir veri yok)
birde bir 1tb diskimiz var 3.5 inç(herhangibir veri yok)
şimdi ben 250gb hdd deki diskleri söküp 1 tb hdd ye taksam(iki disk tede kullanılan malzemnin manyetik özelliklerinin aynı olduğunu varsayıyorum)
1 tb kullanmaya devam edebilirmişim gibi geliyor
çünkü düşününce olay kafanın okuyup-yazdığı yazdığı en küçük manyetik alan biriminden kaynaklanıyor gibi(tarayıcının dpi olayı gibi)
bu konuda kesin doğru yorum yapabilecek bilgisi olan varmı
-
underzero bunu yazdı
ssd candir ama bazen can sikabilir
comezler yorum atamaz :D
-
2006 da aldığım emektar diüztüm içln ide ssd almak istiyorum. Mevcut hd yi söküp ssd yi takma niyetindeyim. çalışırmı acaba.