folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler

SSD Kullananların Bilmesi Gerekenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Aha 90 gunluk disk fail vermis. Yanliz onun sensorumu bozuk 100 derece diyor mangaldami calistiriyosun hacim diski

blue screen verip duruyor şeyh amına goduğum bundanmiş demekki şimdi değiştirecem diski

Hacı bence power supply yada işlemci fanı bozuk senin ve kasayı ısıtıyor. Diğer diskin sıcaklığı da yüksek mi? SSD sitsen 100 dereceye çıkmaz. Harddiskin, PCnin sağlığını geçtim evde yangın çıkar aq o sıcaklık gerçekse  sorun neyse çöz bir an önce.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sinayildirim
    sinayildirim's avatar
    Erkek

Güzel bilgilendirme hoca sagol..

Taşı eriten suyun şiddeti değil, sürekliliğidir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ben de birkaç ekleme yapayım dedim;

Şimdi kabaca baktığımızda, SSD'ler elektronik cihazlar. Harddiskler ise yarı mekanik.

Harddiskim bozulsa, yansa, patlasa hiç tasa etmem, içinden verilerimi alabileceğimi biliyorum çünkü..

Amaa SSD bozulursa veriler gider ve gelmez..

60gb SSD'm varken şeyhin dediği gibi kullanıyordum sistemi..

Şu an 240GB SSD'm var, ona 90gb windows+programlar, 40gb sanal makineleri kurdum.

Sürekli projelerle vs uğraşıyorum. Masaüstünde çalışmak zorundayım ister istemez.

SSD'ye özellikle de sandforce sürücülü olanlarına hiç güvenmeyin, birgün pc'yi açarsınız ve harddisk yok..

Firmware update yapıp geri getirebilirsiniz ama herşeyiniz gitmiştir ve geri dönüşü yok.

SSD'lerde kesinlikle bilgisayarı uyku moduna ya da hibernate'e almayın. Uyanmayabiliyor..

Masaüstündeki dosya güvenliğim için, bvckup diye bir program kullanıyorum, hergün belirli bir saatte masaüstüne eklenen ya da değiştirilen dosyaları harddiskteki bir yola atıyor.

Şirkette de 3 pc'de SSD kullanıyoruz, 240gb Corsair Forge GT. Hepsinde bu yedek alma olayını yaptım, hergün akşam 5'te harddisklere yedek aldırıyorum..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Yani kalıcı dosyalar hdd'de geçici dosyalar ssd'de saklanmalı benim çıkardığım ders bu :d

Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

http://www.sadecenotebook.com/Urun/Kingston-120-GB-V300-SSD-Disk-SATA3-pmu228831.html

hocalar burda diğer yerlerden ucuza bir ssd var

site güvenilir önceden pc aldığımız bir site.. fiyata ve özelliklere ne dersiniz?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    zone bunu yazdı

http://www.sadecenotebook.com/Urun/Kingston-120-GB-V300-SSD-Disk-SATA3-pmu228831.html

hocalar burda diğer yerlerden ucuza bir ssd var

site güvenilir önceden pc aldığımız bir site.. fiyata ve özelliklere ne dersiniz?

alt modelini kullandım, gayet memnundum.

Amerikada tanıdığın varsa getirttirebilirsin, 240gb Corsair Forge gt SSD 180$

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

şeyho hoş güzel iyi diyorsunda bu adamlar nasıl mtbf : 2milyon saat diyebiliyorlar o zaman ? 

okuma yazma ömrünü zaten wla ile yeterince uzattılar. 2 sene önce almıssın bi fw güncellemesi varmı bak derim.

http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2010/02/04/windows-7-ssd-performance-and-trim/5

enerji verimli ampüllerde de 10.000 saat diyor ama daha 1000 saat çalışanını görmedim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

yav aga hdd nin çalışma şeklini anladım biliyorumda yok diskin üzerinde ki manyetik alan değişiyor felan filan

şu ssd ler neyi değiştirerek saklıyor veriyi

birde aklıma şöyle bir sual gelmişti

mesela bir 250gb diskimiz 3.5 inç(herhangibir veri yok)

birde bir 1tb diskimiz var 3.5 inç(herhangibir veri yok)

şimdi ben 250gb hdd deki diskleri söküp 1 tb hdd ye taksam(iki disk tede kullanılan malzemnin manyetik özelliklerinin aynı olduğunu varsayıyorum)

1 tb kullanmaya devam edebilirmişim gibi geliyor

çünkü düşününce olay kafanın okuyup-yazdığı yazdığı en küçük manyetik alan biriminden kaynaklanıyor gibi(tarayıcının dpi olayı gibi)

bu konuda kesin doğru yorum yapabilecek bilgisi olan varmı

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

ssd candir ama bazen can sikabilir

comezler yorum atamaz :D

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    2006 da aldığım emektar diüztüm içln ide ssd almak istiyorum. Mevcut hd yi söküp ssd yi takma niyetindeyim. çalışırmı acaba.
Toplam Hit: 7524 Toplam Mesaj: 54